CarAudioTurkey
Anket
Soru: Aracınıza Lcd & in dash monitör takmak istiyormusunuz?  (Oylama kapandı: Ağustos 09, 2004, 02:26:43 ÖS)
Düşünmüyorum - 9 (11.7%)
Olabilir - 20 (26%)
İlk fırsatta Alacagım - 33 (42.9%)
Bence Gereksiz - 15 (19.5%)
Toplam oy: 75

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aracınıza Lcd & in dash monitör takmak istiyormusunuz?  (Okunma Sayısı 1913 defa)
clubiin
Aktif Üye
**

« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2005, 05:28:51 ÖS »

Kimsenin değinmediği bir noktaya değineyim,bu cihazlar "Divx ve Xvid" desteklemedikçe almıcam.Keza eğer klip izleyeceksem görüntü kadar seste önemli (sanırım bu forumdaki herkes için öyle smile ).Bunu sağlamının en güzel yolu bildiğiniz üzere her ne kadar illegal olsada ( tabiki kullanıma bağlı ) bu 2 format.Mesela ben geçen Tarkan-Uzun İnce Bir Yoldayım (remix) klibinin indirdim.Formatı divx , görüntü ve ses gerçekten çok iyi.Bunları bana sağlayan ilk "iyi" marka benim ilk in-dash sistemim olacak ( Umarım )

GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #31 : Şubat 02, 2005, 12:50:16 ÖS »

Arabaya pc entegre etmeye ne dersin ozaman ? smile

Only Blaupunkt gamma Headunit
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #32 : Şubat 02, 2005, 01:26:20 ÖS »

Offf !!!!
kırmış millet iyice smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
mehmet_alp
Aktif Üye
**

« Yanıtla #33 : Şubat 02, 2005, 02:56:04 ÖS »

Ghost o ne yaw Very Happy . Bence arabaya PC girerse bence bu head ünitlerin hepsi çöpe...
Hemen merakımı sorayım. O resimdeki DC-DC ATX güç kaynağı Türkiye' de varmı. Tahmıni ne kadardır Very Happy

S.O.Ö.Y.
----------
Pioneer DEH-P5500MP
Pioneer GM-X944
Ground Zero RC13
Pioneer TS-A6988
Sony D1000P5
2xJBL P1220E
Anfilere Özel olarakta
Magnet Marelli 100A Alternatör
Mutlu 60Ah Akü

Mehmet ALP - Afyon
clubiin
Aktif Üye
**

« Yanıtla #34 : Şubat 02, 2005, 07:07:31 ÖS »

Head Unit'in adı beni korkutuyor smile .Ayrıca HDD ve bad sektör olayı için ben pek sağlıklı düşünmüyorum açıkçası herşeye rağmen...Ama bu konudaki teknolojiyi iyice araştırmak lazım.Buradaki HDD markası sanırım bu tür  sistemler için özel ürünler üreten bir firma olsa gerek.

Aslında daha basit bir çözüm var:Video çıkışlı bir head unit , istediğniz büyüklükte bir TFT ve portable bir DVD-Divx-Mp3-WMA-Jpeg etc. player .Eğer bu tür bir portable cihazı slot  yada tray şeklinde bulursanız ( yani discmanlerdeki  gibi yukarıya açılan kapaklı modellerden olmayanlardan) koltuk altı uygulamaları için ideal olur.Beslemede çok sorun olmaz.Bir şekilde sabitlenebilirse ve bir kutu içinde aynen pioneer cd changerlarda olduğu gibi amartisör sistemi uygulanabilrse (ben anti-shock'lu olanlarını görmüştüm sanırım) alın size ucuz yollu DVD-Divx çözümü.300-350 Euro gibi fiyatla bulabilirsiniz (tabii yurt dışı fiyatı) tahminimce.Ha unutmadan,mutlaka codec desteğine sahip olması lazım.

GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #35 : Şubat 02, 2005, 10:31:53 ÖS »

Power hakkında bilgim yok.Ama bulunabilir yada yapılabilir gibi geliyor..

