CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bmw 1 Serisi İçin Aktif Sistem  (Okunma Sayısı 310 defa)
ercuz
Aktif Üye
**

Respect is Everything....

« : Nisan 08, 2008, 03:48:24 ÖS »

Merhabalar Bmw 1(e87) aracımda Business Cd var mp3 çalmıyor açıkcası benim için pek önemi yok.
Sadece ön kapılarda ve arkada 4 hapörlör bulunuyor ön kapı direklerinde ise tizler var.Araçta gerçekten güzel tonlamalı aktif bir sistem var.
Profesyonellerde ise buna ek olarak koltuk altlarında 16 cm bass bulunuyor.
Şimdi benim sorum orjinal Ana üniteyi Sökmeden 3 yada 4 yollu aktif bir sistem kurmak koltuk altlarındaki yuvaralara bas yerleştirmek.
Bunun için tavsiyeniz ne olur?Bu arada ön kapılar 10cm derinliği ise meçhul.

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2008, 04:05:04 ÖS »

siz orjinal yerleri  kullanarak daha kaliteli bir sisteme ulaşmak mı istiyorsunuz ??

eğer öyleyse tabi ki olur ama koltuk altındaki 16cmler den nasıl performans alınır bilinmez

aslında her hoparlör yeri sökülerek ölçüler incelenip en uygun hoparlörler bulunabilir .....

koltuk altındaki kutu hacmi hoparlörün ölçülerine uygun 16cm bulmak problem olabilir ama bulunmaz die birşey yok ama sahneleme şu anki sisteminizin aynısı olacaktır sadece kalite biraz artabilir ses şiddeti doğal olarak artacaktır .....

üyelerimizin sistemleri bölümünde bir 1 serisi bmw çalışması vardı onu aratırsanız daha detaylı bilgi sahibi olursunuz

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2008, 05:16:38 ÖS »

siz orjinal yerleri  kullanarak daha kaliteli bir sisteme ulaşmak mı istiyorsunuz ??

eğer öyleyse tabi ki olur ama koltuk altındaki 16cmler den nasıl performans alınır bilinmez

aslında her hoparlör yeri sökülerek ölçüler incelenip en uygun hoparlörler bulunabilir .....

koltuk altındaki kutu hacmi hoparlörün ölçülerine uygun 16cm bulmak problem olabilir ama bulunmaz die birşey yok ama sahneleme şu anki sisteminizin aynısı olacaktır sadece kalite biraz artabilir ses şiddeti doğal olarak artacaktır .....

üyelerimizin sistemleri bölümünde bir 1 serisi bmw çalışması vardı onu aratırsanız daha detaylı bilgi sahibi olursunuz

Evet ben orjinalliği kesinlikle bozmadan daha kaliteli ve güçlü bir sistem istiyorum bu arada yanlış bilgi verdim koltuk altlarına 20cm bass sığabiliyor aracın şemasını ekliyorum

ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2008, 05:18:50 ÖS »

Şekilde görüldüğü gibi bende sadece 4 hoparlör ve ön tizler var bu resimdeki bmw pro sistem.

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2008, 06:45:06 ÖS »

walla çok güzel şeyler yapılabilir bütçemiz nedir ayrıca arka hoparlörlerde değişecek mi ...

20cm lerin yerine morel elate9 aklıma geldi hemen derinliğide azdır onların .....

10cm ler içinde mbquart pce-210 geldi hemen aklıma (daha önce kulanmıştım çokta iyidi) arkalar içinde kullaılabilir .....

bu arada bütçe ile değişik sistemler çıkacaktır .....

ama 20cm bassların sığdığı yerlerin derinliği olsa elimizde daha çok sub bağlamak için kullanılırsa helix p8 gelio hemen aklıma ....

neler gelio aklıma bir bilsen .....

barisatalay80
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 08:47:36 ÖS »

Merhaba
narkissos nicli arkadaşın 1 serisi bir bmw si vardı sanıyorum ve yüksek kaliteli bir SQ sistem kuruyordu.
Bir ona danış çünkü sizin geçeceğiniz aşamalardan geçmiştir.

