CarAudioTurkey
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: spl sistem için woofer anfi önerileri  (Okunma Sayısı 1876 defa)
hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye

ZeYTiNBuRNu

« Yanıtla #30 : Mayıs 08, 2008, 08:50:31 ÖS »

Burak abi umut abinin eski sistemi hatırlarsın belki 2*srp 15 ile 150 db smile

HS06
BURAK XxX
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #31 : Mayıs 08, 2008, 09:22:20 ÖS »

şurada bir yanlış var.günlük kullanımda istersen 10 kw kullan.4 ohm yada 2 ohm kullandıktan sonra farketmez.sesi açtıkça bass şiddeti artıyor.ama sen z1 i 1 ohmda kullanınca daha teybin sesini belli belirsiz açmadan bass acaip bir basınçla vurmaya başlıyor.ama comp un sesi diyelim 15 ten  sonra iyi çıkmaya başlıyor.zaten sesi 20 ye açtığımızda bass sesinden başka arabada bişey duyulmazki.compun sesi nasıl duyulacakki.sen tek comp la  o basın içinde sanatçının sesini duyabiliyorsan bravo yani.bence bir yanlışlık var.

Evet senin indat etmende yanlışlık var ya hiç dinlemediğin için böyle konuşuyorsun yada inadından tam çözemedim  Smile
Sesi 30 a kadar getiripde müziğin ritmini ve basın şiddetini ensemde çok hissetmişimdirki portlar 50 yada 55hz gibi bir değerdeydi gerisini sen düşün işte...Eski subwoofer'ım ile denemelerimde yanımda olan arkadaşlarımda bilir, hatta yenisi ilede.Bu konuyu uzatmak niyetimde değilim inanmayanada Ankara'ya geçince gösterebilirim hertürlü...

w15gti gerçektende güzeldir. o serilerin yapısı tonlaması gerçektende çok iyi.Eğer uygun şekilde bağlanıp beslenirse güzel bir sonuç elde edeblirsin diye düşünüyorum.Ama ampli konusunda farklı alternatifleride gözden geçir bence.Jbl için audison wrx serisi güzel bir ampli ile birleşirse sonuç gerçektende harika olur biz bu birleşimi w12gti da Eren abinin arabada yaşamıştık Surprised

burak demirci
mix**car audıo :)
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2008, 12:59:43 ÖÖ »

hatırlıyorum hasanım srpleri videolarınıda takip etmiştim umut un bir ara güselde sallıodu arabasını öle bişe istiorum bnde yane şole dielim ozaman umutun eski sıerra srp sistemindeki gibi şiddeti 2 w 15 gtı mi werir yoksa dd 2515lermi ayrıca burak abi  sanırım sen denemişin w 12 gtı feln bu wooferın tonu nasıl yumuşak felnmı acep onuda öğrenelim+ 2 w 15 gtı de ohm olayı nasıl olcak onlar normal deildi bildiğim kadarıyla 2 ohmdamı beslicez onları. anfi ilk önce 2. el helix 1000.2 alırım sonra 1 tane daha her woofera tek anfi ile istediğim gücü alrım die düşünüorm..

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2008, 01:00:40 ÖÖ »

konum güsel heyecanla dewam edior bakalım sonuç nasıl çıkacak Smile wallaha bu yorumlardan sonra günlük kullanıcı olarak korktum hewesle alacağım 306 gtı arabamı parçalamak istemediğimden 2 9515 feln fazla gelir die düşünüorm ayrıca durgun kafayla kendimi iyi bir tarttımda bana 160 db feln fazla gelir şole max 150 ciwarı bişe çıkartabilceğim 2 woofer olsa onlarda olur 2 tane dd 2515 weya 2 jbl w 15 gtı  1500 hct nasıl olr acaba  her woofera 1000 rms gitcek olmadı anfi tawsiyelerinizide bu wooferlara bekliorum ( önmli olan aracımda istediğim db deil şole bas wurdumu hafiftende olsa bişeler olsun insanda..) değerli üstatlardan yorumları bekliorum

Yanlız benim yazımı kaile alıp bahsediyorsanız bu desibellerden bende 4 adet 38 vardı ve duvar vardı araçta smile
yani sizin alacağınız 306 da 150 bile oldukça zor rakamlar. bagajdan alınan değerleri göz önüne alırsanız marbella gibi bir araçta ki en iyi desibel çıkaran araçtır rezonansı sebebi ile 155db gibi rakamlardır ki buda SABİT FREKANSTA anlık bir durum yani 5 dakika boyunca alınacak bir rakam değil..

