Bi kere ön konsolda nasıl duracağı önemli , ben montaja girmiş yeni bir astra gördüm. O araçta Opel ön konsol çerçevesi ile 1 DIN standart Headunit takılmıştı. Altta bir boş raf kalıyor oraya da GZ Bass kontrol ünitesi takılmış ve çok güzel duruyordu. Yani herhangi bir 1 DIN Unite + zaten takılacak olan bass kontrol. Bu bir seçenek.
İkincisi Ford Focus'a takılmış Alpine IVA-D300 gördüm , yurtışı fiyatı buradaki 2 DIN ünitelerle hemen hemen aynı. 7 inch LCD + DVD MP3 Player. İllaki Alpine olmasa bile Clarion veya Panasonic'in de bu tür in-dash LCD cihazları var ve almak istediğim ürünlerden.

Şöyle bir analiz yapalım , ileride araba satılacağında veya headunit değişeceğinde Double DIN üniteleri elden çıkarmak zor olacaktır. Ancak Opel çerçeve ile takılmış I DIN üniteler hem daha kolay elden çıkar hem de değiştirmek ve satın almak istediğinizde seçenek çoğalır. Bir diğer artı'sı da çerçevenin alt bölümüne diğer bir cihaz yerleştirilebiliyor ve iki katlı güzel bir set görünümü elde ediliyor. Sonuçta tasarlanan amaç ses kalitesi elde etmek ama satış ve çeşitlilik faktörünü de unutmamak lazım.
Bence ilk tercih çerçeve + 1 DIN ünite olmalı. İkinci seçenek ise in-dash LCD yönünde olmalı ki illa aynı anda LCD + MP3 combo sistem olması şart değil. 1 adet in-dash LCD + uygun changer ile de aynı işlev pekala görülebilir.