CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: arabada bilgisayar keyfi  (Okunma Sayısı 597 defa)
for_live
ærtæn
Aktif Üye
**

« : Ağustos 27, 2007, 12:26:23 ÖÖ »

arabanızın gögsüne uygun 5'' -7'' arasında bi tane lcd monitör ve ekranı kırık olan laptoplar var tamırcılerde zıbıl gıbı alıcaksın torpitoya yada en uygun bi yere bu dedıklerımı baglıcaksın aldıgın laptop kasası ne kadar küçük ve özellikli olması sizin için o kadar iyi olucaktır.oto laptop sarjı alıcaksın ve bi tanede harici touchpad alıcaksın dırseklıgın oraya yada uygun bı yere montaj edıceksın kontrolu rahat saglamak için ve anfilarinide bağlıcaksın laptoba((hele bide benim laptop gibi yamaha ses kartlı laptop buldugun zaman en kral ana unıte vızzzz kalır kanımca)) ve bölelikle ne cd ne bi ton paralar verip ana ünite almak zorunda kalıcaksın ayrıca kablosuz internet ve daha birüsürü şeyi yapabilirsiniz normal bilgisayar sonucta istediğini yapabilirsin.bu benim aklımda olan fikrim ve arabamı sattım yenısı geldıgınde ılk ısım bu sıstemı kurmak olucak.tahmını ortalama malıyetı ise 600-700 ytl yi geçmez.iyi bir ana ünite parasına arabanda herşeyi yapabileceksin bilmiyorum sizce nasıl bu fikrim yorumlarınızı eksık bırakmayın...
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2007, 12:32:07 ÖÖ Gönderen: for_live » Logged

ADANA
d-dram

aşmış
onur
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2007, 10:25:56 ÖÖ »

benim hep akllımda olan bi fikirdir kendileri
ama bu geleneksel arac ses sistemi şeklinin dışında olur 3 tekerlekli motor gibi bişi yani motorcular sevmez
ekleyeyim ben olsam kendime kuracağım sistemde bir harici creative audgyzs2 ses kartı(laptop için olanı)
koyarım ve 5+1sistem kurarım kaliteli komp ve wooferlar la zaten pc kullanacaksan büyük bir ekrana ihtiyaç var hem film izler hem kalitenin doruklarından müzik dinlersin
ayrıca pek çok ayarı da yapabilirsin bu ses kartı üzerinden zamanlamaya kadar ama daha prof bi kartla da sınırları zorlamadan olmaz tabi
ve dediğin gibi atla deve değil bu sistemi oturtmak

onur ögüt
29

may the force be with you
aldirakli
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2007, 11:10:43 ÖS »

1032YTL Thermaltake 7" In-Dash dokunmatik monitör.. 1024x768 basıyor... laptopu da 500ytl'ye alsan.. SSD disk gerekir otoda...750$ da o... bi de audigy 300-400$ ohoo çok para...

Peugeot307XT 2003TIPTronic

TipTip Reloading:

JVC AVX-44 head unit
Stinger Expert series wiring
JBL P6560c (ön kapı)
JBL P560c (bagaj pandizotunun alt tarafından dışarı bakacak)
JBL W12GTI mkII (36L sealed)
JBL BPX 1100.1
JBL BPX 600.2

çok az kaldı...
for_live
ærtæn
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2007, 10:44:29 ÖS »

siz abartmışsınız be ne ssd diski falan zaten laptopların sıfırnda bile carıltılı bi hdd oldugu ıcın onlara bırsey olmaz merak etmeyın ayrıca dokunmatık su bu dersen tabıkı ohoh olur benım dedıgım 600-700 ytl ancak tutar..ayrıca adanada yaşayan varsa 300 ytl ye laptop kasası calısır ve özelligi iyi ve 150 ytl ye 7'' ekran ve 50 ytl ye harici touchpad ve oto adaptör dönüştürücüsü 100 ytl ye kurabilirizzzzz.
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2007, 10:49:00 ÖS Gönderen: for_live » Logged

ADANA
d-dram
Hazar
DIY Audio'cu tayfadan...
Hiperaktif Üye

Buraya ne yazacaz?

« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2007, 05:06:15 ÖS »

In dash işini yurtdışından getirtmeye bakın. TR'de olacak "fiyatta" değiller.

Bunun haricinde bir arabada bilgisayar+tv kartı+M:Audio Audiophile 192 triosuyla mükemmel sonuçlar elde ettik bir arkadaşa. Deneme amaçlı kullanmamıza rağmen(monteli değil, benim yaptığım amplilerle ve dandik kablolama ile karmakarışık modda) kesinlikle bambaşka bir deneyim. Şehiriçinde sıkışık yolda Wifi'den Internete bile girdik Very Happy Ayrıca arkadaşın oyun fanatikliği yüzünden takılan üst seviye ekran kartı, ısı sorununa yol açtı.

Bu arada SSD gereksiz değil, kesinlikle gerekli. Dizüstü HDD'si de olsa o kadar sarsıntıya gelemez malesef. Bizde bildiğiniz 3.5" disk vardı, "yavaş" gittik birşey olmadı. Siz sakın ha evde denemeyin smile diskinize malolur. Darba dayanımları notebook disklerinden de kötüdür.

