yasin59
yasin
Aktif Üye
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2007, 07:33:45 ÖS »
oenmlı olan burada bılgı almak deılmı senın tan-bırınce joortlasak ne olmus kı bılgı alamaya calısıoruz
select_id
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2007, 03:35:12 ÖS »
%50 verimli bir sistem 2200 watt vermek için 4400 watt çekiyor. 4400/12=367 Amper %70 verimli bir sistem 2200 watt vermek için ise 3143 watt çekiyor. 3143/12=262 Amper yani %50 verimli sistemde %50 hoparlöre gidiyor, %50 ısıya dönüşüyor. %70 verimli bir sistemde ise %70 hoparlöre gidiyor, %30 ısıya gidiyor. diğerlerini de sen hesaplayabilirsin bu şekilde.
select_id'n Sistemi
yasin59
yasin
Aktif Üye
« Yanıtla #22 : Kasım 29, 2007, 06:18:08 ÖS »
bılgılendırdıgın ıcın cok tesekkur ederım burada bazı kısılerın amaclarının ne oldgunu anlamıs deılım saol..
eirdem
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2008, 11:36:32 ÖS »
ben aslında düşünce olarak daha çok kablo kesitini büyütmeyi gerilim düşümü için düşünmüşümdür çünkü akım herzaman kablonun en dışından akmaya çalışır siz ne kadar büyütürseniz o kadar gerilim düşümü azalır ve kablo rahat iletir sigorta ise göstereceği direç yüzünden bence büyük tutulmalı düşük sigorta değeri yüksek direç gösterir. he birde kısa devre olduğunda zaten sigorta atar yani görevini yerinne getirir sorunsa sigorta atıncaya kadar kabloyu koruyabilecekmi bunun hesabı yoksa kablo görünüşte yanmasa bile iletkenliği azalır yani içerden sertleşebilir ya da kömürleşis ki buda çok tehlikeli bir durum. yani sözün kısası siz siz olun kabloyu 4 awg nin altında yani kalın tutun birde piyasada birçok ne üdüğü belirsiz kablo var siz kablonun iç çapına bakın yoksa yalıtımının ne kadar olduğu kablonun iletkenliğini hiç etkilemez sadece yangın çıkmasını engelleme ihtimali artar.birde sigortanızı mutlaka aküye en yakın yere takın ve mutlaka kutup başı yapın derim
select_id
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2008, 09:06:35 ÖÖ »
ben aslında düşünce olarak daha çok kablo kesitini büyütmeyi gerilim düşümü için düşünmüşümdür çünkü akım herzaman kablonun en dışından akmaya çalışır siz ne kadar büyütürseniz o kadar gerilim düşümü azalır ve kablo rahat iletir sigorta ise göstereceği direç yüzünden bence büyük tutulmalı düşük sigorta değeri yüksek direç gösterir. he birde kısa devre olduğunda zaten sigorta atar yani görevini yerinne getirir sorunsa sigorta atıncaya kadar kabloyu koruyabilecekmi bunun hesabı yoksa kablo görünüşte yanmasa bile iletkenliği azalır yani içerden sertleşebilir ya da kömürleşis ki buda çok tehlikeli bir durum. yani sözün kısası siz siz olun kabloyu 4 awg nin altında yani kalın tutun birde piyasada birçok ne üdüğü belirsiz kablo var siz kablonun iç çapına bakın yoksa yalıtımının ne kadar olduğu kablonun iletkenliğini hiç etkilemez sadece yangın çıkmasını engelleme ihtimali artar.birde sigortanızı mutlaka aküye en yakın yere takın ve mutlaka kutup başı yapın derim
kablonun taşıyabileceği akım artarken elbette direnci düşüyor ve üzerindeki gerilim düşümü de azalıyor. zaten hepsi birbiriyle alakalı.
akımın kablonun dışından gitmesi ise eksik bir bilgi.
alternatif akım frekansı arttıkça kablonun dış yüzeyinden akmaya başlar. ama aküden çektiğiniz akım doğru akım, o sebeple kablonun tüm kesitini kullanıyor.
sigorta olayına gelirsek, haklısınız, olabildiğince yüksek tutulmalı sigorta. çünkü bahsettiğimiz sigorta yüksek akımdan koruma amaçlı değil kısa devre akımından koruma amaçlıdır.
