CarAudioTurkey
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: CarAudioTurkey Digital Design 9515e SPL test  (Okunma Sayısı 4182 defa)
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« : Eylül 18, 2005, 10:33:22 ÖS »

Merhaba arkadaşlar;
Kim nederse desin hepimizin  ruhunun derinlerindeki spl tutkusu elbette vardır...

Bugün Ncavus,ben,barracuda,pugdeem,thecrow,relax deneme için cms de toplandık..baktık havanın bunaltıcı sıcağı ile baş edemiyecegiz...Doğru çekmeköy taraflarına ağaçlık bir yere gittik...hava süper alan güzel smile

Kolları sıvadık başladık denemelere...test aracımız Renault  clio hb...üzerinde 98A altarnatör mevcut.

test sistemimiz;

Fiam 600 CCA akümüz; 1 Adet JBL A1201gti 2 ohm @ 1200rms amplifier...
Sub Digital design 9515E...

Nihat(ncavus) abimizin portatif port olayı bugün çok işimize yaradı.Yapmış oldugu kutu gerçekten emek dolu eşsiz bir örnek...

Bir an evel testlere başladık...

ilk önce kutumuzun üzerinde 48.6hz e ayarlı bir port vardı...

60 hz için Akümüz 14.03V da iken 146.4db aldık
Gün için güzel haberdi çünkü 145.1 olan site rekorumuzu egale ettik...

Daha sonra port değişme işlemi yaptık...

Portumuz 34 hz frekansımız 50hz  test gerilimi 14.06V sonuç 144.7db

GÖrdügünüz gibi tune frekansımız bize 1.7db kazanç getirdi...üstelik 14.6hz lik bir artış ile...

Bu aşamadan sonra 2.5cu ft litreye sahip kapalı kutuda aracın rezonans frekansını bulmaya çalıştık.
Tek tek test frekanslarımızı denedik
40hz --->134db
42hz---->133.5db
45hz--->134.5db
48hz--->136.1db
50hz--->137.7db
52hz--->138.7db
55hz---->137.6db
58hz--->136.2db
60hz--->132.5db

Yukarındanda görüldügü üzere peak yaptıgımız frekans 52hz.Maksimum kazancı bu anda yapabildik.

Çıkan sonuçlar sizi şarşırtmasın.Sub kapalı kutu için uygun olmadıgından bizler zorlamak istemedik.ASıl olan peka yaptıgı frekanstı bunuda bulduk zaten....

Daha sonra portumuzu kesmemiz gerekti...Ee ormanda elektrik ne gezer ele kuvvet...Pugdeem i en son gördügümde iman gücüyle kıl testereyle mdf kesiyordu  Smile

Sonra rahat durmadık kapalı olarak kullandıgımız 25.cuft lik kabin portluydu yani portu pasifize edilmişti portu açıp bir deneme yaptık...47hz e tune edilen port 13.85V gerilim  ile ;

58hz lik frekans ile 141.9db alabildik...

Karınlar acıkmaya başladı ve akümüzünde bizi üzeceğini anladık yavaş yavaş... Bu sırada Relax ile thecrow u alışverişe şutladık smile
Çünkü zayıflamıştı  gerçekten...

portumuzu kesip 52.8hz e tune ettikten sonra akümüz ile bir deneme yaptık...Bu sırada voltajımız  13.5,13.6 volt  arasında seyrediyordu...

62hz de 146.7 aldık.Ancak içerideki potansiyel inanılmaz artmıştı...KEsinlikle daha fazla alacağımız olucaktı...

Bizlerde o sırada aracı çalışır vaziyette bıraktık...Bu ülkede herşey zor kardeşim...yaktıgın benzinemi acırsın...verdigin emegemi... Smile

Bu sırada nihat abimizin hafiften başağrısı tuttu...hemen bi ilaç operasyonu ile toparladık durumu Smile

Karar vermiştik mangaldan sonra yine devam edicektirk...Bizimkilerin alışverişten dönmesi 1 saati buldugunu düşünürseniz bu süre zarfında ve mantal sonrasında araba sürekli çalıştı...

Tam ilk porsiyon sucuklarımız pişmiştiki pugdeem ızgarayı yanlış açınca tüm sucuklarımız döküldü  Smile  Smile  birden ilk partiye sulanan ilk 3 kişi tok olduklarını hissettiler ve diğer arkadaşlarına vermek istediler sıralarını... yermi peki Mr. Green
Sucuklarımızı temizledik...bi güzelde yedik...