Bizim sistemimizde maliyet:
2000 YTL PC (C2D E6600+2GB GEIL RAM+8800GTS+ıvır zıvır)
(Oyun makinası. Fiyatın yüksekliği bundan.. Yoksa 700 liraya da kapatabilirsiniz)

120 YTL TV Kartı (Karasal yayın denemedik, analogdu bizim kart. Hareket halinde pek verimli değil..)

200$ Ses Kartı (Stereo kartlarda "üst" seviye bir karttır. Creative gibi alternatifleri düşünebilirsiniz ancak hatırlatmam gerekir ki Creative "multimedya" ürünleri üretiyor. Bizim satın aldığımız ise adından da belli, üst seviye..)

Bana kalırsa, ana ünite yerine böyle birşey kullanılabilir. Ben kesinlikle kullanacağım kendi aracımda (ileride).

Düşünenler için VIA'nın ya da SIS'in Micro ATX veya Nano ATX anakartlarını incelemenizi tavsiye ederim. Bunlar tam araçlık. Isı yok, güç az = sorun yok.

Ayrıca el oğlu bu sistemi "Carputer" olarak anıyor, arama yaparak ulaşabilirsinzi birşeylere.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
----
anfi DEĞİL!
amfi de DEĞİL!
AMPLİFİKATÖR, ya da AMPLİ

Hoperlör DEĞİL Hoparlör
Dilimize sahip çıkalım!
DIYAudio Türkiye // Ev yapımı ses devreleri!
aykut35-35
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2007, 07:58:17 ÖS »

Arkadaşlar sırf size yardımcı olabilmek için bu siteye üye oldum smile Şimdi ben çok uzun süredir bu "carputer"sistemlerini araştırıyorum.Öncelikle şunu söyliyeyim harddiski ya ssd alacaksınız yada (ki bence bu çok çok daha iyi) compactflash'ı IDE slotuna çeviren converter bulacaksınız.Bu sayede IDE slotunuz 4gblık bir cf kartı hdd olarak tanıtabilirsiniz.Hem inanılmaz bir hızda açılır işletim sisteminiz hemde hiçbir sarsıntıdan etkilenmez.Daha sonra anakartınızın enerjisini sağlamak için "dc" araç elektriğini bilgisayarınızın kullanabileceği bir dc elektriğe çeviren converter alıcaksınız bu sayede de aracınızın elektriğini kullanarak hem bir "ups"hemde "powersupply" sahibi olacaksınız.Ekran işine gelince dokunmatik ekran tabiki çok güzel olur ama amacımız maliyet düşürmekse 7"normal bir ekran alıp onun üzerine dokunmatik ekran kiti takmakdır.Yada dokunmatik ekran kullanmayın.Dvd player olarak notebooklarda kullanılan dvdwrt kullanmanız sizin yararınıza olacaktır çünkü kilit sistemli olduğundan sarsıntıdan olabildiğince az etkilenecektir.Tv kartına gelince tabiki dvb yani karasal yayıncılık desteklemeli ki haraket halindeyken de seyredilebilsin.bundan sonraki eklemeleriniz tamamiyle sizin hayal gücünüzle alakalı.Arabanızın direksiyonuna max 70cm uzaklıkta bir pc soketi bulunuz bu soketi kullanarak (araca uygun bir aparat ile) aracınızın bütün bilgilerini kontrol edebilirsiniz.Hatta aracınızın varsa turbo basınçlarını,hava yakıt karışımlarını vs..vs.. gibi özelliklerinide görebilir ve değiştirebilirsiniz.Bu sayede de isterseniz ekonomi isterseniz daha fazla güç elde edebilirsiniz.Yani demem o ki bu "carputerleri" sadece bir multimedia oyantıcı olarak görmeyin inanılmaz akıl almaz işer yapabiliyorsunuz...
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2007, 12:49:53 ÖS Gönderen: aykut35-35 » Logged

yasin59
yasin
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2007, 04:08:07 ÖS »

bencede guzel olur ama bu sıstemın tam olarak oturabılmesı ve kullanılabılmesı ıcın cok calısmalar gerekmektedır

shagrath
Cengiz
Aktif Üye
**

« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2008, 08:14:58 ÖS »

Via pico anakart ( ekran kartı+işlemci üstünde ve tek ram slotu 1 gb destekli )
touchscreen monitör
12V girişli atx standardı güç kaynağı ( Türkiye' de yok )
x-fi creative pcmcia ses

Deee ama bunlar nereye oturtulur arkadaşlar arabada, ya torpido gözü iptal edilecek, ki bende imkansız. Bir adet teyp parçalasam, lcd için max. 7 inch sığdı diyelim, çok çakma olacak görüntü. Bu arada anakart ile güç kaynağını bulduk ya konuşuyoz...

Ama anakart avuçiçine giriyor arkadaşlar, ram boyutu kadar... Teypten 10 kat tatmin vereceği ve ölümsüz olması, geleceğe yönelik tüm formatları açabilmesi insanı deli ediyor.

Xomax marka ucuz divx/dvd/mpeg/mp3 oynatıcı
JBL 75.4 amplifikatör
JBL 1202D 300W rms
Önler : Pioneer 16cm 3 yollu 50W + Sony 40 W rms tweeer + Pioneer 50 W tweeter
Arka kapı: 13 cm tek yollu 25W lık pioneer
Arka pandizot : Sony 60 W rms oval ( 3 yollu )
Ucuz kablolar, ama elektrik gapplom kalındır Very Happy:D
takara34
takara34
Hiperaktif Üye

renault aşkı bitmez bende (tektuning.com/forum

« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2008, 08:21:42 ÖS »

bu da benim carputerim     Smile

hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye

ZeYTiNBuRNu

« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2008, 09:46:41 ÖS »

Aykut35-35 Forum Kuralları Gereği Kendini Üyelerimizi Tanıyalım Bölümünde Tanıtmalısın.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.