Kısaca siz müzik dinlerken sabit bir frekans veremeyeceksiniz smile
En önemli konulardan biriside 155db çalan bir araçta subwoofer kaba tabirle bırt bırt ederken 145db çalabilen bir araç size çok daha yıkıcı gelir yani istediğiniz şey iasca ya girip derece çıkartmak değilse yüksek desibel çok memnun eden bir kavram değil smile

Size tavsiyem litresi dahilinde çok çok rijit bir kabin yapıp litresi dahilinde portu alt frekanslara tune edin..
Örnekleme açısından forumda emre arkadaşımızın 106 sını dinlemiştim 2006 da caraudioturkey in standında.. bir adet 9515 ve bpx2200 vardı oldukça etkileyici idi birçok standı susturuyordu. Tabi Özhan Doğruerin kabin ve montaj becerisinide unutmamak gerekli.

Kolay gelsin.

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
burak demirci
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #34 : Mayıs 09, 2008, 01:08:29 ÖÖ »

teşekkrler harun bey yorumlarınız için ama  2 38 lik her zaman 1 38likden daha fazla hawa itmesmi sonuçta tek 9515 alsam 1500 hct ile normal perfrmansda çalacak ama 2 2515 weya jbl w 15 gtı serisinden alrsam 2000 rms girsem daha werimli olr die düşünüorm birde şu gtı serisi ile 2515 serisi arasında sertlik açısından fark çok warmıdır..

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #35 : Mayıs 09, 2008, 02:10:24 ÖÖ »

teşekkrler harun bey yorumlarınız için ama  2 38 lik her zaman 1 38likden daha fazla hawa itmesmi sonuçta tek 9515 alsam 1500 hct ile normal perfrmansda çalacak ama 2 2515 weya jbl w 15 gtı serisinden alrsam 2000 rms girsem daha werimli olr die düşünüorm birde şu gtı serisi ile 2515 serisi arasında sertlik açısından fark çok warmıdır..

Teoride inckare hesabına göre tabiiki 2x38 tek 38cm den daha güçlü..
Ancak pratikte işler değişebiliyor araca da kullanılan ürünlere de bağlı olarak. Yani atıyorum kullanacağınız subwooferın birtanesinin 100 litrede çalışmasının gerekli olduğunu kabul edelim. ikisi 200 litrede olacaktır aracınızda illaki 200 litrelik bir bagaj hacmi olacaktır ancak hoparlörün özellikle o güçlerdeki subwooferların mekanik limitleri vardır bagaj kapağına çok uzakta olmaz çok yakında mekanik limitlerini orantılı yerleştirmek gerekli genel olarakta kullandığınız hoparlörün yarı çapı olarak kabul edilir bu mesafe yani 38cm de 19cm gibi..Tabii buda araçtan araca değişecek bir durumdur bunuda unutmamak gerekli.
Konuya dönersek bu kriterleri kabul ettiğimizde aracınızda tam performansta çalışan tek 38cm lik hoparlör çiftinden daha faydalı olacaktır çiftine araç müsade etmediği için.
Birde şu gerçek varki hoparlör sayısı arttığında bobin sayısıda artmış amplifierden talep iki katına çıkmış oluyor stabil voltajı sağlamakta zor oluyor hali ile yani çift hoparlör kullandığınızda sadece 3db lik kazanç sağlamış olurken 5 dakikada elektrik problemleriniz çıkmaya başlayabilir diğer durumda ise 20 dk kesintisiz dinlediğinizi düşünün.
tabi bunları varsayım olarak kabul edin yani aracınız 2x38 için biçilmiş kaftanda olabilir çift 38cm hoparlör belkide tavana baktığında sizin aracınızda daha faydalı oluyordur bir bilgim yok buna dair iş bilir bir montajcı ile görüşmek daha faydalı olacaktır.