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #36 : Şubat 02, 2005, 11:35:18 ÖS »

MB 100 dediği cihazda bitiyo iş. Marka neymiş? Notebookla rahatlıkla kullanabilirim... SPDIF olayı.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #37 : Şubat 02, 2005, 11:43:19 ÖS »

http://www.speakersound.com/index.html?loadfile=catalog16_0.html

Item#  NAKMB100

6 Disc Musicbank CD Changer / Receiver

Price: US$ 639.99

Nakamichi MB100 CD 6 Disc In Dash CD Changer  

DAC/Preamplifier Unit
Preamplifier Section
Frequency Response: 15-30,000 Hz ¦ 2 dB
Total Harmonic Distortion: 0.008% (1 kHz)
Output Level: 1.0V/2.0V/5.0V (selectable)
Tone Controls:

Bass:
Midrange:
Treble:
¦ 12 dB @ 20 Hz
¦ 12 dB @ 3 kHz
¦ 12 dB @ 20 kHz

Loudness: + 10 dB @ 20 Hz (volume level: 20)
D/A Converter Section
Frequency Response: 20-20,000 Hz
Sampling Frequency: 32 kHz / 44.1 kHz / 48 kHz (autoselected)
D/A Conversion System: 24-bit D/A converter with 8 x oversampling digital filter
S/N Ratio: Better than 95 dB
Dynamic Range: Better than 95 dB
Total Harmonic Distortion: 0.008% (1 kHz)
Tuner/CD Changer Transport Unit
FM Tuner Section

Frequency Range:

U.S.A:
Other Areas:
87.5-107.9 MHz in 200 kHz steps
87.5-108.0 MHz in 50 kHz steps

Usable Sensitivity: 15 dBf (IHF)
S//N Ratio: 60 dB (mono)
Stereo Separation: 35 dB
AM Tuner Section
Frequency Range:

U.S.A:
Other Areas:
530-1,710 kHZ in 10 kHz steps
531-1,602 kHz in 9 kHz steps

Usable Sensitivity: 32 dB¦
CD Transport Section
Changer Type: 6-Disc MusicBank(tm) system
General
Outer Dimensions (WxHxD) / Approx. Weight

Tuner / CD Changer Transport Unit:
DAC / Preamplifier Unit:
178 x 46 x 176.7 mm / 1.3 kg
178 x 25 x 120 mm / 0.5 kg

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #38 : Şubat 06, 2005, 12:24:07 ÖS »

Allpeeeeeerr!kardeş foruma acilen bir psikolog doktor filan bulalım!!aksi halde hiçkimsenin gidişatı hayırlı değil Smile Smile herkes kafayı yedi,tekno-kronolojik bir hastalık aldı başını gidiyor. üyelerimizin anne-babaları bizi sorumlu tutmasın. bide sen kalkıp belgeyle çıkmışsın ortalığa Very Happy Very Happy bence senin bittiğin an, bu an'dır Very Happy Very Happy Very Happy

Şirinyalı - ANTALYA
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #39 : Şubat 06, 2005, 12:27:47 ÖS »

ehehehe :Pppp

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #40 : Şubat 06, 2005, 01:16:08 ÖS »

kötüye bişi olmaz Smile

clubiin
Aktif Üye
**

« Yanıtla #41 : Şubat 20, 2005, 07:23:44 ÖS »

Evet ben istediğimi buldum ama markayı hiç duymuşluğum yok.Araba içinde Divx keyfi için :

http://www.divxmania.it/index.php?showtopic=6471

Vieta CDV50 diye bir cihaz.DVD'ye çok para veremem internetten indirdiğim divx'leri aracımda izlerim diyenlere smile

nperuhan
Nevzat Peruhan
Aktif Üye
**

Herkese selam, tesisata devam!