Zaman ilerlemişti bayagı...Son test zamanı geldi..147 bugünkü barajımızdı...

Akümüze baktıgımızda gerilim 13.94 volt seviyelerine çıkmıştı...

Bismillah dedik başladık teste...

62hz--->147.1db işte günün haberi ! kendi rekorumuzuda eğale etmiştik.Port frekansı ve rezonans testimiz işe yaramıştı.Nihat abinin hemen başağrısı geçti zaten  Smile emeğin karşılıgını almak bu olsa gerek...

Bu kazancın verdigi haklı sevinci bağıra çağıra yaşadık ormanda smile
Tüm testlerimizi  2500-3000 devir aralıgında yaptık..

150 db limitine yaklaşıyoruz artık...Elimizdeki imkanlar buna bir süre sonra izin vermemeye başlıyacak...

Ama bizler yine elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak testlerimize devam edecegiz...

Katılan yardım eden kafa patlatan tüm SPL tutkunlarına şahsım adına teşekkür ediyorum...

İascada CaraudioTurkey SPL team temelleri atılmaya başlanıyor  thumbleft

Az sonra resimler ve yorumlar gelicek...Yorumları alalım smile

Saygılar,sevgiler....

Only Blaupunkt gamma Headunit

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2005, 10:36:26 ÖS »

portatif portumuz söküm aşamasında...

bunlar napmış bende anlamadım... Smile

DD yarratıgını sökmeye çalışıyorken...

İmam ve katibimiz...Kısa devre,kesme ve bilimum tehlikelere karşı dua ediyor... Very Happy

çok ağır çok... safkan yarış atı... ben diyorum nihat abiye köprüliyip giricektik 2 tane gti ı en fazla koruma olucaktı spl meter pert olurdu gerci Mr. Green

thecrom kesmeye başlamış bile...az sonra bırakıp kaçıcak tipden belli Mr. Green

acıdım bi el attim dedim bende Razz

pugdeem ve ben portu yerleştirme çabaları...

Mangal öncesi Auto Hifi testlerinin incelenme faslı...Soldan sağa nihat abi,erhan ve ben...

thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2005, 10:41:27 ÖS »

sadece pugdeem kesmedi kardeşim.bak benimde keserken fotolarım var. ben işaretledim kalemle. köşeleride ben çizdim bananeeeeeee Very Happy

Pugtdeem
Fanatik Üye

« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2005, 10:53:09 ÖS »

Haklısın abi yalan yok sucukları döktük diye ezin bakalım smile herşey süperdi

Emre İyiliksever
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2005, 10:54:59 ÖS »

Devam ediyoruz...
Alet hedavatlarımız...

İşte bu resimle çok grur duydum..Millet Türkiyede Caraudio da gerçekten ilgili kişiler oludugu görsün...Bu resimlerin test kısmı olanlarıı yurt dışındaki yabancu forumlarda yayınlıyacagız.

Üff sucuklara bak...Hımm leziz... Smile İkinci kutumuzu masa yaptık Mr. Green

Thecrow(kaya) Mangal başımız... Smile

Açlara bak açlara Smile  Smile

Günün en keyfli fotoları...

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2005, 11:01:06 ÖS »

Bu arada olan thecrow un tampona oldu..Ah şu acemi şöförler Mr. Green

Videomuzda varr smile

thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2005, 11:12:33 ÖS »

alpercim acemi şoför diyosun taş bana geliyo. sen anlatsana olan biteni adam akıllı Very Happy

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2005, 11:22:46 ÖS »

O biliyor suçunu... o anlatsın Mr. Green

thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2005, 11:24:23 ÖS »

erhan agaaaaa nerdesin saklanma dökül kirli çamaşırlarını Very Happy

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2005, 11:36:38 ÖS »

oooo süper süper Smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2005, 12:14:08 ÖÖ »

Yeap gün fena değildi baş ağrım hariç (gerçi Kaya'nın verdiği hap idare etti bi zaman sonra ) ciddi tecrübeler edindik sıralarsak;

1. Rezonans tespit aşamasında gördükki 52 hz civarı patlıyo bizim Öööçüz DD9515e.

2. Elektrik sistemi çok önemli özelikle akü, olay nerdeyse 5-10 sn. bişi o esnada aldın aldın max. Db'yi yoksa Babayı alıyon akü gediyo yani şarzı.