Yani anlatmak istediğim herzmaman çok hoparlör en iyi sonuç değildir.
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 02:17:33 ÖÖ Gönderen: harunAY » Logged

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #36 : Mayıs 09, 2008, 02:47:26 ÖÖ »

haruncum birşeyi merak ettim aracda 3 akü 4 tane 35F kapasitörle 9.000 rms i nasıl 2 saat boyunca alıyordun cunku aracın sarj dınamosu 70 ah akulerde sp1700  5sn boyunca 1700ah karsılıyo normalı 70 ah 210 ah yapar 3 akü , ondekı aku ile 270  ah yaparki 270 ahmper 1 saatlık kullanımdır sarj dınamosunu 70 ah olduguna göre kapasitörlerinde  140F oldugu ıcın 270 ah aku ıle nasıl hem kapasitör hem aküler ve hemde 2 saat boyunca sorunsuz dınlıyebıliyordun bence bi yanlışlık var 9kw rmslik amfiler nasıl oluyoda 70-100 ah arasında 4.5 kw rms veriyo nasıl oluyoda sen 2 saat boyunca 270 ah ı koruyabiliyorsun

çünkü ben 4 tane DLS sp15 i 2 tane 1000.2 ile sürdügümde totalde 4kw rms le 70 f kapasitör ve 2 tane 2150 akü ile   5dk dınledıkden sonra akuler bitiyordu voltaj (~10.5) ona istinaden sen nasıl oluyoda 9kw i 270 ah akü ile 2 saat kullanabiliyorsun

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM

I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #37 : Mayıs 09, 2008, 02:50:57 ÖÖ »

efet bak negüzel dedin ama sunuda unutmamak lazım 2 tane srp15 i yanmadan dağılmadan kaç dk dinliyebilirsun 150 db de

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM

burak demirci
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #38 : Mayıs 09, 2008, 02:58:26 ÖÖ »

dediklernizi takriben baya bir araştrma yaparak baktımda 306 nın bagajı 338 litre bende komple bagajı kapatmak istiorm sonuçta genç adamız çoluk cocuk yok Very Happy bu tarzda 2 38lik dd 2515 le perfrmans alabilirmiyis
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 03:12:08 ÖÖ Gönderen: burak demirci » Logged

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #39 : Mayıs 09, 2008, 03:42:28 ÖÖ »

haruncum birşeyi merak ettim aracda 3 akü 4 tane 35F kapasitörle 9.000 rms i nasıl 2 saat boyunca alıyordun cunku aracın sarj dınamosu 70 ah akulerde sp1700  5sn boyunca 1700ah karsılıyo normalı 70 ah 210 ah yapar 3 akü , ondekı aku ile 270  ah yaparki 270 ahmper 1 saatlık kullanımdır sarj dınamosunu 70 ah olduguna göre kapasitörlerinde  140F oldugu ıcın 270 ah aku ıle nasıl hem kapasitör hem aküler ve hemde 2 saat boyunca sorunsuz dınlıyebıliyordun bence bi yanlışlık var 9kw rmslik amfiler nasıl oluyoda 70-100 ah arasında 4.5 kw rms veriyo nasıl oluyoda sen 2 saat boyunca 270 ah ı koruyabiliyorsun

çünkü ben 4 tane DLS sp15 i 2 tane 1000.2 ile sürdügümde totalde 4kw rms le 70 f kapasitör ve 2 tane 2150 akü ile   5dk dınledıkden sonra akuler bitiyordu voltaj (~10.5) ona istinaden sen nasıl oluyoda 9kw i 270 ah akü ile 2 saat kullanabiliyorsun

