CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SQ 2500 YTL  (Okunma Sayısı 422 defa)
th015
Aktif Üye
**

« : Nisan 11, 2008, 04:12:38 ÖS »

selam arkadaşlar.ben daha önce basit bir tesisat kurdum ama cok iyi bir verim alamadım.yada şu şekiilde söyleyeyim araba broadway dı arkada 2 takım oval pıoneer vardı önde de 13 cm hoparlör bagajda da 30 cm pıoneer sub vardı baya eski bir modeldi.ve şimdi yeni araba aldım berlingo.ve güzel bir sq sistem kurmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?teyp olarak yeni 2008 model deh 6050 düşündüm çok hoş bir teyp.diğerlerini ne alacağım hiçbir fikrim yok.sadece techno ve pop dinlerim  çok uzun basları da sevmiyorum bass derin ve tok olmalı.ve bass çok yumuşak değil biraz spl e kaçmalı azcık çok değil..iş sq olunca bu işin ustalarına danışmak gerekir diye düşündüm.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2008, 04:15:26 ÖS Gönderen: th015 » Logged

ana ünite  : deh p-9450
comp       : morel elate 6.3 way
gerisi de yavaş yavaş gelcek....

vatan ----- EsKiŞeHiR/çAnAkKaLe-----mekan

select_id
Murat
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2008, 04:28:53 ÖS »

peki sq istediğinize nasıl karar verdiniz? arabada nasıl işlemler yapmayı düşünüyorsunuz? 6050 biraz düşük kalmaz mı? pasif mi başlayacaksınız?

ana ünite: 7950ub
Comp: Morel elate 6.2
Sub: jl 12w6v2
Comp amp: jl audio slash 300/4
Sub amp: jl audio slash 500/1
RCA: 3x stinger expert
Güç kablosu: 2 awg
Cap: Stinger 1F
Lütfen msn istemek için özel mesaj atmayın. MSN KULLANMIYORUM smile
th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2008, 06:14:21 ÖS »

inan ki tam olarak dediklerinden pek bişey anlamadım yani pasif demişsin..ama benim sq istememin sebebi aşırı gürültü değil tok kaliteli bir ses.benim düşüncem ön kapıya 2 takım compenet arkayada 2 tane yada tek 30 cm sub.amfilerde bir mono ve bir 4 kanal amfi.teyb konusunda da sizden yardım bekliyorum ben sadece bir öneride bulundum kendi kendime..

R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2008, 06:43:36 ÖS »

http://www.caraudioturkey.com/forum/empty-t18473.0.html;msg224050;topicseen#msg224050
bu topic  işine yarayabilir zaten hesapta olmayan harcamaları filan düşünüce o 1700 muhtemelen aşılıcaktır.senin işine yarayabilir ordaki bilgiler. kalitesi yüksek bi unite ve tınısı hoşuna giden bi component senin için en önemli 2 kalem. tabi diger ekipmanlarınıda butcene uygun kaliteli ürünler seçmen gerekio.
caraudio ana sayfasında sağ bölümdeki kütüphane kısmındaki dosyaları okumanı tavsiye ederim kafanda soru işareti olan pek cok temel şeyi çözmende yardımcı olucaktır.

Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted
th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2008, 07:06:58 ÖS »

sağol arkadaşım teşekkür ederim orayı inceledim biraz ama daha çok tavsiyelere ihtiyacım var kafam çok karışık....
http://www.caraudioturkey.com/forum/empty-t18473.0.html;msg224050;topicseen#msg224050
bu topic  işine yarayabilir zaten hesapta olmayan harcamaları filan düşünüce o 1700 muhtemelen aşılıcaktır.senin işine yarayabilir ordaki bilgiler. kalitesi yüksek bi unite ve tınısı hoşuna giden bi component senin için en önemli 2 kalem. tabi diger ekipmanlarınıda butcene uygun kaliteli ürünler seçmen gerekio.
caraudio ana sayfasında sağ bölümdeki kütüphane kısmındaki dosyaları okumanı tavsiye ederim kafanda soru işareti olan pek cok temel şeyi çözmende yardımcı olucaktır.

nperuhan
Nevzat Peruhan
Aktif Üye
**

Herkese selam, tesisata devam!

« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2008, 07:49:13 ÖS »

Arkadaşım bana sorarsan maliyeti yüksek ve değiştirmesi zor olan ana üniteni en iyi seviyede almandır. Daha sonra bileşenlerin ve amplilerin sana yetmeyebilir, değiştirebilirsin.

