CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: akım sorunu...  (Okunma Sayısı 557 defa)
kamilucar
Aktif Üye
**

« : Mart 18, 2005, 08:17:41 ÖS »

arkadaşlar yaşadığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum.Elimde 4 kanal ampli , 4 tanede bileşen var.bunlar 1 çift oval hoparlör ve 2 tanede sub bass. Şimdi bunları her kanala birtane gelecek şekilde bağlarsam sorun yok ama bass lar etkili değil. ovaller 1.ve2. kanalda dururken 3. ve 4. kanalada bassları paralel bağlayıp 2 ohmda sürünce işler değişiyor.Bass ses güçleniyor fakat ses seviyesi 14 e geldiğinde bass ları kesiyor (yutuyor) bass vuracağı zaman ses gidiyor , geliyor.
aküm 60 amper ve yeni sayılır.ayrıca araba çalışırken de sorun devam ediyor.
acaba akım sorunu mu yaşıyorum yoksa ampli nin gücü bass lara yetmiyor olabilir mi?

ampli  4 ohm da 4 * 75 watt
             4 ohm da  köprü 2 * 240 watt
             2 ohm da  4 * 120 watt

bass lar   250 şer watt
ovaller    100 er   watt
(değerler rms dir)

Kamil UÇAR  Eskişehir
''NO TUNE fiat mirafiori NO LİFE''

R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Mart 18, 2005, 09:48:05 ÖS »

muhtemelen akım sorunu yaşıyosun hem koprude hem 2ohm a düştügü için biraz hallice akım çeker o durumda. o degilde koprude kanal basına 240rms üreten amfiye 2tane sub baglama zaten ohm desteklemiyo amfin... kopru yapıcaksan tek  bass bagla 240rms i 250rms lik bi bass a vermiş olursun düzgün calısır. zaten 4kanalken basslara 75watt gönderiyosun o da tatmin etmez. özetle basslardan birisi fazla... bol bulmuş almışın smile o amfiyle besleyebilecegin en dogru konfigurasyon ön 2kanalla hoparlor sürüp 3.4. kanalları koprule bi tane bass bagla... gerisi yalan..

Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted
baja
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Mart 18, 2005, 10:49:57 ÖS »

Alıntı sahibi: "R"
muhtemelen akım sorunu yaşıyosun hem koprude hem 2ohm a düştügü için biraz hallice akım çeker o durumda. o degilde koprude kanal basına 240rms üreten amfiye 2tane sub baglama zaten ohm desteklemiyo amfin... kopru yapıcaksan tek  bass bagla 240rms i 250rms lik bi bass a vermiş olursun düzgün calısır. zaten 4kanalken basslara 75watt gönderiyosun o da tatmin etmez. özetle basslardan birisi fazla... bol bulmuş almışın smile o amfiyle besleyebilecegin en dogru konfigurasyon ön 2kanalla hoparlor sürüp 3.4. kanalları koprule bi tane bass bagla... gerisi yalan..

R haklı, sub ları böyle sürme, anfi bu yükü kaldırmaz, her anfi 1(4ohm)+2(4ohm) 3+4(2 ohm) desteklemez. Bilgine Audison srx3 işini görebilir.

Bahadır - Istanbul
Mitsubishi L200 (OEM)
Sub: SWX-1242D Satılık
Anfi: Alpine MRV-F545 Satılık
Anfi: Alpine MRD-M1005 Satılık
Capacitor: Audison BSF 13, Distribution BCA32 Satılık
Aks: Alpine KCE-511M Satılık
Risk_
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Mart 21, 2005, 09:22:19 ÖÖ »

Bence Akım sorunu değilde Anfi sorunu yaşıyorsun. !!!

erci
Tiryaki Üye

« Yanıtla #4 : Mart 21, 2005, 09:33:23 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "Risk_"

+111111111

biraz kadın, biraz vodka, biraz bass ve bir mercedes hayat budur...
erci
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Mart 21, 2005, 09:37:02 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "erci"
Alıntı sahibi: "Risk_"

+11111111
amfinin sorunu istenilen akımı cekememek degil istenilen gucu verememek buda anfinin guc kaynagından kaynaklanıyo bence.

biraz kadın, biraz vodka, biraz bass ve bir mercedes hayat budur...
kamilucar
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : Mart 21, 2005, 08:24:12 ÖS »

Alıntı
amfinin sorunu istenilen akımı cekememek degil istenilen gucu verememek buda anfinin guc kaynagından kaynaklanıyo bence.

o zaman akü işi mi?

Kamil UÇAR  Eskişehir
''NO TUNE fiat mirafiori NO LİFE''
R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Mart 21, 2005, 08:41:59 ÖS »

Alıntı sahibi: "kamilucar"
Alıntı

o zaman akü işi mi?

hayır amfin gücsüz diyoruz...

Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted
halido
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2005, 02:24:33 ÖS »

Aküden Gelen Ana Voltaj  Kablosunu Daha Kalın Kullan.Aynı Sorun Bendede vardı.Bass vurduğunda kablo gerekli akıma geçiş veremez.bu sebepten dolayı voltaj düşer.Anfi Kendini Kaybetmiş Gibi Çıkış Verir.Düşük Ses seviyesinde sorun yoksa Problem Akım Kablosundadır!!!!

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2005, 02:44:42 ÖS »

halidonun söylediği olabilir bende bu işe yeni başladığımda basit bir tesisatçıya gittim adam tesisatı yaptı aynı sorunu bende yaşadım sonra kaliteyi öğrendiğimde bana +kablosunu gösterdiler benimki onun yanında zil teli gibi kalıyo..montaj ve kablolama çok önemlidir..ama arkadaşların dediği gibi senin anfind eproblemli yani 2 bası kaldırmaz o anfi!!

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
y_i_l_d_i_z
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2005, 06:44:29 ÖS »

Arkadaşlar kamilin sistemini ben bizzat inceledim.
Güç kabloları tek ampli için yeterli gözüküyor.
Ayrıca motor sesi teybin sesi kısıkkende geliyor.
Yüksek seslerde de ışıklarda bariz bi kısılma görmedim.
Eski teybinde böyle bi sorunu yoktu.
Sanki teypte gürültü filtresi yokmuş gibi motor sesi geliyor.
Acaba diyorum filtre bozuk olabilirmi.
Birde teybi taktırırken bir tane daha rca kablo çektirmişti.
Çeken adam kabloyu akım kablosunun yanından çekmiş olabilir.(bunu incelemedim)

ARAÇ:Ford focus ghia hb
Ana ünite:Sempron 3000+,1gb ddr2ram,250gb hdd
Comp. amplisi:Jbl GTO-75.4
Bass amplisi:Xetec P2 EVO(1x950watt 2ohm)
Subwoofer:Alpine SWR-1542D
Ön comp: Jbl gto-6506ce
Arka comp: Jbl gto-6506ce
Kablolama:A.S.S rca'lar, 2AWG kablo
Sigortalıklar:PHONOCAR&A.S.S
Capacitor:AUDIOSON 1.3 Farad
Akü:DELPHI FREEDOM 72A 700CCA

ÖZGÜR YILDIZ
                                           ANKARA/Keçiören
halido
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2005, 12:07:08 ÖÖ »

Arkadaşlar unutmayın Teknik olarak iletkenlik;Kablo Malzemesine Göre değişir.Kablo kalitesiz ise istediği kadar kalın olsun.isterseniz 4 tane kablo kullanın.Bunun Önüne geçemezsiniz!!!
  Bakır kablolar Max. iletkenlik ve optimum fiyata sahiptir.Altından Kablo Kullanamayacağımıza göre,Bakır Oranı fazla olan kabloları tercih edelim.Farkı sizde göreceksiniz.
  3-4 sene önce kendi oto anfimi kendim yapmıştım.2 x 40 watt rms.Günlerce Uğraştım  ve sonunda çalıştırdım.Ama arabaya takmak nasip olmamıştı.evde akü ile çalıştırıyordum.Bass vurduğunda anfi kendini kaybediyordu!Kabloyu inceledim ve gördümki aluminyum içerikli.Aynı çapta bakır kablo taktım ve sonuç MÜKEMMEL. Problem Kalmamıştı! banghead  Sorunu Bulana kadar kafamı duvarlara vurdum.
Ve aluminyum kablo takılıyken çalışma esnasında voltajı ölçtüm.anfi bağlantı kısmında voltaj 9 volta düşüyordu(bass vurduğunda).Bakır kabloyu taktığımda 11 volttan aşşağı düşmemişti.Bu yüzden yanınızda herzaman bir dijital avometre bulundurun.Sorunlara anında müdahale edebilirsiniz.

halido
Yeni Üye
*

« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2005, 12:16:24 ÖÖ »

Anfinin motor sesi alması konusuna gelirsek.Sistemin Motor sesini almasının iki sebebi vardır.Birisi direkt olarak Teyp yada cd çalara Motorun yarattığı Distorsiyon.Diğer bir sebebide ,deck kablolarınızın yakınından Gerilim kablosu geçiyordur.Güç kablosu nekadar izole edilirse edilsin Manyetik alan yaratır.İçerisinden geçen akım arttıkça Manyetik alanda artar.Buda yakınıda bulunan deck kablosu üzerine etki eder.sonuçta vıızzZzzZZzzz diye bir sese sahip olursunuz!!!
motorun yarattığı distorsiyonun sebebi ise bujilerin çektiği 10 bin volt elektrik tir.teybin güç kablosu ve anten kablosu mümkün olduğunca motordan izole edilmelidir.Bu inceliklere dikkat ediniz! Tecrübe Konuştu.Kendinize dikkat edin.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.