CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
İzalasyon  

Gösterim : 162 
Gönderen : emrah_06 
Garaj : EmraH_06 

Kabin yapım aşaması  

Gösterim : 354 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

Kasnak  

Gösterim : 205 
Gönderen : tipo16v 
Garaj : tipo16v 

2006 Fiat Tipo  

Gösterim : 571 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

Bagaj - 5  

Gösterim : 120 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

Alpine cda-9855 1  

Gösterim : 110 
Gönderen : xname 
Garaj : hyundai starex - digital 

2004 Fiat Palio  

Gösterim : 132 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: konser salonndaki gür sesin arabada yakalanabilmesi  (Okunma Sayısı 1873 defa)
eirdem
Hiperaktif Üye

« : Haziran 21, 2007, 11:25:45 ÖS »

merhabalar,

aynı konuyu hop. ler bölümündede açtım ama bence konu daha çok s.q. ile ilgili olduğu için burada da sorunu paylaşmak istedim.

benim sorunum arabada bass lar ve tizlerin baskın olması ve ayarlarla bass ve tizleri basınca midlerin bozulması. arabada 13 cmlik jbl komp kullanıyorum araba megane 2 ve 16lık takamıyorum kapılar işlem görmeden ki bunu da pek istemiyorum.

benim isteğim arabada tam bir konser salonu ahengini yakalayabilmek. sizce ne yapmalıyım ve önerileriniz neler

herkese kolay gelsin.

TANEROZCAN48
CADENCE DAYTONA
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2007, 11:30:02 ÖS »

o dediğin için çok fazla bütçe istiyor. önlere kaliteli 3yollu yada 2adet 2yollu ile başlıyor iş  öyle devam ediyor. bu okadar kolay iş değil. aynı zamanda büyük bütçe istiyor. arabada konser salonu ahengi istiyorsan

anaünite: pioneer avh-p5950dvd
sinyal işlemcisi: cadence ceq:650
subwoofer:cadence daytona dcw-15c (1500watt rms)
subwoofer amfi: cadence daytona dca-1600,1(1600watt rms)
stereo amfi: cadence txa-6004(4x150watt rms 4ohm)
compenant:2x cadence cvl-6k(200watt rms)
coaxial: 2x for-x  x69(180watt rms)
capasitör: 2x cadence 1,2 farad
rca kablo: 3x cadence
power kablo:audiopipe 0ga power kablo
sigortalar:audiopipe 300ah sigorta
stinger kablo dağıtıcı
akü:delphi 72ah
zigzag
Fanatik Üye

« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2007, 11:36:21 ÖS »

arabada konser salonu gibi gür ses cok zor. gecenlerde bir konserden sonra arabamda subwoofer yokmus gibi geldi.

Genco Sumer
head unit: alpine 9847r
stage:  jbl px300.4 ... jbl c608gti
backfill:  jbl px600.2 ... jbl c508gti
subbass:  jbl bpx1100.1 ... jbl w10gti * 2 sealed  
powercap: stinger spdh5
rca: stinger bullet
stock 1: ddz1 ... dd3510
getting low & louder ...
blue19
Zafer Yalçın
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2007, 07:38:16 ÖÖ »

Very Happy Very Happy Very Happy

Loading...
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2007, 07:54:20 ÖÖ »

o dediğin için çok fazla bütçe istiyor. önlere kaliteli 3yollu yada 2adet 2yollu ile başlıyor iş  öyle devam ediyor. bu okadar kolay iş değil. aynı zamanda büyük bütçe istiyor. arabada konser salonu ahengi istiyorsan

+1905

BU işin altyapısı ve marka model seçimi uzun zahmetli bir iştir ......

