CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Teknik
»
Ca-Tr SQ
»
SQ Uygulama
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
...
5
6
[
7
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: SQ Uygulama (Okunma Sayısı 3585 defa)
Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye
Ynt: SQ Uygulama
«
Yanıtla #180 :
Kasım 20, 2007, 10:35:39 ÖS »
Ufuk bagciya izah ettim ben ne sekilde olmasinin daha mantikli oldugunu
ki zaten su war yaptigim tum yorumlar su sekilde yapilirsa yada su sekilde yapilmasi gerekir uzerine oldu .
Bu arada , sq da amac kaydin yapildigi ortama uygun olarak en gecerli tonlamayi yakalamak , yani bir studyo kaydi ile bir konser kaydi asla ayni tonlamayla olmuycaktir , basitce izah etmek gerekirse pink martini konserinde China Forbes albumlerde ki kadar baskin ve onde degildi fakat studyo kayitlarinda konserde oldugunda daha onde ve biraz daha baskin enstrumanlara gore
onemli olan dedigim gibi kaydi en dogru sekilde yeniden uretmek
Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth
www.roketoyun.com
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #181 :
Kasım 21, 2007, 12:55:27 ÖÖ »
Barışcım bağcıdan kimi kastettiğin konusunda fikir yürütme çabasına girişmeyecem, konu sapmasın şimdi...
Mustafa: Ben yazıları geç okuduğum için buluşmadan ve orada ne konuşulduğundan da haberim yok(tu). Bugün içerisinde okuya okuya geldim sonuna. Zati orada olmadığım için ne konuşulduğunu da bilme imkanım olmadığını takdir edersiniz umarım.
Bu şekilde haberim olmadığı için burada böyle bir konu açma gereği duydum. Biraz araştırırsanız aynı soruyu bu olayların taaa en başında da sorduğumu görürsünüz. O zaman bu Mercedes yoktu ama Bang& Olufsen'in A8'i vardı. Ona referans alarak sormuştum. Yani buradaki montaj yapan dükkanlar da söz konusu bile değildi. İşin o kısmına girmeyelim o yüzden. Hatta isterseniz sadece o arabaya da dönebiliriz, böylece hiç kimse karşısındakini onun bunu adamı diye asmaya kalkmaz.
Çok kanallı bir sistemde diyelim ki arkada da direkleri kullandık. Bunların arka yolculara, öndekilerin sürücüye olduğundan daha da yakın olduğunu unutmayalım. Demek ki herşeyden önce daha güçsüz çalmaları mantıklı olur mu? Bence olur peki devam...
Arkada dediğiniz gibi 2 yollu kurarsak, bu normal 2 yollular gibi tüm frekans bandını çalacak kabulünden yola çıkıyorum.
Araçta tek sub olacağına göre bu kez bu sub'ın yeri yine de ön mü olmalı yoksa arkada bagajda klasik sistemler gibi mi yerleştirilmeli? Zaman ayarını araç merkezine göre mi yapardınız? Tabii burada diğer hoparlörleri de buna göre uyduracağımız kabulünden yola çıktım. Kullanılacak ana ünitede pozisyona göre ayarlanmış hafızalar kullanmak belki de optimum çözüm olacaktır. Şoförlü kullanımda arka sağ baskın bir ayar veya yalnız isek arkalar kapalı ve ön sola göre gibi gibi ne dersiniz?
EMMA'da yarışan bir multimedia araç vardı; A4 Avant sanırım birçoğumuz hatırlar. Biraz araç şekli biraz da tasarım gereği, sahibi arka 2 yollu sistemi araç tavanına, direklerle birleştiği noktaya koymuştu.
Evet fikir jimnastiğine devam derseniz, arkalar pasif olsa da olur mu? şeklinde devam edebiliriz... Subla ilgili soruyu da unutmayın!
Bu arada multimedia araç falan yapmaya kalkışmıyorum. Forumda hep aynı şeyleri görmekten sıkıldım. Biraz değişik bir şeyler üzerinde kafa yormakta fayda görüyorum hepsi bu...
Haruncum hazır burada konu açılmış boşver gitsin artık. Bugüne kadar bütün topicler böyle böyle pert oldu zati... Şimdi aynı konuyu başka tarafta açsak, bu kadar katılan olmaz, burdan devam diyorum...
Hazır sana laf gelmişken sorayım bari. Önler 3 yol aktif, arkalar 2 yol aktif olursa Zapco gibi amfiler kullanıldığında, ön arka ayarı için bilgileri birleştiren bir arayüz var mı? Tahminimce yok herhalde, yani her iki tarafı ayrı ayrı ayarlamak şart herhalde (örneğin Dc650.6 ile 1000.4 gibi bir sistem kurulsa - 1000.4 tamamıyla arka için kullanılırsa arkaya bence güçlü kalır gibi ama neyse)
Hoparlör sayısı arttıkça denklemler nasıl da komplike hale geldi öyle değil mi?
OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine
HU:
Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW:
Focal Utopia Beryllium TBe
MR:
Focal Utopia Beryllium 3W2
WF:
Focal Utopia Beryllium 6W3
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2:
Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #182 :
Kasım 21, 2007, 01:06:25 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Kain üzerinde Kasım 20, 2007, 10:35:39 ÖS
Ufuk bagciya izah ettim ben ne sekilde olmasinin daha mantikli oldugunu
ki zaten su war yaptigim tum yorumlar su sekilde yapilirsa yada su sekilde yapilmasi gerekir uzerine oldu .
Bu arada , sq da amac kaydin yapildigi ortama uygun olarak en gecerli tonlamayi yakalamak , yani bir studyo kaydi ile bir konser kaydi asla ayni tonlamayla olmuycaktir , basitce izah etmek gerekirse pink martini konserinde China Forbes albumlerde ki kadar baskin ve onde degildi fakat studyo kayitlarinda konserde oldugunda daha onde ve biraz daha baskin enstrumanlara gore
onemli olan dedigim gibi kaydi en dogru sekilde yeniden uretmek
Aklıma gelmişken:
TIM'dek konserde tonmaister tecrübesiyle China Forbes'u bize CD'de dinlediğimiz gibi sunabilir miydi? Bence olurdu ama herhalde öyle br kaygı pek gütmediler Barışcım. Yani konu yine ne olması gerektiği - ne olduğu şeklinde takılır kalır. Hangisi doğru? Hiç bilebilir miyiz? Bence konser harikaydı ama CDleri dinlemek de oldukça keyifli. Şimdi enstrümanları daha güzel duyduğuma mı sevineyim yoksa China ablamızı CD'deki gibi hissedemediğime mi üzüleyim?
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #183 :
Kasım 21, 2007, 01:21:18 ÖÖ »
Ufukçum multimedia dışında bu tarz bir sistemi kimler yapmak ister buda tartışma konusu ancak varsayımlar üzerinden gidersek şöförlü bir sistem için arka biniciye göre bir ayar ayrıca da sürücüye göre bir ayar tabiiki yapılabilir ayardan kastım sistemin izin verdiği şekilde time
dc lerde bahsettiğin sistemde 10 kanal gerekecektir ayrı ayrı ayardan kastını tam anlayamamış olsamda pasif sürülmüş bile olsa zaten ön ve arka ayrı ayrı yapılıyor. Arayüzden kastında yapılan ayarların kayıt şeklinden bahsediyorsan dc ler için bir kontrol paneli var ve 5 tane değişik ayar saklayabiliyor forumda xXx in aracında var. (atıyorum flat bir ayar yada kız arkadaşım modu gibi) bu 5 tane hafızaya nasıl ayar istersen o şekilde kaydedebiliyorsun arkalar kapalı yada sağ baskın gibi..
sub içinse yine herşekilde yapılan tüm ayarlara dahil etmek gerekli ancak sistemin finish noktasında olunabilirliği tartışılır..
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
PNR05
FireRider
Tiryaki Üye
Kimler Geldi , Kimler Geçti ...
«
Yanıtla #184 :
Kasım 21, 2007, 01:54:33 ÖÖ »
Alıntı sahibi: the-only-one-TR üzerinde Kasım 21, 2007, 12:55:27 ÖÖ
Kullanılacak ana ünitede pozisyona göre ayarlanmış hafızalar kullanmak belki de
optimum çözüm
olacaktır. Şoförlü kullanımda arka sağ baskın bir ayar veya yalnız isek arkalar kapalı ve ön sola göre gibi gibi ne dersiniz?
EMMA'da yarışan bir multimedia araç vardı; A4 Avant sanırım birçoğumuz hatırlar. Biraz araç şekli biraz da tasarım gereği, sahibi arka 2 yollu sistemi araç tavanına, direklerle birleştiği noktaya koymuştu.
Evet fikir jimnastiğine devam derseniz, arkalar pasif olsa da olur mu? şeklinde devam edebiliriz... Subla ilgili soruyu da unutmayın!
Bu arada multimedia araç falan yapmaya kalkışmıyorum. Forumda hep aynı şeyleri görmekten sıkıldım. Biraz değişik bir şeyler üzerinde kafa yormakta fayda görüyorum hepsi bu...
Haruncum hazır burada konu açılmış boşver gitsin artık. Bugüne kadar bütün topicler böyle böyle pert oldu zati... Şimdi aynı konuyu başka tarafta açsak, bu kadar katılan olmaz, burdan devam diyorum...