Aktif sürmek ve zaman doğrulaması nedir son 1 kaç gündür öğrendim ve çok mutluyum. O yüzden üst seviye 1 ana ünite tavsiye ederim. Amplilerde de güç olarak pek düşük watt'lı olmamalıdır. Çünkü bu sefer ampli dc ye giriyor ve hoparlörler cuff (audiobahn abc 525t lere 1 alkış lütfen, o kadar dandiklermiş ki anlatamam Razz ) .

• ~~ Ana Ünite ~~
    Alpine CDA-9815RB
  • ~~ Amplifikatör ~~
    Cadence Shockwave A6000+
    Phonocar PH-5200 @boşta
  • ~~ Bileşen ~~
    Morel Dotech MKII 5"
  • ~~ Alt Bas ~~
    Kicker S15L52 [2k5] @boşta
    Audiobahn AW1051T [2k3]
  • ~~ Araç ~~
    Škoda Felicia GLXi [1997] Babam(ın) sağolsun smile
smile "Tesisatlı arabada dinlenen müzik, ruhun gıdasıdır!"© Surprised
th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2008, 08:07:30 ÖS »

ya arkadaşlar bana deyin o fiyatı şu ürünler alınır bende ona göre araştırayım inceleyim ve karar vereyim.bana kalsa ben deh 6050 teyp iki takım hertz hsk 165 yada morel dotech alcam.mid amfi sound magus c160 sub konusunda tamamen kararsızım..

yakup_alt
Yakup ALTINER
Fanatik Üye

« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2008, 08:53:11 ÖS »

aktif bi kurulum icin ana uniten pioneer deh-8600,deh-9600 veya sonu 50 ile biten seriler olabilr, alpine 9855r 9813r ( tam hatırlamıyorum 9813r idi galiba) bu tip bi ana unite alman gerekecek...

componentlerde bir cok alternatif mevcut verilen linkte konuyu okuduysanız sayet orda gerek fiyatlar olsun gerkse belli modeller belirtilmistir... yine benim kendi onerim morel elate 6.2 den yana olcaktır... kullanan biri olarak tavsiye ederim...

comp ampllisi olarak hem fiyat hem performans acısından helix dark blue 4 ler oldukca cezbedici gibi duruyo... satan arkadaslarda mevcut sitede ornegin Bocuq nikli arkadasımız...

sub konusunda ise RE audio ve JL audio bu isi guzel yapıo fiyatlarda oldukca cazip. yine helix W10 serisi sub kullanılabilr sq anlamda guzel bi sub oldugu soyleniyo...

tabi kablolama vs bir suru detay var... bunların yanı sıra en onemli olan sey ii bi montajcı bulmak.. Çaldıraan var bi de Çaldıran var smile

Ana unite :  Clarion DXZ778RUSB
İşlemci     :  Zapco DSP6-SL 6kanal aktif işlemci
Component: Morel Elate 6.2 / Mt23 6ohm Tweeter
Comp. Amp: Zapco İ450 (SATILIK 250 YTL)
Sub Amp  :  Sony XM-SD51X
Subwoofer:  RE Audio SE12
Kablolama : Stinger Expert hoparlör kabloları,Stinger Bullet Rca(sub amfisi),Stinger expert Dağıtım paneli,Stinger sigorta,symblink balanced rca
th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2008, 09:00:27 ÖS »

ya arkadaşlar bu aktif kurulum nedir?

yakup_alt
Yakup ALTINER
Fanatik Üye

« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2008, 09:05:31 ÖS »

daha basit bir deyisle soyle ifade ediim... crossover denen aparatları iptal edip cross ların ustlendigi gorevi teybe devretmek smile

Kablolama : Stinger Expert hoparlör kabloları,Stinger Bullet Rca(sub amfisi),Stinger expert Dağıtım paneli,Stinger sigorta,symblink balanced rca
yakup_alt
Yakup ALTINER
Fanatik Üye

« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2008, 09:11:19 ÖS »

daha duzgun bir ifadeyle; ampli ile hoparlör arasında bir xover var ise buna pasif sistem denir.
Ancak sinyaliniz bir aktif xover a geliyor ise ordan sonra ampliye ampliden sonra hoparlöre geçiyorsa buna aktif sistem denir.