Dream Car Satıldı yeni araç bakılmakta hala kararsız durumda olmak çok kötü Sad

sistem konfig sonlandı işimiz araca kaldı smile

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2007, 08:39:32 ÖÖ »

Konser salonu etkisini arabaya sokmak yerine,arabayı konser salonuna sokmak daha mı ucuz olur diyosunuz yani Smile

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2007, 08:22:42 ÖS »

xXx nickli arkadasımızın yapacagı araç konser salonu kadar gür çalacaktır ... onunla görüş yeni sistemi ile ilgili bilgi topla derim smile

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
TANEROZCAN48
CADENCE DAYTONA
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2007, 10:47:15 ÖS »

Konser salonu etkisini arabaya sokmak yerine,arabayı konser salonuna sokmak daha mı ucuz olur diyosunuz yani Smile

+1905

anaünite: pioneer avh-p5950dvd
sinyal işlemcisi: cadence ceq:650
subwoofer:cadence daytona dcw-15c (1500watt rms)
subwoofer amfi: cadence daytona dca-1600,1(1600watt rms)
stereo amfi: cadence txa-6004(4x150watt rms 4ohm)
compenant:2x cadence cvl-6k(200watt rms)
coaxial: 2x for-x  x69(180watt rms)
capasitör: 2x cadence 1,2 farad
rca kablo: 3x cadence
power kablo:audiopipe 0ga power kablo
sigortalar:audiopipe 300ah sigorta
stinger kablo dağıtıcı
akü:delphi 72ah
blue19
Zafer Yalçın
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2007, 09:34:40 ÖÖ »

1903+ Surprised

Loading...
TESTAROSSA
Aziz GÜLER --- FERRARI-testarossa
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2007, 09:44:59 ÖÖ »

Arkadaşım bütçeyle doğru orantılı...Yani canlı sorunun yoksa konser salonu no problem... dray

Ana ünite   : Pioneer DEH-P8600MP
Amfi          : JBL P180.2
Amfi          : Alpine MRV-F400s
Coaxiel      : Clarion SRC1016
Component : İnfinity 6510cs
Subwoofer  : MTX T7500
eirdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2007, 10:54:59 ÖS »

fikiri olanlardan fikir istemiştim sadece elbette bütçe ile alakalı bir durum ama uygulama yapan bu konuda deneyimi olanlar vardır diye düşündüm forum içerisinde. cevaplar cevap niteliği taşıyormu yazanlar bir düşünsün derim....

deneyimi olanlardan şu marka şu fiyat gibi bir tavsiye istedim yalnızca ...

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2007, 12:38:15 ÖS »

imzamdaki ürünleri almaya önümüzdeki ay başlayacağım bütçe olarak 12000YTL civarını bulacak herhalde ....

bu cevap olur belki

eirdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2007, 08:38:50 ÖS »

aldıktan sonra deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2007, 08:41:14 ÖS »

zaten bitince kendi yorumlarım ve dinleteceğim arkadaşların yorumları üyelerimizin sistemleri bölümünde olur imzamda linki olur

kolay gelsin ....

audilover
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2007, 10:42:24 ÖS »

Konser salonlarinda aslinda sq yla pek alakalari yokdur akustik olarak yuksek ses ve genis alan oldugu icin bizim hosumuza gidebilir ve belli frekanslari iyi duyabiliriz arabada durum farkli 3-4 metrekare arasinda sahne olusturup tum frekanslari duymak isteriz ama aslinda bazan bu imkansizdir.Cunku bilindigi uzere orn 20 hzleri duyabilmek icin en az 10 metrekareye ihtiyac vardir.Coskulu ve kaliteli muzik sistemi icin arabada ciddi paralara ihtiyaca vardir.Ornegin bu iste bana gore en onemli halka amfi ve kaynaktir.Daha sonra o kaynagi iyi okuyabilecek detaylandiracak hoparlorler.Sonrasinda sinyali iyi ve dogru gonderebilcek kablo.Oncelikle 13 cm le bu isin olmasi zor gozukuyor.Onlere uc yollu veya kaliteli iki yollu ile ise baslayarak adim adim farki hissederek gidebilirsiniz. Elinizde iyi bir kaynak var yeterki onu iyi degerlendirin/

Stock stereo no dsp no problem

Yas 28.5 Very Happy
audilover
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2007, 10:44:42 ÖS »

Arkadaslar birde ciddi konularda boyle + yazarak yorum veya katki olmadan sirf yazmak icin yazmayiniz lutfen.Yazdiginizin bir anlami bir manasi olmali forum kulturude bu degilmidir?

Stock stereo no dsp no problem

Yas 28.5 Very Happy
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #16 : Haziran 26, 2007, 02:15:03 ÖÖ »

şimdi bu olayın birden fazla durumu var...gürlük denilen kavram çözünürlük değil burda bazı frekansların daha şiddetli duyulabilmesi...
Arabada normal kayıtlı bir cd ile sahne de sadece vocal i kıyaslayabilirsiniz.özel kayıt bir cd ile hangi enstrumanın nerede oldugunu daha kesin hissedersiniz.Ancak bir konser ortamında sizin ortada oldugunuzu düşünücek olursak hoparlörlerinde sahne çevresinde simetri yaratıgını düşünürsek burda size sadece gerekli olan biraz güçlü hoparlörler ve iyi focuslanmış bir vocaldir.

aşmış
onur
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #17 : Haziran 26, 2007, 02:41:38 ÖÖ »

konser salonlarındaki gürlük salonun büyüklüğe ne göre ayarlanan kolonlarla sağlanıyo.
yüksek frekansı arabanda konser salonunda dinliyomuş gibi dinliyebilirsin, teypler de efektler varsa o havayı yakalamaya çalışabilirsin, ama bass konusunda o gürlük denilen şeye ancak biraz yaklaşabilirsin, çünkü konserlerde ki kolonlar bir araba büyüklüğünde, portları da pencere büyüklüğünde oluyo ve bunlardan 20 tane falan oluyo duyamadığın frekansları verebilyorlar, hiç bir ses duymayıp paçalarının sallandığını hissetmişsindir sende
o yüzdendir ki o istediğin sese bende hayranım ama elde edemiyeceğimi düşünüyorum.

onur ögüt
29

may the force be with you
tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2007, 02:11:11 ÖS »

pazar günü o.d.t.ü mezuniyet töreninde açık hava'yı kurduk.belki üyelerden o gün orda olan varsa ses'i dinlemiştir.stadyuma 5000 öğrenci 15.000 civarı aileyi doyuracak minimum tesisatta 6 adet sub,16 adet kule EAW kf 650,4 adet sahne monitörü,2 adet protokol oturma grubu için EV kule kullandık.yettimi derseniz eh işte...

sonuç:araba tesisatından belki sizin kadar anlamam ama PA tesisattaki bahsettiğiniz hissi alabileceğiniz en önemli unsur,kurulan kulelerdeki hop.çokluğu ve 3 hatta 4 yolu uygun powerlarla beslemenizdir.arabadaki ses daha zor geliyor bana çünkü 13cm'lik minnacık şeyleri sığdıracak yerim yok smile

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Haziran 26, 2007, 03:51:52 ÖS »

pazar günü o.d.t.ü mezuniyet töreninde açık hava'yı kurduk.belki üyelerden o gün orda olan varsa ses'i dinlemiştir.stadyuma 5000 öğrenci 15.000 civarı aileyi doyuracak minimum tesisatta 6 adet sub,16 adet kule EAW kf 650,4 adet sahne monitörü,2 adet protokol oturma grubu için EV kule kullandık.yettimi derseniz eh işte...

sonuç:araba tesisatından belki sizin kadar anlamam ama PA tesisattaki bahsettiğiniz hissi alabileceğiniz en önemli unsur,kurulan kulelerdeki hop.çokluğu ve 3 hatta 4 yolu uygun powerlarla beslemenizdir.arabadaki ses daha zor geliyor bana çünkü 13cm'lik minnacık şeyleri sığdıracak yerim yok smile

Benim kriterim açık hava  konseri değil kesinlikle. O tür etkinliklerde kalite olmaz gürültü olur.  ](*,)Ayrıca hoparlörlere mesafenize göre sahne falan halk getire. Bir de maister kendine bakan sahne hoparlörüne göre kulağı ne duyuyorsa ona göre ayar yapıyor. O dana gibi hoparlörlerin verdiği tiz seslerden de hiç mi hiç keyif alamıyorum zaten. Smile
 Bir opera salonundaki CSO konseri gibi bir şey kriter olabilir. Özellikle naturellik anlamında.

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Woofer               : ELATE 10
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
aşmış
onur
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2007, 04:46:53 ÖS »

Benim kriterim açık hava  konseri değil kesinlikle. O tür etkinliklerde kalite olmaz gürültü olur.  ](*,)Ayrıca hoparlörlere mesafenize göre sahne falan halk getire. Bir de maister kendine bakan sahne hoparlörüne göre kulağı ne duyuyorsa ona göre ayar yapıyor. O dana gibi hoparlörlerin verdiği tiz seslerden de hiç mi hiç keyif alamıyorum zaten. Smile
 Bir opera salonundaki CSO konseri gibi bir şey kriter olabilir. Özellikle naturellik anlamında.

yok yok artık açık havada da baya hakim olunuyo
en sonlardan pink floyd un kurucularından roger waters ın konserinde kulaklarıma inanamadım ki zaten pink floyd un ses ve görünyü sistemlerini ayarlayan insanların dev bir müzik gurupları vardı o zamanlarda
o kalitede guruplar ve orgnizasyonlar içerisinde istenilen kalite yakalanabiliyo
cuma günü dream theatre konserine gidicem oradan da izlenimleri aktarırım kendileri kalitenin doruklarında gezen abilerimizdir
matürellik olarak dediğin doğru hiçbir ses sisteminin veremiyeceğini dinlemek için klasik müzik konserine gideceksin şaşırıp geleceksin
ama arkadaşın dediği sanırım suratına çarpan mid ve bass ın gürlüğü anlatığım kadarıyla

onur ögüt
29

may the force be with you
tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2007, 04:53:33 ÖS »

kaliteden daha ziyade stadın en sonundaki eleman ''seeey'' diye üfleyince beni duyuyorsa kafidir haluk smile

şaka bi yana kullanılan ekipmanın kalitesi çıkan sese yansır,kalite=para=huzur

roger waters'ın getirdiği sistemi taşıyan TIR'lar meşhurdur,ses ışık ve görüntüde en iyileriydi bir zamanlar.bu hafta ki drag'larıda biz yapabiliriz büyük ihtimal.hipodromda.

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
elektrom
Fanatik Üye

« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2007, 04:57:57 ÖS »

benim anladığım kadarıyla aynı benim brader gibisin volum yuksek cıksın istiyorsun smile net ama cok yanı ıcerde sesı actınmı yanındakıne bagırsanda duymasın smile

birkaç örnek ben böyle yaptım cok hoş oldu Surprised

ERCAN AKTAŞ seni unutmıycaz...
http://www.i-hannsteam.com

AyHaN YILDIRIM
eirdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #23 : Haziran 27, 2007, 01:14:30 ÖÖ »

benim amacım arabayı sadece hoparlörlerden oluşan bir kutuya çevirmek değil. tam tersi görüntüde hiçbir göze batan cihaz olmadan net bir ses elde etmek ki örneğin woofer'ım 25 cm olmasına rağmen hem az yer kaplayıp hem de istediğim netlikte bass sesleri alabiliyorum.Şu an özellikle pioneer ın TS-C171PRS modelini inceliyorum. bu hoparlörü mü yoksa 3 yollu başka bir hoparlörümü kullanmalıyım ve bu hoparlörü kullanan oldumu aramızda. birde 3 yollu yaptırırsam, tabi sadece 13 ve 16 cm lik iki yuva gerekecek, kapılarda bunu kapıların orjinalliğini çok bozmadan ve belli olmadan yapmanın bir yolu varmıdır megane 2 lerde

birde kenwood'un http://www.kenwood.eu/products/car/speakers/component/KFC-P707/ linkini  verdiğim kfc-p707 komp var bunuda kullana varsa nasıldır linke göre özellikleri iyi gözüküyor ve fiyatı 250 ytl civarında
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2007, 09:25:22 ÖS Gönderen: eirdem » Logged

elektrom
Fanatik Üye