select_id'n Sistemi
eirdem
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2008, 12:59:20 ÖS »
kablonun taşıyabileceği akım artarken elbette direnci düşüyor ve üzerindeki gerilim düşümü de azalıyor. zaten hepsi birbiriyle alakalı.
akımın kablonun dışından gitmesi ise eksik bir bilgi.
alternatif akım frekansı arttıkça kablonun dış yüzeyinden akmaya başlar. ama aküden çektiğiniz akım doğru akım, o sebeple kablonun tüm kesitini kullanıyor.
sigorta olayına gelirsek, haklısınız, olabildiğince yüksek tutulmalı sigorta. çünkü bahsettiğimiz sigorta yüksek akımdan koruma amaçlı değil kısa devre akımından koruma amaçlıdır.
sevgili meslektaşım sen daha gençsin daha iyi hatırlıyosundur tabii ama unutma frekans faktörü dışında elektronlar birbirini iterler yani merkezden uzaklaşırlar ac- dc farketmez birde doğru ise bir konu zaten doğrudur ama yanlış olduğunu düşünüyorsan önce bir bana mesaj at
select_id
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2008, 01:47:16 ÖS »
kusura bakma, ne demek istediğini tam anlamadım
ac-dc farkettiğini biliyorum. eksik biliyorsunuz anlamında demedim, eksik yazılmış bir bilgi olduğunu kastetmiştim.
kötü niyet yoktu, emin olun.
ayrıca yaş farkımızın da çok olduğunu sanmıyorum
benim de unutmuş olduğum çok konu var
select_id'n Sistemi
038poyraz
Aktif Üye
« Yanıtla #27 : Ağustos 26, 2008, 10:13:55 ÖS »
tüm buraya kadar tamam... peki arkadaşlar işin içerisine kapasitör girince olayın rengi değişmiyor mu? çünkü kapasitör önce kendini şarj etmiyor mu ve bunu cok kısa sürelerde yapıyor demi? eee diyelim ki 8 awg lik bir kablo çekili ama sistem 5000 rms diyelim. anfiler elektrigi kapasitörden alacak nihayetinde. ve 5 faradlık bir kapasitör oldugunu varsayalım. ses sizce kablo yüzünden az mı olacak? kapasitörden sonra 0 awg olsa mesela değişen birşey olur mu? merak ediyorum o yüzden sordum arkadaslar tesekkürler şimdiden
038poyraz'n Sistemi
ana ünite 7950ub +130 gbhdd mono amfi jbl 1201.1 14.4 1114 rms Comp anfi ed 804 sub kicker L-7 1000 rms Front 16 cm 6507c 70 rms*4 Rear ts-A6992S 80 rms*4 akü 100 ah nano gold alternatör 120 ah bosch alt yapı 2 awg stinger&audioson
select_id
« Yanıtla #28 : Ağustos 26, 2008, 10:47:32 ÖS »
kapasitör çekilen akımın ortalamasını değiştirmez, anlık tepeleri azaltır. kapasitörü bir su deposu olarak düşün, kabloyu da su borusu. tüketimi yapa tek yer almaçların yani amfilerin (tabi bir de hoparlörlerin
), sonuçta sistemin kayıplarla beraber 5kw rms ise kapasitör takınca 6kw veya 4 kw olmaz.
kapasitör tam dolarken bir de bas yüklenirsem ne olur dersen kapasitörü güce uygun seçtiysen basın akımından daha çok zorlamayacaktır sistemi, zaten zorlarsa gerilim çökecektir, alt yapının yetersiz olduğunu gösterir bu da.
ayrıca amfiler elektriği kapasitörden almayacak, anlık aşırı çekimlerde sadece takviye edecek sisteminizi.
select_id'n Sistemi
kralguven
((GÜVEN))
Aktif Üye
« Yanıtla #29 : Haziran 11, 2009, 12:44:39 ÖÖ »
arkadaşlar bi yerde okudum akü ile sigorta arasınca 45cm lik bi mesafe olmalıdır diyordu...