th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2008, 09:13:28 ÖS »

bu durumun ne gibi bir faydası var.ndn crossever lar iptal ediliyor?teyp e ndn böyle bir görev veriliyor.
yani okuyorum bazen diyolar ki sistem pasif mi aktif mi ?????? ben bunu anlayamıyorum..

yakup_alt
Yakup ALTINER
Fanatik Üye

« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2008, 09:26:05 ÖS »

sinyal islemcileri bolumunu incelersen kafandaki soru isaretlerini buyuk olcude cevaplayacagını dusunuyorum

th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2008, 09:32:00 ÖS »

teşekkür ederim arkadaşım bu işin bu kadar detaylı olduğunu bilseydim hiç girmezdim Very Happy

yakup_alt
Yakup ALTINER
Fanatik Üye

« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2008, 09:39:17 ÖS »

girmeden ogrenilmiyo malesef

th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2008, 09:44:05 ÖS »

girdik artık maaliyeti ve karmaşası ne kadar da kassa devam etcem çünkü benim en büyük tutkum bu.zaten yukarda sölediğim şakaydı.

select_id
Murat
Tiryaki Üye

« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2008, 10:05:41 ÖS »

yolun uzun, işin zor, kolay gelsin şimdiden. okumaya öğrenmeye devam Surprised

nperuhan
Nevzat Peruhan
Aktif Üye
**

Herkese selam, tesisata devam!

« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2008, 10:06:25 ÖS »

Hocam pasif sistem, ampliden sonra yani direk hoparlöre giden yolda bulunduğu ve de genellikle ayar seçeneği olmadığı, gücünü hoparlöre aktarılması gereken enerjiden aldığı ve sabit karakteristiğe sahip olduğu içindir.

Aktif sistem ise direk olarak ses üretecinden veya extra 1 ses işlemcisinden ayarlandığı ve de ses çıkışında extradan 1 azalma veya bozulmaya neden olmadığı içindir. Eşzamanlı olarak ses çıkışına müdahale edebilmektesin.

Pasif crossoverlar bence sistemini aktif süremeyen kişiler için bileşenlerini karakteristiklerine göre çalışmasını sağlayabilmek ve de genellikle tiz hoparlörlerini doğru akımdan korumaktır (PTC, lamba) .

• ~~ Ana Ünite ~~
    Alpine CDA-9815RB
  • ~~ Amplifikatör ~~
    Cadence Shockwave A6000+
    Phonocar PH-5200 @boşta
  • ~~ Bileşen ~~
    Morel Dotech MKII 5"
  • ~~ Alt Bas ~~
    Kicker S15L52 [2k5] @boşta
    Audiobahn AW1051T [2k3]
  • ~~ Araç ~~
    Škoda Felicia GLXi [1997] Babam(ın) sağolsun smile
smile "Tesisatlı arabada dinlenen müzik, ruhun gıdasıdır!"© Surprised
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2008, 02:28:59 ÖS »

bütçemiz 2500 lira ise

bu bütçeye sq sisteme start alınabilir ....

bunun için önce sağlam bir ana ünite alınması gerekir ki yukarıda bazı modeller verilmiş ....

bunların yanında gerçekten çok geniş frekansı detaylı okuyacak 2way veya 3way comp ufak örnek verirsek yukarıda söylendiği gibi morel elate 6.2 bunun yanında 3way 6.3 olabilir
dls markasından nobelium veya iridium serileri olabilir
focal markasından ürünler olabilir
helix markasının sq ürünleri bulunmakta
mbquart markasından pce serisi ve üst seriler olabilir yani burada sizin hoparlör tınısı olarak ne istediğiniz çok önemli yumuşak bir tiz mi seversiniz yoksa biraz daha dik çalsın mı istersiniz bunlar detay olarak önemli ....

ayrıca bass olarakta helix/jlaudio/rockfordfosgate/mbquart gibi markalar yine işinizi görecektir ....

ben size ilk startta aktif sistemi önermem nedeni frekans ve db ayarlarını çözmeniz zaman alacak ve pasif bir sistemle başlayıp frekans aralıklarını çözün daha sonra aynı comp ile aktif olarakta sürüm yapabilirsiniz ama comp seçerken daha sonra aktif sürülebilecek ürünler tercih etmek lazım gerekmekte

size sq sistemler başlığı altındaki her konuyu sıkılmadan okuyun size gerçekten kaynak olacaktır

bulunduğunuz şehri bilmiorum ama yakınınızda aktif kullanım yapan bir üyemiz vardır. daha geniş detay alabilirsiniz

neden pasif crossları iptal edip teyp veya işlemciden kontrol etmemizde aslında biraz mükemmellik aramak nedeni sabit frekans değerleri ile kullanmak istemediğimizden hoparlöleri bu şu demek oluo araç içinde konser salonu imajını güçlendirmek için bazı bileşenlere farklı frekanslar yüklemek çalabildiği oranda diğer örnek midbassı pasif cross 600-700hz den sonrasını çalmasın derken biz bunu 450hz de bırakıp bunun üstünü midrange bileşinine aktarıoruz bölece sahne imajı güçlenmekte ......