Zaten senin anlayamadığın konuda bu ayhan sp1700 ler evet 5 saniye boyunca 1700 amper basıyo o 3 tanesinin bastığı amperlerin dışında gelen tertemiz voltajıda  4 tane jeneratör gibi cap çok uzun süre üzerinde tutabiliyordu.
Ama senin anlamadığın ve bağdaştıramadığın konu bir sıralar sürekli iasca ile ilgilendiğin için aklın hep sabit bir frekansa gidiyo 50hz gibi.
Dolayısı ile sabit bir frekansta amplifierlerden talep edilen güçte aynıdır ancak bir müzik parçasını düşündüğünde içerisinde 20.000 adet frekans var ve sürekli dalga şeklinde oynuyorlar smile anlatabildimmi ? yani senin hatan frekansı sabit sanman yarışma koşullarında olsa 30 saniyede biterlerdi.

Zaten senin mantığın ile gidecek olsak 9 kw 13.8 voltta 650 amper demektir. yani tek akü 5 saniyede 1700 basabiliyorsa ortalama 30 saniyede 3 akününde bitmesi gerekirdi smile

Alt yapıya gelince zaten sende biliyosun standartlar ile karşılaştıralamacağını sp serileri yani kırmızı aküler düşük iç dirençleri ve yüksek cca değerli sebebi ile cap gibi olmasada bi aküden beklenmeyecek kadar hızlı dolabiliyor. Eh izalatöründe faydasını unutmamak lazım bu süreyi oldukça kısaltıyor dolum yaparken e çıkan voltajımızda jeneratör gibi 4 tane 35f cap de depolandığına göre ? demekki 2 saat değil 10 saatte dinlesek değişen birşey olmayacaktı çünki bu iki saatlik süre zarfı içerisinde 0.1 volt bile (1 değil) düşmedi voltaj. Sadece basların göbekleri minimal şekilde ısınıyordu oda zaten ortada kocaman bir port iki camda açık ortalama 30-50 km hızla ile gidiyosun gelen soğuk hava direk porttan kabine ve aynı şekilde basların yüzüne çarpıp ısınmayıda egale etmiş oluyordu kendi kendine.
Hatta bak bizim alper de 1 hafta kadar arabayı aldı kullandı dinledi sorabilirsin voltajın durumunu düşüp düşmediğini çünki bildiğim kadarı ile üniversiteli kızlara şekil yapcam diye epeyce asılıyodu Very Happy Very Happy
Umarım anlatabilmişimdir kardeş smile
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 03:48:38 ÖÖ Gönderen: harunAY » Logged

HS06
BURAK XxX
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #40 : Mayıs 09, 2008, 09:47:51 ÖÖ »

Srp'lerin dayanma sınırı var Hasan bunu hepimizde gördük biliyoruz.Tam güçle beslemeyi bırak 1200 rms yada biraz üstüne geçince aşırı koku yapmaya başlıyor.
Ben olsam ki aynı durum bendede söz konusu tek 38 lik gerçektende çok iyi iş çıkartıyor. Benim aracımın tavanı yüksek boyutları büyük olmasına karşın tek 30 cm bile 50 hz portlu bir sbwooferda ampli yarı güçde çalışırken aracın içini bir birine katıyordu. Senin aracın daha ufak ve daha derli toplu smile Avantayını iyi kullanırsan güzel sonuç alırsın. Tabi bunun yanında birde göz ardı edilmemesi gereken hususda izolasyon.

hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye

ZeYTiNBuRNu

« Yanıtla #41 : Mayıs 09, 2008, 11:45:54 ÖÖ »