« Yanıtla #42 : Ağustos 01, 2005, 03:50:41 ÖS »

bence göz zevkini ve teybin ekranının görüş alanını büyütmek istiyorsan + renklenmek istiyorsan in-dash olmalı. artı olarak film, tv vb. izleme imkanı da doğuyor. ama 1 din ve 1 din'deki ekranın alanı bana yeter ve bana renk fark etmez diyorsan no problem.

(tabi ses kalitesi hakkında pek 1 şey söyleyemem, ama araştırma aşamasındayım. pioneer avh-p6600dvd güsele benzior[4V pre-out, 100Ω] saten sizlerin de tavsiyesini alacağım  wink )

• ~~ Ana Ünite ~~
    Alpine CDA-9815RB
  • ~~ Amplifikatör ~~
    Cadence Shockwave A6000+
    Phonocar PH-5200 @boşta
  • ~~ Bileşen ~~
    Morel Dotech MKII 5"
  • ~~ Alt Bas ~~
    Kicker S15L52 [2k5] @boşta
    Audiobahn AW1051T [2k3]
  • ~~ Araç ~~
    Škoda Felicia GLXi [1997] Babam(ın) sağolsun smile
smile "Tesisatlı arabada dinlenen müzik, ruhun gıdasıdır!"© Surprised
Hazar
DIY Audio'cu tayfadan...
Hiperaktif Üye

Buraya ne yazacaz?

« Yanıtla #43 : Eylül 12, 2005, 10:22:02 ÖS »

Arabada PC işi yeni yeni kafaya dank etmeye başladı yabancıların..
Aslında çok daha avantajlı bu sistem. Bir kere "beleş fiyatına" ana üniye mastafından kurtuluyorsunuz. O pc 250-300 dolar civarına geliyor size Surprised
Tabi ki yüksek performanslı bir pc koyulmuyor. Nedeni ise şu: Daha fazla güç sarfiyatı = daha fazla ısı. Bu sistemlerin çoğu fansızdır. Genellikle Via ya da Celeron işlemci kullanırlar. hatta AMD'nin Mobile serisini kullananlar var ki  kullananlar çarpan yükseltip FSB ve voltaj düşürülerek load fansız 40 derece olabiliyor bu durumda. Tatminkar bir performansla tabii ki..

Orada anakartın SPDIF yani optik dijital çıkışı kullanılmış. Onboard AC97 kartının dandik ses verdiği, ve arabaya kaç kişinin Audigy2 takmak isteyebileceği gözönüne alınarak düşünülmüş. Ancak bu sesi çözebilmek lazım. Aradaki parça onu sağlıyor herhalde. MB100 24bit DAC diyor. DAC, Digital-Analog converter demek, galiba doğru düşünüyorum.

Bilgisayarın avantajlarını kullanabiliyorsunuz. Küçük bir ekranda şarkı seçmek zor olacaktır. Burada playlistinizden şarkıları zahmetsizce seçin, yüksek ses kalitesinde dinleyin. MB100 cihazı, RCA çıkış vererek bunları amfiye girmemizi sağlıyor.
Film izlenebilir. Uğraşırsanız oyun da oynarsınız Very Happy . Kırmızı ışıkta Underground keyfi..

Depolama birimi olarak ise notebook harddiskleri için özel koruma kutuları var. Notebook harddiski zaten darbeye daha dayanıklıdır. Bunu düşük devirde dönmesine ve ince olmasına da borçlu. Bu kutu sayesinde de darbeler absorbe ediliyor. Extreme durumlarda IDE to CF dönüştürücüler kullanılıyor. Ama çok gereksiz bence. En fazla 6GB depolama elde etmeyi kimse istemez. Al bir iPod mini o zaman bağla RCA'dan.. Ne uğraşıyorsun bilgisayarla.

