CarAudioTurkey
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: spot pioneer lar ile orginal digicom pioneer lar arasında ne fark var???  (Okunma Sayısı 1447 defa)
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

hırsızların elleri neden kesilmez ki türkiye de ?

« : Şubat 11, 2008, 02:22:43 ÖS »

spot pioneer lar ile  orginal digicom pioneer lar arasında ne fark var???

yani teyp içersindeki elektronik malzemeye kadar fark varmı?  galiba sonu 50 ile biten ürünler spot pioneer oluyo yanlış bilmiosam..
aydınlatırsanız sevinirim...

select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2008, 02:43:47 ÖS »

Garanti farkı var. Başka da bir fark yok.

"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.Pioneer 7950 USB (satıldı)
Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
UCS Pro İşlemci (yükleniyor)
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2008, 02:59:03 ÖS »

rds var bide... 2900 modelde kumanda yok 2950 kumanda var

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......
select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2008, 03:00:50 ÖS »

o model farkı, spot olduğu için değil.

"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2008, 03:26:00 ÖS »

hangisi model farkı

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2008, 04:08:03 ÖS »

2900 ile 2950 farklı modeller. model farkı dediğim o.
türkiyeye 50liler spot giriyor ama başka ülkeye 50li modeller garantili girebiliyor.

Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2008, 04:09:07 ÖS »

bilmediklerimi öğrendim sizin sayenizde demek türkiyeye gelen 50 liler garantisiz

aadevilaa
aadevilaa
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2008, 04:45:03 ÖS »

eed garantısız

SUBWOOFER kicker  2' comp-15.

"http://img221.imageshack.us/img221/3562/db4ov2.jpg"

VİBE QB 69

http://img146.imageshack.us/img146/6646/vbeqb691bs2.jpg"

sTERO AMPLİ JBL 75.4

MONO AMPLİ  kicker zx300.1 (2adet her 1 woofer a bı ampli)

"http://img413.imageshack.us/img413/1986/bunu1.jpg"
aldirakli
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2008, 11:33:33 ÖS »

sadece garanti farkı yok... pcb farkı da var... kalın pcb var 00'lı modellerde... 50'lerde daha ince bir pcb var... tabi bunu normal sistemlerde anlamak imkansız.. fakat belli bir limitin üstündeki setlerde kalite farkı hissediliyor.. yani jbl ampli jbl basla farkı anlamazsın, ama focal bas focal ampli'de hissedersin... 00 serisi ayrıca daha dayanıklı oluyor bu pcb'den dolayı...

Peugeot307XT 2003TIPTronic

TipTip Reloaded

İstediğim sesi sonunda buldum... Darısı tüm arkadaşlarımın başına...
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2008, 09:04:20 ÖÖ »

bu pcb farkı da neymiş biraz açarmısın???

IRONMAIDEN
Fanatik Üye

Katanokushi Tekurinkishi

« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2008, 09:15:21 ÖÖ »

Bildiğim kullanılan baskılı devrenin plakasının kalınlığı ve kullanılan malzemenin kalıte farkı var.

Adım:Alper
Mekanım:İstanbul / Bostancı
MSN: kullanmıyorum

Her lafa verecek bir cevabım var...Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,  bir de söyleyene bakarım adam  mı diye...
select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2008, 09:29:48 ÖÖ »

00 ile 50 farklı modeller arkadaşlar, 7900 ile 7950 mesela, RDS farkı var öncelikle, kalite farkı vardır yoktur birşey diyemem ama sanmıyorum kalite farkı olsun. ikiside aynı fabrikanın ürünü.

ayrıca pcb kalın olunca kalite artar diye bir yorum yapmak bence eksik bir yorum.

birini mesela avustralya üzerinden kaçak getiriyorsun, diğerini temsilciden veya fabrikadan alıyorsun.

avustralyada satılan 7950nin de türkiyede satılan 7900 gibi garantisi var ama avustralyada smile
ama 7900 ile 7950nin elbette farkı var. bu kaçak olduğu için değil, farklı model olduğu için. 7950 daha uygun fiyat olarak çünkü bazı fonksiyonları kırpılmış, belki daha kalitesiz malzeme bile kullanılmıştır, ama sanmıyorum, sonuçta bir markanın garantili ürünü bu, kalite çizgisini korumalı.

Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
aldirakli
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2008, 10:47:37 ÖÖ »

pioneer alım gücüne ve satış rakamlarına göre ülkelere çeşitli fiyatlandırmalar ve ona göre cihazlar yapıyor.. örneğin 7300t u.s.'te 180$'ken burda dünyanın parası digicomda, aynı şekilde teyplerin 50 serisi u.s.'te premier etiketi basılarak satılıyor...

kalite farkını ise anlamak şöyle imkansız:

300ytl verip anaünite alan bir adam tutup da 5000ytl ampliye hoparlöre harcamaz, ama 5000ytl ampliye ve hoparlöre verecek adam da 300ytl'lik teyp almaz.. bu durumda günlük kullanımda devamlı 2k üzeri besleme yapmayacağımızdan kalite farkını anlamamız oldukça zor, lakin düzgün çekilmemiş bir elektrik tesisatında 50 serisi pek de fazla dayanmayacaktır..

ama günlük kullanımda doğru düzgün bir şekilde kullanılırsa ve tesisat 1k üzerine çıkmazsa ve amaç küçük bir spl'se ihtiyacı karşılar...

Peugeot307XT 2003TIPTronic

TipTip Reloaded

İstediğim sesi sonunda buldum... Darısı tüm arkadaşlarımın başına...
IRONMAIDEN
Fanatik Üye

Katanokushi Tekurinkishi

« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2008, 11:00:17 ÖÖ »

ayrıca pcb kalın olunca kalite artar diye bir yorum yapmak bence eksik bir yorum.

Bencede eksik bir yorum o yüzden açıklayalım biraz. Uzun zamandır elektronikle ve elektronik devrelerle uğraştım. Piyasada kalitesine ve cinsine göre PCB ler mevcut (bakır kalınlığı 18,35,70.105 mikronluk) ayrıca hammadde kalınlığı 1-1,6 ve 2 mm lik olanlar cinsine görede sıralanabilir,meslektaşım olan veya bu işlere meraklı olan arkadaşlar bilirler. Müzik setlerinde çok gördüm mesela Sony veya Pioneer 'ın içinde kullanılan PCB ile bir mintonun müzik setinin içinde kullanılan (Edit)pcb nin malzeme kalitesi ve kalınlığı farklıdır (Edit)ve bu bence bu bir kalitenin göstergesidir. Fakat şimdiye kadar 00 serisi ve 50 serisi cihazın içini hiç acıp görme şansım olmadı eğer içindeki kullanılan pcb'nin farkı varsa ki arkadaşlar olduğunu söylediler, rengi değişik olabilir fakat aynı kalitede değilse bu 00 ve 50 serisi cihazların arasındaki farkı biraz açıklayabilir sanırım. smile  
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2008, 11:10:04 ÖÖ Gönderen: IRONMAIDEN » Logged

Her lafa verecek bir cevabım var...Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,  bir de söyleyene bakarım adam  mı diye...
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2008, 11:14:11 ÖÖ »

şimdi benim kafam karıştı. şöyleki gidip 50 li seri alıp kısa vadede onu kaybetmektense. gider düşük model ama 00 lı seri alıp uzun vadede kullanırım.
ha birde şu var etrafta akrabaların arabalarında hala kasetçalar pıoneerlar var ilk günkü gibi sapasağlam ve diriler. tuş takımları olsun sesi olsun iyi durumdalar yani marka kaliteli ama hala tereddütteyim. ne yapsam bilmemki. şu an arabamda sony var 3. yılda tuş takımı bozuldu ses açma düğmeleri falan allahtan kumanda varda ondan hallediyom. bu da yetmezmiş gibi cd de okumuyor bir kez elektronikçiye temizlettim ama fayda olmadı bana sağlam bir ünite lazım.

IRONMAIDEN
Fanatik Üye

Katanokushi Tekurinkishi

« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2008, 11:35:19 ÖÖ »

Dediğin doğru bizimde 77 model Ford Taunustaki kaset çalar şimdiye kadar 2 kere okuyucu kafasını sildiğimi hatırlıyorum tık demedi halen kaset ve radyoyu çok güzel çalışıyor. . smile eskiden bu kadar çok çeşit ve marka yoktu belirli başlı markalar olduğundan onlarda kendi aralarında kaliteyi düşürmeme yarışı içindeydi. Yani durum şimdiki gibi değil bilindik bilinmedik bir sürü marka . O yüzden cebindeki paraya göre gerekirse bekleyip piyasadan 0 veya 2. el Alpine, Sony , Pioneer , Kenwood vs gibi markaları araştırıp ses sistemine uyumlu olanı almandır.