Hazır sana laf gelmişken sorayım bari. Önler 3 yol aktif, arkalar 2 yol aktif olursa Zapco gibi amfiler kullanıldığında, ön arka ayarı için bilgileri birleştiren bir arayüz var mı? Tahminimce yok herhalde, yani her iki tarafı ayrı ayrı ayarlamak şart herhalde (örneğin Dc650.6 ile 1000.4 gibi bir sistem kurulsa - 1000.4 tamamıyla arka için kullanılırsa arkaya bence güçlü kalır gibi ama neyse)
Hoparlör sayısı arttıkça denklemler nasıl da komplike hale geldi öyle değil mi?
iyide ufuk abi madem amaç optimizasyon neden unit'e bırakılsın yani ne demek istiyorum mesela alper abi (ghost) 3 yola geçtiğinde direklerle ilgili sol tarafta sorun yaşamıştı , geciktirme yoluna giderek çözüm bulmuştu diye aklımda kalmış gelince yazacaktır sanırım
Bahadır
Yürümeden Koşanın Yatak Sardığı YALAN
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #185 :
Kasım 21, 2007, 12:02:41 ÖS »
PNR05:
Optimizasyon değil optimum dedim. Yani oturma pozisyonlarına göre en uygun ayarı yapıp hafızaya kaydedebilelim anlamında... Makinaya bir şey bırakmıyoruz, ayarı da biz yapacaz kısaca...
Haruncum arayüz derken kastettiğim iki zapcoyu ortak kullanabilmek mümkün olur muydu? Senin dediğin her birini teker teker 5 değişik ayarda kullanabilmek ile ilgili. Hani öyle bir arayüz olsun ki tek ayar hafızaya alınınca önleri ve arkaları ortak olarak o ayara kaydırsın... Çok önemli değil ama olsa ne güzel olur babında yazmıştım.
Bu tip konfigürasyonları kim mi alır soruna gelince:
Görüleceği üzere yaş ilerledikçe bir çok tüketici daha çok kanallı sistemlere geçiş yapıyor. (Aile olma olayını hesaba katınca...)
Bireysel takılmak için tabii ki gerekli değil, 3 veya 4 yollu aktif ön kurulum her zaman en üstün olacaktır ona şüphem yok. İleride bir gün böyle bir sistemi upgrade için ne yapılabilirdi onu konuşalım istiyorum sadece...
Mesela sen 6 kanal Zapcoyu kız arkadaş!
moduna aldığında böyle bir kurulumda arkadaki 4 kanalı da ayrıca ele almak zorundasın değil mi?
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #186 :
Kasım 21, 2007, 01:30:13 ÖS »
Alıntı sahibi: the-only-one-TR üzerinde Kasım 21, 2007, 12:02:41 ÖS
PNR05:
Optimizasyon değil optimum dedim. Yani oturma pozisyonlarına göre en uygun ayarı yapıp hafızaya kaydedebilelim anlamında... Makinaya bir şey bırakmıyoruz, ayarı da biz yapacaz kısaca...
Haruncum arayüz derken kastettiğim iki zapcoyu ortak kullanabilmek mümkün olur muydu? Senin dediğin her birini teker teker 5 değişik ayarda kullanabilmek ile ilgili. Hani öyle bir arayüz olsun ki tek ayar hafızaya alınınca önleri ve arkaları ortak olarak o ayara kaydırsın... Çok önemli değil ama olsa ne güzel olur babında yazmıştım.
Bu tip konfigürasyonları kim mi alır soruna gelince:
Görüleceği üzere yaş ilerledikçe bir çok tüketici daha çok kanallı sistemlere geçiş yapıyor. (Aile olma olayını hesaba katınca...)
Bireysel takılmak için tabii ki gerekli değil, 3 veya 4 yollu aktif ön kurulum her zaman en üstün olacaktır ona şüphem yok. İleride bir gün böyle bir sistemi upgrade için ne yapılabilirdi onu konuşalım istiyorum sadece...
Mesela sen 6 kanal Zapcoyu kız arkadaş!
moduna aldığında böyle bir kurulumda arkadaki 4 kanalı da ayrıca ele almak zorundasın değil mi?