Tabi bilgisayarı yapınca bunu nasıl kontrol edeceğimiz akla geliyor. Burada da in-dash touchscreen VGA'lar devreye giriyor. En ucuzunu 399$'ye bulabildim. 800x600 çözünürlükte babalar gibi kullanırsınız. Daha yüksek çözünürlük destekler ama tıklamakta zorluk çekebilirsiniz belki. Klavye mi? Sorun değil, Başlat>Çalıştır>osk yazın, bakalım ne çıkıyor... roll

Ne oldu. Toplam 700$. Tam bir multimedya merkezi. Her şeyden bol bol. Kaliteli ana ünite de aynı paraya gelir ama bunun yaptığı şeyleri yapamaz:)
Bu yüzden PC meselesine girişildi..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
----
anfi DEĞİL!
amfi de DEĞİL!
AMPLİFİKATÖR, ya da AMPLİ

Hoperlör DEĞİL Hoparlör
Dilimize sahip çıkalım!
DIYAudio Türkiye // Ev yapımı ses devreleri!
eirdem
erdem
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #44 : Eylül 22, 2005, 05:13:37 ÖS »

arabada dash te sürücü için video oynatıcılı bir ekran bence tamamen gereksiz ve güvensiz ben dvd-mp3 albümlerde daha kolay sarkı bulabilirm diye bi ara düşündüm ama daha önce hırsızlarla olan kovalamacam sonucunda arabanın içinde gözükecek ve onların ilgisini çekecek herşeyden uzak duruyorum. Şu an için gereksiz bence arabaya entegre olarak renkli ekranı orta düzey arabalarda yönetim amaçlı sunmalılar bmwlerde olduğu gibi(7serisinde) mutlaka önkonsola entegre olmalı çıkıntı durmamalı

meteg
Aktif Üye
**

« Yanıtla #45 : Eylül 28, 2005, 01:20:18 ÖS »

araca in dash monitor takmak, hıırsızlara çalacak ekstra malzeme vermekten öteye gitmez... Türkiye gibi bir yer için fazla,  hele bizim gibi bir ton para verip aldığı arabasını sokağa bırakan insanlar için..  

saygılar..

Mete Göktepe/Istanbul Yeşilköy

Ana ünite:Alpine SC-801original
Cd Changer:Alpine CHA-S634
dash:JBL-Gto 326
ön kapılar:JBL-P552
arka kapılar:  JBL-P552
arka cam içi: JBL-P8652
MAHİR-25
Aktif Üye
**

« Yanıtla #46 : Eylül 28, 2005, 02:26:01 ÖS »

Alıntı sahibi: "meteg"
araca in dash monitor takmak, hıırsızlara çalacak ekstra malzeme vermekten öteye gitmez... Türkiye gibi bir yer için fazla,  hele bizim gibi bir ton para verip aldığı arabasını sokağa bırakan insanlar için..  

saygılar..

bence arkadaş haklı
 occasion5

TO BEER OR NOT TO BEER
i_could
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #47 : Ekim 03, 2005, 09:34:13 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "meteg"

saygılar..

ama su da var ki zaten aracımıza taktıgımız butun uniteler subw lar apl ler hırsızlar için calacak extra malzameler yani in dash bi unit sadece senin zevkine hitap eder yoksa hırsız için bisey farketmez in dash olup olmadıgı...

i_could...

her neresinden bakarsanız bakın otomobil güzeldir...

Aykut YENİ
clioGT
göktuğ
Aktif Üye
**

« Yanıtla #48 : Kasım 04, 2005, 10:32:55 ÖÖ »

valla düşünüorum ben
jvc nin var bi tane çok güzel
ama diğer bu tarz headunitlerle mukayese etmedim hiç

bilgisi olan var mı?

hilmi, seni unutmayacağız...Sad

www.hilmisenlen.com
clioGT
göktuğ
Aktif Üye
**

« Yanıtla #49 : Şubat 02, 2006, 11:09:43 ÖS »

valla çok ihtiyacım var
bakalım

hayırlısı:)

hilmi, seni unutmayacağız...Sad

www.hilmisenlen.com
Ardaesat
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #50 : Şubat 07, 2006, 11:57:11 ÖS »

ben ona verecegim para ile tesisatimi gelistiririm valla.ama suda var mpu dinlerken klibinide ayni anda seyretmek guzel olurdu