efet bak negüzel dedin ama sunuda unutmamak lazım 2 tane srp15 i yanmadan dağılmadan kaç dk dinliyebilirsun 150 db de
Srp'lerin dayanma sınırı var Hasan bunu hepimizde gördük biliyoruz.Tam güçle beslemeyi bırak 1200 rms yada biraz üstüne geçince aşırı koku yapmaya başlıyor.
Ben olsam ki aynı durum bendede söz konusu tek 38 lik gerçektende çok iyi iş çıkartıyor. Benim aracımın tavanı yüksek boyutları büyük olmasına karşın tek 30 cm bile 50 hz portlu bir sbwooferda ampli yarı güçde çalışırken aracın içini bir birine katıyordu. Senin aracın daha ufak ve daha derli toplu smile Avantayını iyi kullanırsan güzel sonuç alırsın. Tabi bunun yanında birde göz ardı edilmemesi gereken hususda izolasyon.
Haklısınız abi orasıda doğru birşey.Dayanma sınırı olduğunu duymuştum bir arkadaşım 800 rms demişti ona inanmamıştım o kadar düşük olduğuna.Halada 800 rms olduğuna inanmıyorum.Ben bizim semtte çok araç gördüm öyle basit işçilikle yapılmış fakat araç bir geçiyor millet ona bakıyor.Umut abinin videolara baktığımda youtube'da srp'nin en iyi videoları sadece ondaydı sanırım.Burak abi bence tercihini dd 2515'ten yana yapabilirsin.Ve onların istediği gücün üstüne verebilecek bir ampli,sağlam elektrik alt yapısı,litresinde düzgün bir kabin ve güzel işçilik montaj ile iyi sonuçlar alırsın diye düşünüyorum.

burak demirci
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #42 : Mayıs 09, 2008, 12:49:37 ÖS »

bu konu hakkında çeşitli fikirlerle cewap werip yardımı dokunan herkese teşekkür ederim şimdi düşünüorm maximum anfiye 700werebilirim oda en fazla,, piyasadaki ürünleri düşünürsek  o bütcem aralığında maximumm 2000 rmslik 2500rmslik anfiler war bu değerle  2 2515 çalıştırırsam tam werimde dinlerim die düşünüorm ama tek 9515 i bağladığımda sanmıorum o değerle 2515ler kadar çalsın.. birde dd satan mekanlar nereler war uygun fiyatlara istnblda doğubank tahtakalede feln satılırmı fiyatı nedir bu ddlerin elinde fiyat listesi olan arkadaşlar warsa yardımcı olrlarsa sewinirim ..cihazları alınca piyasa fiyatından yüksek almak istemem

erci
Tiryaki Üye

« Yanıtla #43 : Mayıs 09, 2008, 04:01:19 ÖS »

bpx 2200 le sürülen 9515, yine bpx 2200 le sürülen iki tane 2515 ten cok daha guclu calar...
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 04:10:14 ÖS Gönderen: erci » Logged

Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...

« Yanıtla #44 : Mayıs 09, 2008, 04:22:53 ÖS »

rmsleri kaç bu cicilerin?

Sound of Master - Sound Préssur€ Level
I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #45 : Mayıs 09, 2008, 05:58:44 ÖS »

efet haruncum yawaş yawaş öğreniyom beni biliyorsun zaten smile

ama bak haldiyorsunki 2 saat boyunca basstest ve 0,1 volt düşmedi bende diyorumki aracı senden aldığımda ızolatör zaten aracdaydı ki sen sp1700 kullanırken ben sp2150 kullandım 35f kapasitör bendede vardı üstelük ben 4kw ile dls sp15 leri  5dk dınleyınce aku bitiyo sen nasıl oluyoda 2saat dinliyon onu anlamadım

ıascadaki sabit frekans dıyon kanka ama basstest dınledık dıyon benım bıldıgım bass testler daha cok akım cektirir denemesi bedava Very Happy

birde kapasitör nasıl oluyoda voltajı sabit tutuyo XXL diil kapasitörden bahsediyoz kanka cunku denemelerimde kapasitör voltajı sabit tutabilmesi icinde direk aküye saldırıyo smile hem aküler 2 saat bitmeden hemde 35f ler nasıl voltajı sabit tutuyo hadi tutdu diyelimki benim mantığım almıyo açıklarsan öğrenmiş olurum tşk smile

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #46 : Mayıs 10, 2008, 01:06:23 ÖS »