Saygılar

Barış ATALAY / İZMİR

Araç            : Clio Hb Privilege (2004)
Ana ünite     : DEH-p720r (Geçici)+cdxp-670
Ön kapılar     : Focal 130V1
Arka Kapılar   : Renault orj hop
ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2008, 10:32:58 ÖS »

evet şimdi narkinossu yakaladım zaten smile

Bütçe tam net değil ama çok para bağlamak istemiyorum aslında bikaç örnek sistem ve maliyet listesi oluşturabilsem karar veririm.

narkissos
Aktif Üye
**

all about SQ

« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2008, 10:40:12 ÖS »

Merhaba;

Barış dostumuzun söylediği gibi bende 1 serisi kullanıcısıyım. Aracım şuan montajda. Cuma gunu ınsallah bıtmıs olacak.

Aracınızın sistemi hakkında bazı bilgi eksikleriniz var. Sizin aracınızında da koltuk altlarında kutulu 2 tane bass bulunuyor (philips di sanırım) fakat tiz yuvaları olsada içlerinde hoparlör yok(2006dan beri değişmediyse) Bunu görünce bende cok sasırmıstım. The_only_one_TR arkadasımızın söylediğine göre eskiden o yuvalar dahi yokmuş.

Barbaros beyinde söylediği gibi sermaye çok önemli:) Oncekı sıstemımde sizin gıbı orjinalliği ön planda tutup 3 yollu bır sıstem kullanmıs fakat bunu pasif olarak sürmüştüm. LRx 6.9 ampli, Focal Polyglass VR3, arkada Polyglass VR2 ve sub olarakta 33W2 kullanmıştım. 16 cm olanları koltugun altındaki yuvalarına koymuş,  boş olan tiz yuvalarına ise tizleri koymuştum:) VR3teki 10cm midlerin derinliği normal hoparlorlerden ince oldugu (slim tip) için rahatlıkla yerleştirmiştik. Orjinal hoparlorun derinliği yanlış hatırlamıyorsam 5cm, oraya uyabilecek hoparlor derinligi ise max ya 7 yada 9cmdi. Şu şekilde söyleyim; VR3 dışında access polyglass veya K Power serisi hoparlorler kesinlikle sığmıyordu. Ha şimdi slim serisi başka complarda varmı açıkcası onu bilemiyorum..

Koltuğun altına gelirsek... 16cm olan hoparlorler (woofer olmadıgı surece) ınsan seslerinide ürettigi için koltuk altında pek fazla bir performans vermiyor ama kickleri hissedebiliyor ve birazda olsun orjinalinde bulunan kutu yuzunden bass takviyesi oluyor. Fakat Vocallerde ve Midlerde performans kesinlikle düşüyor. Kapıya koymak İsteseniz bile enteresan bir durum var oda döşeme ve kapı şasesinin inanılmaz dar oluşu. Oraya 16 koymak için şaseyi kesmeniz gerekiyor. Ki o kısma gelen şase parçasıda konstruktif bir yapıya sahıp olan kapının en kalın metal yeri... Gerçi siz zaten böyle birşey yapmazsınız:) ama olsun bir bilgi olsun.  Arka hoparlorler bir süre sonra insanı rahatsız ediyor. Çoğu kişi bana arkada comp kullanma vs gibi önerilerde bulunmuştu. Ben tabiki alışkanlık gereği bunu değiştirmedim... Taki Sq tarzda bir araba dinleyene kadar. Dinlememle beraber arkadan gelen hoparlorlerın ne kadar sacma imlemelere sebep oldugunu anlamakla beraber akabinde sökmem ile arka hoparlor konusu son buldu. Bu şekilde bir konfigürasyon ile ben cok güzel müzik dinlediğimi varsayıyorum (orjınal sisteme göre tabiki). Fakat oda bir yere kadar...

Ben de  sizin gibi anaunıteyi değiştirmeden kullanmıştım. Yine bu konuda bir sürü arkadas değiştirmem konusunda ısrar etmişti... Ama istemiyordum. Açıkçası Anaunıte stock olunca performansta (kalite anlamında) tabıkı baya düşüypr ve yükseltilemiyor. Anlıyacağınız bir yerde tükenip kalıyorsunuz. Fakat illaki benım zamanımda yaptıgım gibi değiştirmiyeceğim diyorsanız AudioControl bu konuda bir ürünü var fakat az bulunuyor... Adı LC-6 olması lazımdı. Çıkışları kuvvetlendirip parazitleri temizliyor. Bu urunu Esse getiriyordu. Ne kadar kaliteli ürünler kullanılırsa kullanılsın kaynak zayıf olduğı için belli bir yere kadar ilerliyebiliyorsunuz. Bu sebeple o sistem kalite anlamında bana yetmedi ve şimdi yenisini yaptırıyorum. Şuan aktif sistem kuruyor ve hoparlorler için ise orjinal yuvaları kullanmıyorum. Eğer istanbulda iseniz birgün benim arabaya bakabilir bir fikir elde edebilirsiniz...
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2008, 02:07:55 ÖÖ Gönderen: narkissos » Logged