Omer Esat / Alger    

Ana Unite               : Pioneer Deh-P9650MP
On  Comp               : Kicker RS56.2  90Rms
Comp Amfisi            : Helix Dark Blue 2 2x80rms
Sub                       : S12L52 x 2   (1200 rms)
Mono Amfi              : Audiobahn 18001 Dt @2OHM 1200 watt Rms
Kablolar                 : A.S.S-Stinger
AKu                      :60AH Orjinal + 72Ah 640CCA Inci Kuru Aku
torhan
Aktif Üye
**

« Yanıtla #51 : Şubat 08, 2006, 11:49:33 ÖÖ »

ben ana ünite olarak avh-d5700 veya avh-d7500DVDII düşündüm ve almanyadan bunlardan birisini bılması için arkadaşıma sipariş verdim bir de rf power 10001 bd ikisini kap gel dedim umarım gelir. buradan da şu sonuç çıkıyor olması süper olur diye düşünenlerdenim. ama dediğiniz gibi riskli yanları da yok değil.

paylaşmak için !!!

Tolga ORHAN  / UŞAK

ana ünite : deh-p 8650 mp
ön kapı : impact pg 65 16 cm comp
subwoofer : impact 2712 svc
anfi : sony xplood xm-754sx
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #52 : Şubat 11, 2006, 01:56:36 ÖÖ »

dün bütün gece ati radeon mobility x700 için driver ve program aradım..
Ana ünitemde aux girişi olmasına dikkat ederek aldım
peki ben bunları niçin yaptım?
Wide screen lap toplumu tavana sabitleyip ekrandaki görüntüyü 180 derece döndürdükten sonra kulaklık çıkışına ana üniteyi bağlayabilmek için...
yaptımmı? yaptım walla süper oldu 60 gblık HERŞEYİM var ekran piyasadaki birçok ekrandan daha büyük, istediğim kadar bandı olan ekolayzırım var... Bir anlamda carputer yaptım...
Fast and furiousu bilirsiniz adam yarışı beklerken arabada yarış oyunu oynuyodu, need for speed most wanted oynuyorum hatta mustang alıp dobloyu park edip sesi sonuna kadar açıp oynayınca insanlar şok oluyo doblonun motor sesi sanıyolar=)) Ekran fln almayın arkadaşlar insanlar kafasını çalıştırıyolar carputer yapıyolar... Bu arada en güzelide atomix'i otomix moduna alıp lsteyi çaldırmak oluyo tavandan sarkan bir djim oluyo... Ayrıca görsel olarak bir bilgisayarda yapabileceklerinizi başka hiçbirşeyde yapamazsınız o uydurum windows media playerın kötü sese duyarlı animasyonları bile araç içinde süper duruyor... Bide şöle bi durum var tabi beleş wireless olan bir yerde durun şarkınızı indirin dinleye dinleye gidin, film çekecem şarkı çekecem diye cd harcamayın... Arabadan inerken laptopunuzu koltuk altınıza alın...
Bu arada kulaklık çıkışının kalitesini eleştirebilir arkadaşlar çözümü basit alıyorsunuz 5+1 bir harici ses kartı anfiyi direk ona giriyorsunuz... Delay, frekans kesimleri, her hoparlörü ayrı ayrı kontrol etmek gibi şeyleri yapıyosunuz ve toplamda harcadığınız para bunları elektriksel aletlerle yapmaktan ucuza geliyor Surprised

O kadar baktın okudunda noldu?
Head Unit: Alpine 9847R
Active Crossover: MA Audio HK3X
Component (Front): MA Audio HK60C
6" X 9" Coaxial (Rear): MA Audio HK69
Class AB Amplifier: MA Audio HK598
Subwoofer: MA Audio MA121XQ (x2)
Class D Amplifier: Edison Ed1000D
Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable