CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
NAKAMICHI CD 700 II  

Gösterim : 59 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

Orion  

Gösterim : 143 
Gönderen : dj_haypha 
Garaj : Megane II Sedan Re Audio 

helix rs.6.3  

Gösterim : 106 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

NAKAMICHI CD 700 II  

Gösterim : 73 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

RF bd1501 & Sierra SRA 1004 - 2  

Gösterim : 61 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

P 90  

Gösterim : 33 
Gönderen : TSi-SQ 
Garaj : TSI-SQ GARAGE 

kozvört...  

Gösterim : 207 
Gönderen : erci 
Garaj : saundprejır 

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Zapco DC650.6 ile aktif surulcek Komponent?  (Okunma Sayısı 4689 defa)
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #60 : Nisan 25, 2008, 03:34:04 ÖS »

Bu arada 3 yollu yapmayı dusunuyorum senin onerin uzerine k2p nin (K3pnin degil) wooferini da buldum. Onu alabilirim. hangisi daha iyi olur acaba? K2Pnin wooferi 3 yollu aktif bir sisteme uyum saglayabilir mi? (sonucta 2 yollu bir sistemin wooferi).

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #61 : Nisan 25, 2008, 03:47:51 ÖS »

K2P nin wooferı 100w ve alt çalsın diye özelleştirilmediği için K3P kadar çalabileceğini sanmam. K3P 200w rms ti bu arada. Helix ve DLS nin wooferınıda kullananlardan öğrenmek lazım.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #62 : Nisan 25, 2008, 04:17:30 ÖS »

hmm en son kesimi k3pnin nerde k2pnin nerde?
http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/EN/14/files/1191.pdf bu link K2Pnin wooferi.
http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/EN/14/files/1193.pdf bu lin de K3Pnin wooferi. Ne fark var? ikisi de 100W RMS

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #63 : Nisan 25, 2008, 04:24:22 ÖS »

Bendeki 6_k3p.pdf dosyasındaki özellikler farklı. Sadece güç değil şiddet fs onlarda farklı. Nominal power 200w max power 400w şiddet 92.5. Dilersen msnden gönderebilirim.

Model yenilenmiş olabilir belki... Embarassed

İŞTE SAPIK MANİSALI!
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #64 : Nisan 25, 2008, 06:31:51 ÖS »

K2P de woofer yok midrange var cone ve phase plug lı 16cm yani 3 yola pek uygun olduğu söylenemez.

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #65 : Nisan 26, 2008, 03:23:26 ÖÖ »

K2Pden de vazgecildi ozmn desenize. Fakat 5 ila 10 mayısta elimde olacak şekilde şöyle iki seçenegim var:
1) Alpine SPX-17 PRO http://www.alpine-usa.com/US-en/products/product.php?model=SPX-17PRO
http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/8211.html
Ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=130215623869&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI

2) Rainbow CS265 Profi (Profi kick veya profi vanadium degil) http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/3990.html
Ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=120250693008&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI

ikisinin de inebildigi frekanslar gercekten baya düşük: 35hz(alpine) ve 39hz(rainbow). Subwoofer da kullanmayacagima gore bu komponentlerin dusuk frekans calabilme ozellikleri beni cezbetti birazcik. Kalite vs olarak ne dersiniz?

Bunlardan birini alirsam yanina bir de mid range alirim(mesela helix rs 802) oyle 3 yollu aktif olarak kullanirim diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2008, 03:35:21 ÖÖ Gönderen: InsipiD » Logged

tugsay
Fanatik Üye

« Yanıtla #66 : Nisan 26, 2008, 10:22:01 ÖÖ »

Rainbow çok güzel Very Happy

Anlayan arakdaşların yardımı daha önemli fakat ben rainbow'un sesini çok beğeniyorum.

Tuğsay Kulaksız
Ankara
Hacettepe Melon Cafe

Alpine9855, Helix A6 Competition, Brax 6.1, Brax 2.1, Supremo Picollo, Rainbow slc265(offline), Zapco dsp-sl, jl slash 1000/1, jl 13w7, Stinger Cap, Alphasonic Cap vs vs...
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #67 : Nisan 26, 2008, 11:46:52 ÖÖ »

K2Pden de vazgecildi ozmn desenize. Fakat 5 ila 10 mayısta elimde olacak şekilde şöyle iki seçenegim var:
1) Alpine SPX-17 PRO http://www.alpine-usa.com/US-en/products/product.php?model=SPX-17PRO
http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/8211.html
Ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=130215623869&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI

2) Rainbow CS265 Profi (Profi kick veya profi vanadium degil) http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/3990.html
Ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=120250693008&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI

ikisinin de inebildigi frekanslar gercekten baya düşük: 35hz(alpine) ve 39hz(rainbow). Subwoofer da kullanmayacagima gore bu komponentlerin dusuk frekans calabilme ozellikleri beni cezbetti birazcik. Kalite vs olarak ne dersiniz?