Tabiiki açıklarım ne demek smile Senin yanlışa düştüğün bir diğer konuda senin 4.5kw yada benim 9kw gibi değerler müzikteki tüm frekanslar sebebi ile her daim 9kw basmazlar bunu ancak sabit bir frekansta anlık olarak basıp tekrar düşer tekrar basar böyledir bu işin tekniği bununda canlı örneğini en iyi şekilde eğer rica edersen seni kırmaz herhalde alptekin arkadaşımızın aracında ck9xd amplifier var köprüde 4 ohm da da 2 ohm da da 2200w çıkarıyor işinde minik bir işlemci var bu işlemciden kendi kablosu ile bir data gidiyor önde dash te akım voltaj giden watt akünün durumu amplifier in sıcaklığı gibi bilgileri digital olarak gösteriyor.
Eğer fırsatın olursa bass test yada herhangi bir müzik parçası atıp giden wattları inceleyebilirsin ben şöyle anlatayım gelen bas frekansında anlık 2200w-2500w-1800w yine frekansa göre 300w-100w- hatta inanılması zor ama 0w (sıfır) hatta 1w- (bir) gibi değerleri sürekli izliyosun yani sürekli giden bir 2200w yok sabit bir frekans olmdığı için smile tüm amplifier ler böyledir sadece bu digital olduğu için izleme şansın oluyor.

Elektrik kısmına dönersek bir havuz olarak düşün alternatörden üretim yapıldı aküler dolmaya başladı izalatör sayesinde çok çok daha hızlı bir dolum sözkonusu aküler doldu diye düşünüp sistemi çalıştırdın cap lerin dolum hızı yani şarj ı anlık bir durum olduğu için capler de yüklendirler ki kapasitelerinin nekadar yüksek olduğunu biliyosun eline o 35f lerin birtanesini alıp lamba bağlayıp nezaman boşalacağını izlersen sende şaşıracaksın deşarj olmaları oldukça zaman alıyo smile ki hybrid cap lerin teknolojileri çok enteresandır buda markanın kalitesi ile doğru orantılı. konuya dönersek sistem capler sayesinde ayakta dururken senin akülerin hala doluyor yani senin çektiğin akım aslında dişte kürdan niteliğinde olmuş oluyo aküler tınlamadan bu durumu tekrar dolum yapıyolar e iç dirençlerinden anlık akımlarından vs bahsetmiştik zaten oysa ben eminimki standart bir akü olsa durum böyle olmayacaktı bununda farkını zaten fiyatlarını kıyaslayarak anlayabilirsin
sp1700 700 usd civarlarında idi 700 dolara 10 adet akü alabiliyorsunuz kısmen 10 akünün yaptığı işi yapıyo diye düşünürsen faydasınıda göz ardı etmek yanlış olur.
Voltajı sabitliyo konusuna gelince faydası dahilinde bunu söyledim yoksa herhangi bir potans ile xxl gibi bunu yapmıyo tabiiki.

select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #47 : Mayıs 10, 2008, 01:24:07 ÖS »

enerji=güç x zaman
sonuç olarak tek enerji girişi alternatör, uzun vadede alternatörün verdiği enerjiden daha fazla enerji tüketimi olamaz. depodakini kullanıyorsan da daha sonra bir şekilde o depoyu doldurman gerekiyordur.

"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.Pioneer 7950 USB (satıldı)
Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
UCS Pro İşlemci (yükleniyor)
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #48 : Mayıs 10, 2008, 03:18:02 ÖS »

efet anlamaya başlıyorum saol smile

ızalator hızlı doluma yarıyo derken aracdan cıkan amper bellı ızalator bunu yukseltemezkı sadece tek yonlu iletken alarak kullanılır

birde 35f kapasitorlerın uzerındekı potansı 12 volta ayarlayınca voltaj degısmesı az oluyo ama 15 voltta sabıt tut dıyınce kapasitore 10 dk dınledıgın bı parcayı 1 dk dınlıyemıyorsunkı benım kafamın yatmadıgı teksey 2 saat boyunca basstest dınleyıp 75 ah dınamo ıle basstest parcalarında 1 volt bıle dusmemesı
akü ve kapasitörler tek kelime ile harıka fakat senin söylediğin zaman ucuk kanka 2 saat diyorsun ve aracda 75 ah sarj dınamosu varken

