CarAudioTurkey
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: konser salonndaki gür sesin arabada yakalanabilmesi  (Okunma Sayısı 1574 defa)
tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2007, 11:22:25 ÖÖ »

yarın hipodrom'da drag var,kendi imalatımız olan yeni bi sistemi deniycez dileyen gelip dinleyebilir sesi.

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2

GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #31 : Temmuz 05, 2007, 03:04:22 ÖÖ »

benim bu konuda sormak öğrenmek istediğim birçok şey var abi.
Bir sahne kurulurken konserse enstruman yerleşiminden ziyade hoparlörlerin yerleşimi ve sinyal gönderilmesi stereo imaj vs.
mesela ben gözümü kapattıgımda siz mixerden sağımdaki ve solumdaki hoparlörden atıyorum elektroyu stereo olarak kullandıgımızda ben bu parçayı önümde duyarım tam ortada oldugumu var sayarsam ancak sadece sağdaki hoparlör elektro için ayrıldıysa bunu sağdan bass cı sol kısımdaysa soldan duyarım bunu özel kayıt cd ler ile araçta ayırt etmek mümkün her sanatçının parçası ile ayırt etmenin olanadı yok kayıt tekniğinden ötürü.
peki neden konserde böyle bir kurulum yapılmıyor ?

Only Blaupunkt gamma Headunit
BocuQ
Fanatik Üye

« Yanıtla #32 : Temmuz 05, 2007, 03:41:14 ÖÖ »

eirdem dilersen benim aracımı dinleyebilirsin.. belki bi fikir olusur kafanda..değişik sistemler dinleye dinleye aradığın sesi yakalayacağına inanıyorum..

Alper söylediğini saat 03:40da algılayamadım yaw zor geldi Laughing ama şu var hatırlıyormusun iascanın cdsinde pink panter şarkısında hangi enstürmanın nerede olması gerektiğini yazan bi döküman vardı.. o şarkıda enstürmanların yerlerini okeylersek sence doğruyu tam anlamıyla yakalamış oluyormuyuz?
nonamehifide özhan atalayın yazdıklarını okuyunca biraz beynim sulandı sanırım daha uygulamamız gereken çok şey olacak  Shocked
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2007, 03:43:45 ÖÖ Gönderen: BocuQ » Logged

Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı

Ünite: Pioneer 8600mp network mode
Amfi : Helix A6 Competition
Woofer: Brax matrix 6.1
Midrange: Brax matrix 2.1
Tweeter: Brax matrix 1.1
Akü: Stinger SPV 70
İzolasyon: Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #33 : Temmuz 05, 2007, 02:50:45 ÖS »

Bir sahne kurulurken konserse enstruman yerleşiminden ziyade hoparlörlerin yerleşimi ve sinyal gönderilmesi stereo imaj vs.
mesela ben gözümü kapattıgımda siz mixerden sağımdaki ve solumdaki hoparlörden atıyorum elektroyu stereo olarak kullandıgımızda ben bu parçayı önümde duyarım tam ortada oldugumu var sayarsam ancak sadece sağdaki hoparlör elektro için ayrıldıysa bunu sağdan bass cı sol kısımdaysa soldan duyarım bunu özel kayıt cd ler ile araçta ayırt etmek mümkün her sanatçının parçası ile ayırt etmenin olanadı yok kayıt tekniğinden ötürü.
Herkesten eşit bilet parası alınıyorda ondan  Mr. Green
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2007, 02:52:17 ÖS Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #34 : Temmuz 06, 2007, 12:16:37 ÖÖ »

stüdyoda albüm kaydı yapılırken kayıt esnasında defalarca enstrümanlar çalar....çalar ...çalarrrr smile ve kayıtlar her kanaldan,her enstrüman için ayrı ayrı,bir zamanlar makara teyp'lere şimdilerde ise PC'ye aktarılır.mixaj devreye girdikten sonra stüdyo teknisyeni elindeki seslerle oynar ve sağa,sola,arkaya,öne,ortaya serpiştirir.bu artık onun yaratıcılığına kalır....master ortaya çıkıncada harbi stereo etkisini hissedersiniz hatta olayın dolby surround boyutuna taşındığını duyarsınız hissedersiniz.

canlı performansta bu olayı mixerdeki pan'larla oynayarak yaparız ama konseri dinleyen topluluğun oturma düzenini ona göre ayarlayıp amfitiyatro şeklinde bi yaprak yapmamız lazımki bi işe yarasın.ha olursa bi işe yararmı dersen alman filarmoni orkestrasını getirirsen işe yarar derim bende smile

pazar günü sıcaktan nasıl eridiğimizi gösteren resmimizi ekliyorum.

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #35 : Temmuz 07, 2007, 02:01:26 ÖÖ »

eirdem dilersen benim aracımı dinleyebilirsin.. belki bi fikir olusur kafanda..değişik sistemler dinleye dinleye aradığın sesi yakalayacağına inanıyorum..

Alper söylediğini saat 03:40da algılayamadım yaw zor geldi Laughing ama şu var hatırlıyormusun iascanın cdsinde pink panter şarkısında hangi enstürmanın nerede olması gerektiğini yazan bi döküman vardı.. o şarkıda enstürmanların yerlerini okeylersek sence doğruyu tam anlamıyla yakalamış oluyormuyuz?
nonamehifide özhan atalayın yazdıklarını okuyunca biraz beynim sulandı sanırım daha uygulamamız gereken çok şey olacak  Shocked
ewt sq complt. cd sinde o mevcut çoklu kanal ile kayıt durumu söz konusu.

@tonmaister
Abi sorduguma cvp alamadım yaw :S benim konserde hissettiğim neden mono bir düzen ?

tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #36 : Temmuz 07, 2007, 11:52:21 ÖÖ »

@GHOST
mono değil stereo dinliyorsun ama drum ve klavye haricinde stereo kurduğumuz fazla birşey yok sahnede zaten.klavyeci ''pan'' yaptığında hissedersin bateride zaten sağ-sol çalışır...

ha,sağdan bas'cıyı soldan keman'ı neden duymuyorum diyorsan o başka.elimizin altındaki mixerden onu ayarlamak basit ama herkes senin durduğun yerde durmayabilir program bitene kadar flüt-klarnet dinleyebilir.klasik 2 kule kurduğumuz sistemde örneğin 100 metre ilerde oturduğun yerden stereo etkisini kaybedersin zaten.

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #37 : Temmuz 07, 2007, 11:21:42 ÖS »

Tamam şimdi anladım olayı abi smile çok teşekkür ederim smile

eirdem
erdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #38 : Temmuz 10, 2007, 11:24:55 ÖS »

çift morel pulse5 ve bir tanede helix darkblue4 aldım bunlarla arabayı toparlamaya çalışıcam bu da olmazsa jbller dışarı fiber ve focaller içeri
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2007, 06:02:33 ÖS Gönderen: eirdem » Logged

Alpine 9815 3 way network
Audison lrx 5.1k  (60*2+170*2+750)
Alpine SPX-177r
Morel pulse 5
JBL P1022d

http://www.youtube.com/user/eirdem
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #39 : Temmuz 23, 2007, 10:26:03 ÖÖ »

hayırlı olsun

Dream Car Satıldı yeni araç bakılmakta hala kararsız durumda olmak çok kötü Sad

sistem konfig sonlandı işimiz araca kaldı smile

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
eirdem
erdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #40 : Eylül 18, 2007, 10:53:31 ÖS »

arabayi degistiriyorum arkadaslar dolayisiyla yeni arabaya navigasyon falan istiyorum vede tum kapilar 16 cm olacak arti sinyal islemci ile ayarlari yapicam ana unite pioneer avic d3 olacak muhtemelen

Alpine 9815 3 way network
Audison lrx 5.1k  (60*2+170*2+750)
Alpine SPX-177r
Morel pulse 5
JBL P1022d

http://www.youtube.com/user/eirdem
eratech
Tiryaki Üye

Eren BALABAN

« Yanıtla #41 : Eylül 19, 2007, 03:09:07 ÖS »

selamlar Erdem, sendeki Pioneer DEH-P 880PRS ile,
bendeki Kenwood KVT 717 DVD'yi takas etmeyi düşünür müsün?
motorize in-dash, 7" dokunmatik ekran, 3 rca (5volt) çıkışı var...
   question

Eren BALABAN / Ankara

Jeep CJ 5 Renegade

Bitti çok şükür...
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #42 : Eylül 19, 2007, 04:45:16 ÖS »

pm pm pm Mr. Green

eratech