Bunlardan birini alirsam yanina bir de mid range alirim(mesela helix rs 802) oyle 3 yollu aktif olarak kullanirim diye düşünüyorum.

İndiği frekanslara bakacaksan elate6 woofer ı 25hz e iniyor.

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #68 : Nisan 26, 2008, 12:30:16 ÖS »

Ben fs sanmışım smile
rainbow fs 53, alpine bulamadım..

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #69 : Nisan 26, 2008, 12:38:49 ÖS »

Barbaros gibi scanspeaklere bak istersen. Fs leri 20Hzlerde Smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #70 : Nisan 26, 2008, 01:23:50 ÖS »

Biraz uçuk gelebilir ama Focal Utopia N7 activede yapabilirsin. Zaten midrange i cone olmasına rağmen 8cm düşük hacim gerektirmesi sayesinde direklere bile uygulanabiliyor. Tweeterı beklediğin kadar yumuşak gelir mi bilmem. Onun haricinde tek sorun pahallı birazcık Mr. Green

bu sözler halil abiye aittir ;

Sen hiç s2000 direği gördünmüde 3w2 nin o direğe montajlanabileceğine inanıyosun ? yada böyle bişeyi hayal edebiliyorsun ? şuan burda 2 tane s2000 var gel birine 3w2 tak bakalım .. Tavsiyeden önce tecrübeni konuştur telefon numaram sende var dilersen sana telefonda daha acık konusabilirim.

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #71 : Nisan 26, 2008, 04:10:19 ÖS »

Barbaros gibi scanspeaklere bak istersen. Fs leri 20Hzlerde Smile

abi scanspeak in wooferları 15 veya 18cm olarak var.
aynı zamanda midrange i cone ve s2000 için haddinden fazla büyük ve 1.2lt de calisiyo Laughing

varmı arttıran Laughing

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #72 : Nisan 26, 2008, 04:39:34 ÖS »

Biraz uçuk gelebilir ama Focal Utopia N7 activede yapabilirsin. Zaten midrange i cone olmasına rağmen 8cm düşük hacim gerektirmesi sayesinde direklere bile uygulanabiliyor. Tweeterı beklediğin kadar yumuşak gelir mi bilmem. Onun haricinde tek sorun pahallı birazcık Mr. Green

bu sözler halil abiye aittir ;

Sen hiç s2000 direği gördünmüde 3w2 nin o direğe montajlanabileceğine inanıyosun ? yada böyle bişeyi hayal edebiliyorsun ? şuan burda 2 tane s2000 var gel birine 3w2 tak bakalım .. Tavsiyeden önce tecrübeni konuştur telefon numaram sende var dilersen sana telefonda daha acık konusabilirim.

Telefon numarası yok bende olsaydı arardım. Ben S2000 direğine taksın demedim zaten. Öle hayalde etmedim. Ben hoparlörün küçük hacimde çalabildiğini ve bu sayede direklere bile uygulabildiğini söyledim. S2000 in direğine uygulanabiliyor al S2000 direğine bunu tak olur demedim Surprised
Zaten msnden görüştük biz aracının hiç bir yerini bozdurmak istemiyormuş o zaman direk üzerine çalışılacak dome mid yapıcak o konuda hem fikiriz.
Her zaman tecrübemi konuştururum merak etmesin Halil abin... Bana ordan laf yetiştireceğine önce okuduğunu anlama konusunda tecrübe edinsin. "Bile" sözünün ne anlamını geldiğini tecrübe etsin mesela fena olmaz...
Türk dil kurumu sözlüğü;
Bile
Bağlaç: Da, de, dahi.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #73 : Nisan 26, 2008, 05:31:04 ÖS »

Konunun benimle alakası yok!
Halil arayip gereken tecrübeyi ahmete anlattı Laughing
Erenin konuda dağıldı ama idare etsin artık : )

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #74 : Nisan 26, 2008, 05:37:31 ÖS »

Senle alakası yoksa sen neden yazıyosun? Kendi üye olup gelsin. Daha anlaşamadık zaten yüzyüze görüşecez nasıl bi insanmışım yüzüme söyleyecek Embarassed
Bundan sonra insanları foruma alırken türkçe yeterlilik sınavına sokmak lazım onu anladım ben Very Happy  
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2008, 05:40:38 ÖS Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #75 : Nisan 26, 2008, 05:41:26 ÖS »

seviyeli bi şekilde fikirlerinizi paylaşabilicekmisiniz smile konuyla ilgili yapıcı şeyler yazıcaksanız yazın onun haricindeki sohbetlerinizi pm yada msn yoluyla yapın