..........................................
Ana Ünite :        Clarion DRZ9255 (Avrupadaki adı ile HX-D2)
Comp       :        Focal Utopia Be No:7 Active
SW          :        Focal Utopia 33WX
Amps       :        Focal FP 1.800, FP 2.150, FP 2.75, FP 2.75
ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2008, 09:18:24 ÖÖ »

Teşekkür ederim dünde zaten sizinle konuşmuştuk
Focal Vr3 ve yine focal 2.150 amfide karar kıldık.

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2008, 09:27:45 ÖÖ »

walla bana göre uygun fiyat ve sq sistem malesef olmamakta en azından izalasyona bir sürü para harcanmakta narkissos arkadaşım daha iyi açıklayacaktır size

ewt koltuk altından bass sesleri alınabilir ama belli yere kadar üst frekansları okusa dahi duymanız imkansız olacaktır ......

size tavsiyem en azından 3way veya kaliteli bir 2way comp almanız ve bagajda bass kullanmanız bu arada başlarken pasif daha sonra aktife geçmeniz ki sisteme alışkanlık olduğundan aktif sistemi kullanmak ve keyif almak daha olası olacaktır .....

sizin yerinizde olsam kapıda değişikliğe gidip 3way bir 16cm kit kullanıp koltuk altınada sığdırabildiğim en güçlü sub ile sistemi bitirirdim.....

ana ünite yine yukarıda söylendiği gibi çok önemli standart ünite ile kullanan arkadaşlarımız var sq sistemlerini bir yere kadar ses alınabilmekte bir yerden sonra gerçekten tıkanacaksınız......

arka hoparlör konusunda sahneyi dağıtan ve imgelemeleri bozan bir etken olarak görmekteyim ben hele sq bir sistemde iyice ortaya çıkmakta bu sorun ki gerçekten canınızı sıkacaktır dinlemeye başladığınızda ama ben sq sistem değil de sinema gibi bir sistem dolbypro sesleri duymaksa amaç ewt o zaman arkada hoparlör lasım olacaktır ama o zamanda ana ünite değişip sağlam bir indash veya double dın bir monitörlü modellere geçmeniz lazım gerekir ki film izlerken keyif alasınız.......

bütçe gerçekten büyük etken yapmak istediğiniz işte özellikle sq sistemlerde daha da önem kazanmakta ....... sq sistemlerde 2000ytl ye kadar comp hoparlör alınabilmekte ki bunları besleyecek amplilerde o kadar hatta fazla tutabilmekte o yüzden bütçe önemli Very Happy

ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2008, 11:09:26 ÖÖ »

Bu saydığım ürünleri aktif kullanmak için ana üniteyi değişmem gerekiyor aslında ama ben değişmek istemiyorum bunun yerine aktif kullanmak için çok kanallı amfi ve işlemci gerekiyor sanırım onlara yatırılan paraya ana ünite değişmek daha mantıklı geliyor ama yinede ben ana üniteyi değişmek istemiyorum bakalım artık nolucak.

jlmami
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2008, 12:54:47 ÖS »

Yaaa   aklıma  gelmişken soyleyeyim dedim benim bildigim 16 cm subwoofer  DLS  de  var   RW 6 diye  ve  kutusunda iki adet  var.....

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=6869&k_id=964&kn=DLS

burdan bakabilirsin ürüne....

narkissos
Aktif Üye
**

all about SQ

« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2008, 05:55:15 ÖS »

ewt koltuk altından bass sesleri alınabilir ama belli yere kadar üst frekansları okusa dahi duymanız imkansız olacaktır ......

size tavsiyem en azından 3way veya kaliteli bir 2way comp almanız ve bagajda bass kullanmanız bu arada başlarken pasif daha sonra aktife geçmeniz ki sisteme alışkanlık olduğundan aktif sistemi kullanmak ve keyif almak daha olası olacaktır .....

sizin yerinizde olsam kapıda değişikliğe gidip 3way bir 16cm kit kullanıp koltuk altınada sığdırabildiğim en güçlü sub ile sistemi bitirirdim.....

ana ünite yine yukarıda söylendiği gibi çok önemli standart ünite ile kullanan arkadaşlarımız var sq sistemlerini bir yere kadar ses alınabilmekte bir yerden sonra gerçekten tıkanacaksınız......