Değil ufuk kontrol panelin varsa (yoksa mecburen bilgisayarı bağlaman gerekiyor sürekli) diğer bir amplifier ide kontrol edebiliyorsun..Yani yapacağın ayarlara göre kayıt ederken ayrı ayrı değilde bütün olarak hepsini birden kumanda etmiş oluyorsun
Yani atıyorum 3 yol aktif bir sistemim var 2-4 kanal kullandım 1-2-3-4-5 numaraları kayıtlardan birincisine 6 kanalda açık ve sahne şöförde. ikincisine midrange kapalı 2 yol aktif sahne sürücüde. üçüncüsüne 3 yol sahne ortada. dördüncüsüne 3 yol sahne ön yolcu bölümünde. beşincisine de midrange kapalı 2 yol aktif sahne ön yolcu bölümünde gibi bir ayar yapman mümkün
Yani bunun aksini düşünüp ön arka diye de adlandırabilirsin..örneğin xXx in aracında 2 tane 6 kanal var
Tabi onun araçtaki sistem kendi kurulumu olduğu için 12 kanalın hepsini köprüleyip 6 kanala düşürdü
«
Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 01:32:46 ÖS Gönderen: harunAY
»
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #187 :
Kasım 21, 2007, 02:12:39 ÖS »
Sub olayını yanıtliyim önce..
Sub arkada oturan içinde önde olmalı hatta ve hatta daha avantajlı olacaktır mesafe uzadığı için
birde şu var direkler daha yakın demişsin ama kendi arabam için konusursam vectra da yan direkler öndeki direk konumlandırmasına göre daha uzak mesafeli sanırım .. yani yan direklere koymak mantıklı geliyor bana.
kendi aracımda arkaya 2yol falan kullansaydım yine kendime göre sahne ayarını yapardım yani sürücü koltuguna odaklardım sistemi.
sizin bahsettiğiniz gibi aracın merkezine değil kendi merkezime sahne ayarlamasını yapmak daha mantıklı geliyor.
zewk&renk oluyor ama idare edin
Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı
Ünite:
Pioneer 8600mp network mode
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70
İzolasyon:
Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
www.roketoyun.com
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #188 :
Kasım 21, 2007, 05:44:20 ÖS »
Direk sorusunu daha ilginç hale getirelim o zaman...
EMMA'daki araçta bahsettiğim gibi en arka direklerdeydi hoparlörler; yani D sütunu tabir edilen yerde. Böylece öndekilere olduğu kadar arkadakilere de oldukça uzaktılar. Bu durumda station wagon tipindeki bir araç akustik açıdan daha iyi imkanlar sunar diyebilir miyiz? Subwoofer'ı hesaba katmayın. O zaten station'da hatchback gibi rahat olacaktır...
Bang&Olufsen'in A8'inde arkada pandizotta hem sub yer alıyor hem de arka componentler daha doğrusu tizler vardı yanılmıyorsam. Yani o kadar özelleştirme imkanı varken yine de arka midbassları kapıya taktılar gibi hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin, kontrol etme fırsatım yok şu an...
O kadar özel çalışma olmayan araçlarda ise sadece var olan yerlerdeki hoparlörler değişiyor fabrika sistemlerde...o da pek başarılı olmuyor bu konuda hem fikiriz herhalde
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
zigzag
Fanatik Üye
«
Yanıtla #189 :
Kasım 21, 2007, 06:57:26 ÖS »
Alıntı sahibi: the-only-one-TR üzerinde Kasım 21, 2007, 05:44:20 ÖS
Direk sorusunu daha ilginç hale getirelim o zaman...
EMMA'daki araçta bahsettiğim gibi en arka direklerdeydi hoparlörler; yani D sütunu tabir edilen yerde. Böylece öndekilere olduğu kadar arkadakilere de oldukça uzaktılar. Bu durumda station wagon tipindeki bir araç akustik açıdan daha iyi imkanlar sunar diyebilir miyiz? Subwoofer'ı hesaba katmayın. O zaten station'da hatchback gibi rahat olacaktır...
Bang&Olufsen'in A8'inde arkada pandizotta hem sub yer alıyor hem de arka componentler daha doğrusu tizler vardı yanılmıyorsam. Yani o kadar özelleştirme imkanı varken yine de arka midbassları kapıya taktılar gibi hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin, kontrol etme fırsatım yok şu an...
O kadar özel çalışma olmayan araçlarda ise sadece var olan yerlerdeki hoparlörler değişiyor fabrika sistemlerde...o da pek başarılı olmuyor bu konuda hem fikiriz herhalde
d sutununa hop koymak tamamen sacma birseymis keza pandizota koymak da oyle. madem sahne onde olusturuluyor, arkada oturanların da onunde olmalı. midbass kapıda, tweterda az yukarısında olabilir. direklere konulursa da onde oturanlar icin olumsuz etkisi kacınılmaz olur.
Genco Sumer
head unit: alpine 9847r
stage: jbl px300.4 ... jbl c608gti
backfill: jbl px600.2 ... jbl c508gti
subbass: jbl bpx1100.1 ... jbl w10gti * 2 sealed
powercap: stinger spdh5
rca: stinger bullet
stock 1: ddz1 ... dd3510
getting low & louder ...
Sayfa:
1
...