Forum sakinlerine önemli duyuru mutlaka okuyunuz
Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted
punk
erhan
Tiryaki Üye

« Yanıtla #76 : Nisan 26, 2008, 05:44:55 ÖS »

(şahsi fikrim)bocuq senin her yazında birine sataşma gibi bir artniyetin var her zaman gözüme çarpıyor neden buna ihtiyaç duyuyorsun ve bu işi sen ve halil bey dışında bilen insanlarda var saygı duymanız gerekirken hep üste çıkma çabası içersindesin

BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #77 : Nisan 26, 2008, 07:03:27 ÖS »

(şahsi fikrim)bocuq senin her yazında birine sataşma gibi bir artniyetin var her zaman gözüme çarpıyor neden buna ihtiyaç duyuyorsun ve bu işi sen ve halil bey dışında bilen insanlarda var saygı duymanız gerekirken hep üste çıkma çabası içersindesin

Kendisi üye olup yazmadı.. yazmak üye olmak zorundada değil .. bana rica etti yazarmsın diye yazdım ..

punk kardeş kimseye sataştıgım yok. Ayrıca bugun yazılanlarda benimle gerçekten alakasız. benimle msnden yada yüzyüze görüşen arkadaslarımla böyle bir sorun yaşamıyorum. adamına göre cevap yazıyorum sanırım ondan kaynaklanıyor.üste cıkma falan durumum yok ben her zaman hiçbirşey bilmiyormuşum gibi düsünüp birşeyler kapmaya calısıyorum.Her zaman bilgime bilgi katmayı tercübeme tecrübe katmayı kendime ilke edindim. tecrübe satarak değil!

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #78 : Nisan 26, 2008, 07:16:40 ÖS »

ne kadar ilginç dimi mustafa sen yazana kadar bir problem olmaması.daha öncede belirttim bunu her yazdıgın konuda neden sıkıntı oluyor acaba ? ben senle yüz yüze görüştüğümdede problem yaşıyorum sadece ben değil ben gibi düşünenlerde var.halil abiyide anlamış değilim yakışmamış konuşulanlar...(forumdakiler değil).anlatmak istediğinden çok nasıl anlattığın önemlidir insanlar için eğer tecrübeme tecrübe katıyorum diyorsan o tecrübeyi aktaramadıktan sonra yada her aktardıgında bu şekilde bir sıkıntı oluşuyorsa lütfen anlatma tecrübeni.
Ben bu polemiklerden çok sıkıldım artık.

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #79 : Nisan 26, 2008, 08:26:14 ÖS »

Konu karışmış gitmiş yine.... Hep canım sıkkın olduğu zamanlarda denk gelio şans işte smile
Keyifle okunacak konular yok mu ? smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #80 : Nisan 26, 2008, 08:44:42 ÖS »

"ben senle yüz yüze görüştüğümdede problem yaşıyorum sadece ben değil ben gibi düşünenlerde var."

kısmını yazman iyi oldu alper..
en azından ben burdan cok mesaj aldım Surprised
teşekkür ederim.

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #81 : Nisan 26, 2008, 08:59:24 ÖS »

Ohooo burda neler neler olmuş beyler böyle..
Ben bugün Halil abinin yanına gittim, böyle böyle diyenler böyle böyle önerilerde (DLS mid vs vs) bulunanlar var diye belirttim. Sen ne diyorsun diye sordum olur mu olmaz mı vs diye.
Şunu söyliyim Halil abi ve Mustafa (bocuq) bana olabilecek her şeyi güzel güzel anlattı. Aracımın (s2000) direklerinin içinin çok dolu olduğunu ve direklere cone mid koyarsak ya da DLS mid gibi buyuk bir mid koyarsak ne kadar kötü görünüp saçma oldugunu kendi gözümle gördüm. Burda bana önerilerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim fakat bazılarının gerçekten hiç olmayacak şeyler oldugunun da farkına varmış oldum smile
Burdan butun titizlik ve hoşgörüsü ile bütün bu sorularıma karşılık herşeyi en ince detayına kadar cevaplayıp anlatan, yeri geldiginde aracı söküp gösteren Halil abiye ekstra teşekkürü bir borç bilirim.

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #82 : Nisan 26, 2008, 09:57:06 ÖS »

Alpine SPX PRO diyodun en son nedir durum. Karar verebildin mi? 

İŞTE SAPIK MANİSALI!
InsipiD
Aktif Üye
**

« Yanıtla #83 : Nisan 27, 2008, 12:46:01 ÖÖ »

Evet kararimi verdim. Halil abi ne derse onu takicam smile (tabi fiyatlar cok ucmadikca)