bütçe gerçekten büyük etken yapmak istediğiniz işte özellikle sq sistemlerde daha da önem kazanmakta ....... sq sistemlerde 2000ytl ye kadar comp hoparlör alınabilmekte ki bunları besleyecek amplilerde o kadar hatta fazla tutabilmekte o yüzden bütçe önemli Very Happy

Barbaros bey'inde dedıdıgı gıbı en ıyısı 3 yollu artı bır sub ve ıyı bır anaunıte. Fakat ercument arkadasımız kapıların orjınal yuvalarını kullanarak sistemi sürmeyi, stock anaunıte kullanıp bagaja sub koymamayı düşünüyor. Bagajdaki sub dışında iki konuda da aynı düşünüyordum (tabiki değişmek zorunda kaldım Smile).

1 serisinin en nalet durumu ise kapıların içine max 7-8 cm derinliginde 10 cm genıslıgındekı hoparlorlerı kabul edıyor olması. 16cm i kapıya eklemek isteseniz bile taşıyıcı nitelikte olan şase parçasına denk geliyorsunuz. Ben access ve polyglassın ıkı yollularını sokmaya çalışmıstım ama kesınlıkle uymamıstı(derinlik yüzünden).

Aktif sürmek için anauniteyi degiştirmek yada işlemci eklemek gerekiyor. Benım gectıgım aynı yolları simdi kendisi yasıyor. Maalesef bu aracta bu şekilde tatsız konular var. Ben LRx ile VR3 kullanırken cok memnundum ama dedıgım gıbı sq için yetersiz kalıyor. Ozellikle aracta hoparlor konumlandırması olarak orjınal yuvaları sectıgınızde zaten zorluk başlıyor.

Aracın koltuk altında bulunan yuvalarda kutu bulundugu ıcın bass konusunda gerçekten destek oluyor ama oncekı yazımda da yazdıgım gıbı 16cmlik mıd konuldugunda vocaller gibi sesler tabiki zayıflasıyor. Benım onceden kullandıgım bu sistem Kompakt cozumleme ıle en ıyı sekılde aracın yerlerını kullanmak ve sesteki kalıteyı arttırmaktı.

Buarada ben bu urunlerı kullandıgım ve bıldıgım ıcın tavsıye ettım. "Shallow maunting" ozelligi olan slim kasa 3 yollu baska markada tabiki olabilir.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2008, 06:06:15 ÖS Gönderen: narkissos » Logged

Ana Ünite :        Clarion DRZ9255 (Avrupadaki adı ile HX-D2)
Comp       :        Focal Utopia Be No:7 Active
SW          :        Focal Utopia 33WX
Amps       :        Focal FP 1.800, FP 2.150, FP 2.75, FP 2.75
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2008, 06:38:02 ÖS »

morel elate seriside derinlik olarak sınırlı yerlere uymakta yani ince yapıları var ....

BocuQ
Fanatik Üye

« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2008, 04:18:59 ÖÖ »

Oncelikle kolay gelsin diyerek baslamak istiyorum.
seneler evvel orjinal teybi asla sökmem elimi sürmem dokunmam dediğim günler aklıma geldi.
Sisteminizi aracın orjinal yerlerine sadık kalarak güçlendirmek veya daha kaliteli dinlemek istiyorsanız bence 1ytl masraf yapmayın. Biraz keskin oldu farkındayım ama ses sistemi konusunda lanet bir araba e87ler...bütce konusunda birşeyler yazmamışsınız sanırım yada ben göremedim bütçeniz nedir ?
Anaunite konusunda sizi rahatlatayım biraz.. düzgün bir işlemci kullanırsanız bir süre sizi tatmin edicektir. fakat koltuk altına hoparlör baglama konusunu iyi düsünün koltugu söktüğünüze değmeyebilir. ben 3 4tane bmw dinledim geçtiğimiz dönemlerde e90 e60 ve e87 bunlarda koltuk altında farklı konfigrasyonlarda ses sistemleri vardı sonradan yapılmış ve hepside berbat denecek kadar hatta orjinalinden daha kötü denicek kadar kötü caliyordu.. zaten biraz güçlü bir hoparlör kullanıldıgında marspiyellerin icine port verildiğinden zırıltılar tırıltılardan kafanız şişecektir.
Kapıya montaj kısmına gelirsek işiniz cok zor.. irfanında bahsettiği gibi kapıyı kesmeye razı olsanız bile kapı sacı buna müsade etmiyor.. yani kesersiniz ama yandan gelecek ufak bi darbede o kapı kağıt gibi katlanırsa allah korusun üzücü olabilir.
acele etmezseniz irfanın arabasını dinleyip ne kadar paraya ne kadar sonuc elde ediliyor görürsünüz.. size en büyük tavsiyem bu olucaktır cunki eğer fedakarlık yapmicaksanız orjinal sisteminizin cok iyi caldıgını söyleyebilirim.

iyi günler..

Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı

Ünite: Pioneer 8600mp network mode
Amfi : Helix A6 Competition
Woofer: Brax matrix 6.1
Midrange: Brax matrix 2.1
Tweeter: Brax matrix 1.1
Akü: Stinger SPV 70
İzolasyon: Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #15 : Nisan 10, 2008, 12:24:29 ÖS »

Oncelikle kolay gelsin diyerek baslamak istiyorum.
seneler evvel orjinal teybi asla sökmem elimi sürmem dokunmam dediğim günler aklıma geldi.
Sisteminizi aracın orjinal yerlerine sadık kalarak güçlendirmek veya daha kaliteli dinlemek istiyorsanız bence 1ytl masraf yapmayın. Biraz keskin oldu farkındayım ama ses sistemi konusunda lanet bir araba e87ler...bütce konusunda birşeyler yazmamışsınız sanırım yada ben göremedim bütçeniz nedir ?
Anaunite konusunda sizi rahatlatayım biraz.. düzgün bir işlemci kullanırsanız bir süre sizi tatmin edicektir. fakat koltuk altına hoparlör baglama konusunu iyi düsünün koltugu söktüğünüze değmeyebilir. ben 3 4tane bmw dinledim geçtiğimiz dönemlerde e90 e60 ve e87 bunlarda koltuk altında farklı konfigrasyonlarda ses sistemleri vardı sonradan yapılmış ve hepside berbat denecek kadar hatta orjinalinden daha kötü denicek kadar kötü caliyordu.. zaten biraz güçlü bir hoparlör kullanıldıgında marspiyellerin icine port verildiğinden zırıltılar tırıltılardan kafanız şişecektir.
Kapıya montaj kısmına gelirsek işiniz cok zor.. irfanında bahsettiği gibi kapıyı kesmeye razı olsanız bile kapı sacı buna müsade etmiyor.. yani kesersiniz ama yandan gelecek ufak bi darbede o kapı kağıt gibi katlanırsa allah korusun üzücü olabilir.
acele etmezseniz irfanın arabasını dinleyip ne kadar paraya ne kadar sonuc elde ediliyor görürsünüz.. size en büyük tavsiyem bu olucaktır cunki eğer fedakarlık yapmicaksanız orjinal sisteminizin cok iyi caldıgını söyleyebilirim.

iyi günler..

Teşekkür ederim,fikriniz hiçte bıçak gibi olmadı bende araştırıp irfan arkadaşımla aynı konuyu konuştum zaten mayıs 10 gibi istanbulda olacağım orda irfanın aracını dinler fikir alabilirim.
Bu arada orjinal sistemde sol tizim cızırtılı çalışıyor başka bi marka taksam olurmu?

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş

« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2008, 12:33:34 ÖS »

çift olarak değiştirin

ercuz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2008, 01:48:13 ÖS »

çift olarak değiştirin
Tavsiyeniz ne olur peki?

the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2008, 02:07:01 ÖS »

Koltuk altına 20 cm modifikasyon yapmadan sığmaz, çerçeve sığsa derinlik kurtarmaz. Bilginiz olsun.  Surprised

OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine

HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW: Focal Utopia Beryllium TBe
MR: Focal Utopia Beryllium 3W2
WF: Focal Utopia Beryllium 6W3
SW: Focal Utopia 33WX
Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)

Ufuk Özdemir
BocuQ
Fanatik Üye

« Yanıtla #19 : Nisan 10, 2008, 05:06:13 ÖS »

çift olarak değiştirin
Tavsiyeniz ne olur peki?

amaç geçiçi cözümse ben sana 1takım tweeter yollarım smile emanet yani smile bosuna para verme.. istanbula geldiğinde görüşürüz.

Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı

Ünite: Pioneer 8600mp network mode
Amfi : Helix A6 Competition
Woofer: Brax matrix 6.1
Midrange: Brax matrix 2.1
Tweeter: Brax matrix 1.1
Akü: Stinger SPV 70
İzolasyon: Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.