select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2008, 02:21:16 ÖS »

Bencede eksik bir yorum o yüzden açıklayalım biraz. Uzun zamandır elektronikle ve elektronik devrelerle uğraştım. Piyasada kalitesine ve cinsine göre PCB ler mevcut (bakır kalınlığı 18,35,70.105 mikronluk) ayrıca hammadde kalınlığı 1-1,6 ve 2 mm lik olanlar cinsine görede sıralanabilir,meslektaşım olan veya bu işlere meraklı olan arkadaşlar bilirler. Müzik setlerinde çok gördüm mesela Sony veya Pioneer 'ın içinde kullanılan PCB ile bir mintonun müzik setinin içinde kullanılan (Edit)pcb nin malzeme kalitesi ve kalınlığı farklıdır (Edit)ve bu bence bu bir kalitenin göstergesidir. Fakat şimdiye kadar 00 serisi ve 50 serisi cihazın içini hiç acıp görme şansım olmadı eğer içindeki kullanılan pcb'nin farkı varsa ki arkadaşlar olduğunu söylediler, rengi değişik olabilir fakat aynı kalitede değilse bu 00 ve 50 serisi cihazların arasındaki farkı biraz açıklayabilir sanırım. smile 
bir meslektaşın olarak katılıyorum pcb kalitesinin ve kalınlığının çok değişken olduğuna smile . ancak bakırın kalınlığı tek etmen değildir ve ben sanmıyorum ki pioneer 7950 ile 7900 serisi ürünlerinde farklı pcb kullansın. çünkü birbirine çok yakın seriler. üst seri ile alt seride elbette fark vardır, ancak aynı kategorideki ürünlerde bir fark olacağını sanmamaktayım.

kısacası takara34, garantili ürün almak istiyorsan 00 serisi, param az, garanti önemli değil diyorsan 50li seri derim ben.
ben 50li seri aldım ve memnunum. Surprised

Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2008, 02:28:55 ÖS »

entegreler tamamen farklı kaliteleri sınıfları Surprised
3 sınıf pioneer mevcut daha öncede söylediğimiz gibii.

Only Blaupunkt gamma Headunit
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2008, 02:40:50 ÖS »

konu kafamda yavaş yavaş şekillenmeye başladı.. sağolun

select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2008, 03:07:10 ÖS »

caponcu seni smile

Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
maykıl
Aktif Üye
**

« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2008, 03:35:55 ÖS »

ben fark varmı yokmu bilmiyorum.ama ben etrafımda yaşananlardan bahsedebilirim.izmirde çankayada bir arkadaşımın işyeri var.genelde kaçak denilen spot denilen çakma denilen markaları satıyor.en çokta jbl ve pioneer.bazen yanına giderim sohbet ederiz.bir sohbet esnasında şöyle bişey demişti.son 3-4 aydır kaçak mal satışı çok düştü.adam pioneer almaya geliyor sizdeki pioneerler dijikomun değilmi diyor.hayır dediğim zaman iyi günler dileyip çıkıyo.jbl almaya geliyor.örneğin anfisini gösteriyorum.anfiyi inceliyor.abi jbl anfilerde bi güvenlik şeridi oluyormuş.bu anfide yokmu diye soruyor.yok deyince bana abi bunlar orjinal değil deyip anfiyi bırakıyor.o yüzden kaçak mal satışını bırakıcam  felan diyordu.hem garantisiz hemde ne b.k olduğu belli değil felan diyordu.bildiğim sadece bunlar..

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #21 : Şubat 12, 2008, 03:38:18 ÖS »

caponcu seni smile
wala bnm bi suçum yok kökenimde almancıyımdır Mr. Green

Only Blaupunkt gamma Headunit
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #22 : Şubat 12, 2008, 03:55:35 ÖS »

ulan  k.ç..kırık  teyp işinde ne dümenler dönüyomuşda haberimiz yokmuş Surprised Surprised Surprised

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2008, 01:49:27 ÖS »

6800de 6850 aynı degil dıkkatınize

6800 modlei 5850 kasası ve özelliligi aynı olan ana ünitedir

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Ben;
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #24 : Şubat 15, 2008, 02:10:49 ÖS »