biraz uzun oldu ama inşallah faydalı olur .......

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
select_id
Murat
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2008, 06:48:43 ÖS »

bütçemiz 2500 lira ise

bu bütçeye sq sisteme start alınabilir ....

bunun için önce sağlam bir ana ünite alınması gerekir ki yukarıda bazı modeller verilmiş ....

bunların yanında gerçekten çok geniş frekansı detaylı okuyacak 2way veya 3way comp ufak örnek verirsek yukarıda söylendiği gibi morel elate 6.2 bunun yanında 3way 6.3 olabilir
dls markasından nobelium veya iridium serileri olabilir
focal markasından ürünler olabilir
helix markasının sq ürünleri bulunmakta
mbquart markasından pce serisi ve üst seriler olabilir yani burada sizin hoparlör tınısı olarak ne istediğiniz çok önemli yumuşak bir tiz mi seversiniz yoksa biraz daha dik çalsın mı istersiniz bunlar detay olarak önemli ....

ayrıca bass olarakta helix/jlaudio/rockfordfosgate/mbquart gibi markalar yine işinizi görecektir ....

ben size ilk startta aktif sistemi önermem nedeni frekans ve db ayarlarını çözmeniz zaman alacak ve pasif bir sistemle başlayıp frekans aralıklarını çözün daha sonra aynı comp ile aktif olarakta sürüm yapabilirsiniz ama comp seçerken daha sonra aktif sürülebilecek ürünler tercih etmek lazım gerekmekte

size sq sistemler başlığı altındaki her konuyu sıkılmadan okuyun size gerçekten kaynak olacaktır

bulunduğunuz şehri bilmiorum ama yakınınızda aktif kullanım yapan bir üyemiz vardır. daha geniş detay alabilirsiniz

neden pasif crossları iptal edip teyp veya işlemciden kontrol etmemizde aslında biraz mükemmellik aramak nedeni sabit frekans değerleri ile kullanmak istemediğimizden hoparlöleri bu şu demek oluo araç içinde konser salonu imajını güçlendirmek için bazı bileşenlere farklı frekanslar yüklemek çalabildiği oranda diğer örnek midbassı pasif cross 600-700hz den sonrasını çalmasın derken biz bunu 450hz de bırakıp bunun üstünü midrange bileşinine aktarıoruz bölece sahne imajı güçlenmekte ......

biraz uzun oldu ama inşallah faydalı olur .......
çok faydalı olmuş bence, sq isteyenlere faydalı bir yazı.

th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2008, 01:37:23 ÖÖ »

çok teşekkür ederim barbaros abi sq sistemin karmaşasından korkup bu işten vazgeçmeyi düşünüyordum fakat o kadar da zor değilmiş.ben diğer yazıların hepsini okumaya çalışıyorum inşallah kısa bir süre sonra daha fazla bilgi sahibi olucam ve seçimim daha kolay olcak.eline sağlık abi zaten senin yazılarını keyif alarak okuyorum gerçekten çok güzel bilgiler veriyosun.ellerin dert görmesin.

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2008, 05:27:37 ÖÖ »

teşekkür ederim bildiklerimi paylaşmaktan keyif alıorum beğenildiği zamanda seviniyorum

ewt sq sistemler çok korkulacak sistemler değil ama dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var ki bu sistemi komple amacı dışına çıkarır

meraklanma kafana takılanları sor yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
th015
Aktif Üye
**

« Yanıtla #22 : Nisan 20, 2008, 12:50:41 ÖS »

teşekkür ederim abi.keyifli forumiar..
teşekkür ederim bildiklerimi paylaşmaktan keyif alıorum beğenildiği zamanda seviniyorum

ewt sq sistemler çok korkulacak sistemler değil ama dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var ki bu sistemi komple amacı dışına çıkarır

meraklanma kafana takılanları sor yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.