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #49 : Mayıs 10, 2008, 09:35:15 ÖS »

efet anlamaya başlıyorum saol smile

ızalator hızlı doluma yarıyo derken aracdan cıkan amper bellı ızalator bunu yukseltemezkı sadece tek yonlu iletken alarak kullanılır

birde 35f kapasitorlerın uzerındekı potansı 12 volta ayarlayınca voltaj degısmesı az oluyo ama 15 voltta sabıt tut dıyınce kapasitore 10 dk dınledıgın bı parcayı 1 dk dınlıyemıyorsunkı benım kafamın yatmadıgı teksey 2 saat boyunca basstest dınleyıp 75 ah dınamo ıle basstest parcalarında 1 volt bıle dusmemesı
akü ve kapasitörler tek kelime ile harıka fakat senin söylediğin zaman ucuk kanka 2 saat diyorsun ve aracda 75 ah sarj dınamosu varken

Ulem elinden okadar 35f cap geçti üzerindekini ayarmı zannediyodun Very Happy
Caplerin üzerindeki pot. voltaj sabitleme falan değil kalibre için kullanılır yani digitalin doğru olarak göstermesi için voltaj akünün üzerinden ölçersin voltajı herhangi bir yükte değilken yani enerji tüketimi yokken atıyorum 14.4 volt ölçtün onuda 14.4 e ayarlarsınki cap in üzerinde gördüğün digital doğru ölçüm yapsın smile e tabi analog voltmetre gibi anlık çöküşleri ölçmesinide beklememek gerekli.

Beni anlamışsında idrak edemedin kardeşim alptekinin araçta da arkada akü bile yok tek 1f expert cap ve önde spv70 onunda enteresan bir voltajı var çöktüğünü henüz görmedik ki o aracı sıfr kullanılan wattaj ları izleyebilmen adına mutlaka bi incele zaman bulursam yaparız bişiler Surprised
Yada nickless haluk abinin arabada spv44 gibi cılız saydığımız bi akü birde 1f cap var ikitane amplifier var motor kapalıyken ki bu çok önemli bir konu zannedersem tam 5.5 saat hiçbir şarj almadan motor kapalı müzik dinlemiş 12.5 volttan 12 volta düşmüş oda konuyu görürse yazacaktır.

Netten bukadar oluyo kusura bakma sen şu malzemeyi almya geleceksin ya orda uzun uzun konuşuruz hatta testinide yaparız uygulamalı smile
Yoksa beni spl ci zannedecek okuyan arkadaşlar kw lardan bahsediyoruz Very Happy oysa evde high end denebilecek halde komple A Class amplifierler full upgrade lambalı cd player lar modlu hoparlörler kullanıyorum oyüzden görüştüğümüz zaman detaylı sohbetini yaparız..
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2008, 12:31:33 ÖÖ Gönderen: harunAY » Logged

burak demirci
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #50 : Mayıs 10, 2008, 10:48:58 ÖS »

ı hans team we harun ay abilerimiz bu woltaj meselesini en iyisi siz car audıo tr nin bir buluşmasında karşılılı eğlenceli bir ortamda tartışarak ölçüp tartarak bu konuşulan meseleyi bir sonuca bağlıyacağınıza inanıorum hem toplantıda bulunupta bu konu ile bilgisi olmayan kardeşleriiz abilerimizde bilgi sahibi olmuş olr.. hım bu arada bnm konuda aldı başını gtti ha Very Happy

burak demirci
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #51 : Mayıs 10, 2008, 10:55:04 ÖS »

yeni bir gelişme oldu  arkadaşlar bnm kankamla beraber 2 hafta önce aldığımız cvr 15 leri + kutusunu satıyodu hiç kullanılmadı illaa tutturdu jl 13w7 dinlemiş onu alcam die sıfır malları satıodu bana soledi ben ilan werdim sonra düşündümde sıfır mallar kimseye yarı fiyatına gtmesin dedim bn aldım cvrleri  inşallah iyi yapmışımdır neye niyet neye kısmet oldu wallaha şimdi 2 pıoneer 306 clerden snra 2 cvr 15 le inşallah hissedilir bir değişiklik yaşarımda istediğim olur