kralguven'n Sistemi
SİSTEM BİLEŞENLERİ ANA ÜNİTE======PİONEER DEH-7950ub SUBWOOFER======PİONEER TS-W3004SPL COMPONENT ÖN===HERTZ HSK 165 COMPONENT ARKA=HERTZ HSK 165 SUB. ANFİ======HELİX DARKBLUE 1000.2 COM. ANFİ======KICKER ZX650.4 ALT YAPI BİLEŞENLERİ AKÜ==========mutlu 12 D3-A 12V 200Ah CAPASİTÖR====????????????????? POWER KABLO==STİNGER EXPERT S. 0 AWG POWER KABLO==STİNGER EXPERT S. 10 AWG RCA KOBLO==== STİNGER EXPERT S. HOP. KABLOSU=???????????????? SİGORTA======STİNGER ANL TİPİ 250AH D. BLOG======STİNGER T BLOG SİGORTALIK===??????????????? BİG3
alperuzi
« Yanıtla #30 : Haziran 11, 2009, 10:49:58 ÖÖ »
Akü sonrası sigorta hakkında çok soru geliyor nedense bu sıralar... O sigorta güç kablonuzu koruma amaçlıdır. Herhangi bir terslik durumunda (kısa devre olabilir, allah korusun kaza olabilir) kablonun aşırı ısınarak yangına neden olmasını önler. Dolayısıyla aküden sonra en kısa mesafede konumlanması gerekir. Günlük kullanılan TÜM araçlarda olması gereken bir ilavedir. Değerini ise iki yoldan belirleyebilirsiniz, ilki Alper'in de dediği gibi toplam çekeceğiniz akımı hesaplayarak ondan daha büyük bir değerde alabilirsiniz. Diğer yöntem ise yukarıdaki tablodan kablonuzun kaç amper geçirebileceğine bakarak o değerde bir sigorta alabilirsiniz.
alperuzi'n Sistemi
Satılık: 80 litre, 38cm, 35Hz Kabin: 80TL
Semih22
Semih
Aktif Üye
« Yanıtla #31 : Kasım 15, 2009, 10:51:31 ÖS »
peki bu normal evde kullanılan sigortalardan olmaz mı ? Kısa devre sonucu onlarda atıyo
Semih22'n Sistemi
Ana unite : Pioneer DEH P5600MP Mid : Hertz ESK 165 x2 Mid Amp : GTO1004E Sub-woofer : --- Sub-woofer Amp : -- Kablolama : ---
smsz46
Yeni Üye
« Yanıtla #32 : Kasım 21, 2009, 09:47:00 ÖS »
baylar bısey sormak ısterım sımdı benım aracımda anfıler arka koltugun altındadır 1 adet 760 mono besleme 1 adet 600w steryo 1 adet 350 w steryo bunların hepsıne bır kaplo cekıp termınalle dağıtsam salıklı olurmu eğer olursa kac awq kullanmam gerek * + anfı değerınden yuksek kaplo kullanmak güç kaybı yaşatırmı *
mor3gen
Yeni Üye
« Yanıtla #33 : Nisan 11, 2010, 02:31:41 ÖS »
slm arkadaşalar bana 4 awg veya 2 awg kablo lazım bu kabloyu nereden bullabilirim yardımcı olurmusnuz satan yer varsa adı ve adresi varsa telefon numarası verirsenızzz cok sevinirim yardım beklıyorum
Delerium
Yuce Tuna
Hiperaktif Üye
Uplifter !!!
« Yanıtla #34 : Nisan 11, 2010, 07:16:54 ÖS »
slm arkadaşalar bana 4 awg veya 2 awg kablo lazım bu kabloyu nereden bullabilirim yardımcı olurmusnuz satan yer varsa adı ve adresi varsa telefon numarası verirsenızzz cok sevinirim yardım beklıyorum
Forum Sponsorlarından Temin Edebilirsin Gerekli Bilgi ve Adresleri Mevcut Sistemde...
Delerium'n Sistemi
Golf V TSI Main Unit: Pioneer AVH-P 6050DVDMedia Unit: CD-IB100 II iPod Adapter & Apple IPod Classic 160 GB BlackStereo Amplifier: Rockford Fosgate Type RF X4.CMono Amplifier: Rockford Fosgate Type RF X7.CSubwoofer: Rockford Fosgate T212D2Components: MB Quart PVF216 Premium Kit x2ALT YAPI: Kablolama: Stinger 0 AWG Pro, 4 AWG & 10 AWG ExpertSigorta: SXAF Expert & SHDA2 DigitalDağıtıcı: SXPD04 ExpertRca: Stinger Expert SX17 x 3Capasitor: Stinger SHK4141 Nos Style 1 Faradİzolatör: Stinger SR200Battery Terminals: Stinger Expert SXBTM Digital x 2 (+) / SXBT x 2 (-)Battery: Varta AGM 70Ah x2İzolasyon: Würth