3. Port'un önemi bi kez daha tescillenmiş oldu.

4. 147.1 Db'lik değer açıkçası bu güğn beklediğimiz bi değerdi ama yinede hala bu amp,akü ve 4 awg kablo için şöle bi düşündüğümde n'akkaten çok iyi bi değer gerçi bu değeri İasca'nın mikrofonu ile elde edemeyiz herhalde tahminim orada bu değer 145 db civarı olur ama daha iyi bir akü,kablo ve yeni kutu/port çalışması ile belki bu 147.1 db'yi oradada elde edebiliriz kim bilir ?

5. Görüldüki bu Db meter bizim işimize pek yaramayacak almaya düşündüğümüz Jbl Bpx 2200.1 ile sanırım db çok zorlanmadan 150'leri geçecek bildiğinz üzre Promet'in ithal ettiği bu Db Meter 150 Db'ye kadar ölçebiliyo. Yeni bi Db Meter talep ediyoruz Promet'ten n'ucuz ve sexy  olsun taabe bide 150 Db'den sonrasınıda ölçebilsin.   Smile

6. Sakın bu yeni çıkan hani ambalajıyla filan atılıyo ateşe "Metroseksüel" mangal kömürlerinden almayın traş çıktı allah'tan sucuk kolay oluyo  
 Smile

şimdilik bunnar aklıma geliyo ha bide türk işi ekşın bi foto koyim ayıp bende değil beni çekenlerde hem hemen sağımdaki WC'yi operasyona başladıktan sonra farkettik Mr. Green

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2005, 12:33:30 ÖÖ »

Pis yakalandın abi Smile

thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2005, 01:12:39 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "ncavus"
Yeap gün fena değildi baş ağrım hariç (gerçi Kaya'nın verdiği hap idare etti bi zaman sonra ) ciddi tecrübeler edindik sıralarsak;

1. Rezonans tespit aşamasında gördükki 52 hz civarı patlıyo bizim Öööçüz DD9515e.

2. Elektrik sistemi çok önemli özelikle akü, olay nerdeyse 5-10sn bi olay o esnada aldın aldın max. Db'yi yoksa Babayı alıyon akü gediyo yani şarzı.

3. Port'un önemi bi kez daha tescillenmiş oldu.

4. 147.2 Db'lik değer açıkçası bu güğn beklediğimiz bi değerdi ama yinede hala bu amp,akü ve 4 awg kablo için şöle bi düşündümde hakikaten çok iyi bi değer gerçi bu değeri İasca'nın mikrofonu ile lede edemeyiz herhalde tahminim orada bu değer 145 db civarı olur ama daha iyi bir akü,kablo ve yeni kutu/port çalışması ile belki bu 147.1 db'yi oradada elde edebiliriz kim bilir ?

5. Görüldüki bu Db meter bizim işimize pek yaramayacak almaya düşündüğümüz Jbl Bpx 2200.1 ile sanırım db çok zorlanmadan 150'leri geçecek bildiğinz üzre Promet'in ithal ettiği bu Db Meter 150 Db'ye kadar ölçebiliyo. Yeni bi Db Meter talep ediyoruz promet'ten ucuz ve sexy  olsun taabe bide 150 Db'den sonrasınıda ölçebilsin.   Smile

6. Sakın bu yeni çıkan hani ambalajıyla filan atılıyo ateşe "Metroseksüel" mangal kömürlerinden almayın traş çıktı allah'tan sucuk kolay oluyo  
 Smile

şimdilik bunnar aklıma geliyo ha bide türk işi ekşın bi foto koyim ayıp bende değil beni çekenlerde hem hemen sağımdaki WC'yi operasyona başladıktan sonra farkettik Mr. Green

çavuş abicim öyle bi yazmışsın ki bizi tanımayanlar mangalın yanında bide hap atmışlar anlıycak smile

relaX
Fanatik Üye

« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2005, 09:56:50 ÖÖ »

Ne poz yakalarım ama.Abdest bozarken bile rahat yok valla Very Happy.Yani Kaya'cım seninde fotoların gelecek bu foruma.Çıkcak olan skandallara hazırla kendini Razz (Mangalbaşı;Bornoz Show ve daha pek çok rezillikleri yakında...) Smile  smile

İnanç Serhan Tekin

Üfle güneşi sönsün
Kalbim kara kışın ayazına dönsün
Azrailim öpsün
Tek dönümsün ömrüm!
Sagopa Kajmer

Araç:Bora
Müzik sistemi;
Ana ünite:Blaupunkt Santa Monica C50
iPod Video 30 gb
Kablolu Kaset(yüzlerce dolarlık ana üniteler halt etsin bunun kalitesi yanında Very Happy )
Mid Bass:Noname 16 cm(Made in China)
Mid Tiz:Noname 13 cm(Made in China)
karanis
Hasan Karanis
Tiryaki Üye

« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2005, 10:01:39 ÖÖ »

helal olsun size bide arkaya anfinin yanına bi akü koyup deneseydiniz keşke bence en az 3db artar belkide denemişsinizdir 2, akü olayı baya toparlıyo ama yarışmada sizin katogoride 2. akü kabul edilmiyo yanılmıyosam ama test için iyi olurdu

By Karanis ®
Team Natural Sound
2xDD 9515 sub 1xDDz1 amp
154.2db Legal
155.7db illegal
1XDD 9515 sub 2xfor-x 6000.1amp:155,5db
djdeeles
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2005, 10:59:53 ÖÖ »

lg race weekend yuzunden butun olayı kacırdım baya eylenmisiniz smile

Ana Ünite: Pioneer 7900UB
Subwoofer ampli: JBL 1201.1 (2 ohm@1200W RMS)
Component ampli: Lightnin Audio 300.2 (4 ohm@2*100W RMS)
Componentler: *morel 6/2 x 2
Subwoofer: T115D4 @ 38 hz 140 LT
Capasitor: ASS 1F
Cable: Ass RCA , Ass  power cables

34TH7604 Her'AN heryerden çıkabilir! sMokeD DeviL R19
tutkunun anlamını bilenlere..

Çetin Çöne
www.cetincone.com
www.cetincone.com/galeri
www.cetincone.com/forum
i_could
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2005, 02:21:32 ÖS »

gercekten helal olsun keşke istanbulda olsam ve sizlere katılabilsem:(

i_could...

her neresinden bakarsanız bakın otomobil güzeldir...

Aykut YENİ
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2005, 03:37:29 ÖS »

Ulen bi teşekkür bilem yazmamışınız bi daha yardım edersem na böle olim Confused
Şaka bi yana hep beraber inşallah daha iyilerinide yaparız. Testlere devam :up:

İŞTE SAPIK MANİSALI!
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2005, 05:29:29 ÖS »

Alıntı sahibi: "tipo16v"
Ulen bi teşekkür bilem yazmamışınız bi daha yardım edersem na böle olim Confused
Şaka bi yana hep beraber inşallah daha iyilerinide yaparız. Testlere devam :up:

Niye len naptın ki ?  Mr. Green yattın serin serin CMS'de. Teşekküre gelince du bakalım hele bi emin olalım bu yöntem'den ben şimdi daha yükseğe çekersem port hz'sini ve DB'de artarsa yalan olmuş olcak bu rezonans tespit dalgası deeemi cınım benim ha yok olmadı db aynı veya az çıktı daha yüksek hz'li port'ta o zaman bi JB alıp geliriz eşşek değiliz ya.  wink  Smile

erci
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2005, 08:22:34 ÖS »

olm darandulayıda deneseydiniz ya aynı kutuda aynı sartlarda kac cıkarcak die. alet orumcek baglıycak orda dura dura.

NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2005, 08:43:06 ÖS »

Alıntı sahibi: "erci"
olm darandulayıda deneseydiniz ya aynı kutuda aynı sartlarda kac cıkarcak die. alet orumcek baglıycak orda dura dura.

Alper nası akıl edemedik yaff açardık Darandulayı bu gidişle üstüne örümcekler ağ kurcak  Smile  ama yer belli artık direk orda buluşabiliriz bundan sonra diğer test'ler için.
Bi ara şey ederek N'erci ama öle beleş olmaz mangalbaşı The Kaya Meeennn görmen lazım hani mangal sarfiyatına spansır olcan kısaca  bak Drink konusunda şanlısın N'alkol yok bizde bi kaka kola kakalarsın cemaate olur hade get gel bi Raşya'yada 10sonra bakarız Smile

barracuda
Administrator
Fanatik Üye

caraudioturkey power...

« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2005, 09:07:28 ÖS »

hadiyin len tamponu sette ben mi bıraktım. smile  ben parkederken sürtmemişti bilem tampon smile

ana ünite     : pioneer p880 rs
component   : stock 13 cm renault
system amp. : audison srx3
sub               : hertz HS200 x 2 (2001 model)
thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2005, 09:31:16 ÖS »

dedik ama o kadar erhan aga tampon gitcek diye smile

neyse yaptırdım bugün

edit: arka tamponda feda olsun sana

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #23 : Eylül 19, 2005, 10:55:35 ÖS »

Esas