sevetaudio
« : Haziran 27, 2007, 12:26:56 ÖS »
slm. arkadaşlar. bu anfi konusunda çok ön yargılı davranıyosunuz.dünyanın başka bir ülkesinde for-x diye marka yok ama içinizde birçok elektronikçi arkadaş vardır.cihazları bi incelerseniz çoğu tanınmış marka ile aynı olduğunu anlarsınız.bu anfiler genelde kore malı.for-x d1 ve x-64 memphis car audio ile aynı anfiler zaten cihazın içini açı devreye bakarsanız okunaklı bi yazıyla memhis car audio diye kabartma olarak yazıyo(üzerine etiket var kaldırırsanız görürsünüz)x-6000.1 in aynısı GR.ZERO ve E audioda var.hatta jameson un D 500 i bile memphis de var.bu cihazları korede puil diye bi firma üretiyor ve amerika daki bi çok firmaya anfi üretiyor.www.puil.net.den bakabilirsiniz.yani anlayacağınız bu for-x firması cihazları ucuza satıyor diye karalamaya gerek yok.X-6000.1 E AUDİO 3000D ve Ground Zero GZPA 1.5000SPL Hifonics Goliath GX3000D ile aynı anfi içyapılarını inceleye bilirsiniz.anfilerin iç yapılarını gösteren siteye bakarsanız anlarsınız.zaten ütetici firmada aynı .malzemede aynı.
sevetaudio'n Sistemi
gogyuzu77
Yeni Üye
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2007, 06:35:31 ÖS »
slm . bende daha önce jameson 804 ü söktüm ondada memphis yazıyodu.yani ucuz diye bi mal kötülenemez.bildiğim kadarı ile bu anfiler koredeki fabrikalardan direk türkiyeye geliyor.yani koreden amerikaya gidip ordan türkiyeye gelmiyor. buda maliyeti düşürüyor.
clio_jbl_39
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2007, 07:15:22 ÖS »
olayı şöle düşün kore de işçinin günlüğü 1 dolar sa amerika da 20 dolar hee bi de sevetaudio nun dediği Ground Zero GZPA 1.5000SPL ve Hifonics Goliath GX3000D bu amfileri millet boşuna mı para veriyoruz bi cihaza dünya kadar para o zaman for x in amfisini alalım. . . . neden for x in amp ları diğer amp ların yanına bile yaklasamıo zaten forumda 4 kanallı for x in bi amp ının içini gösterdiler kablo ile uzatmıs lar adamlar cok büyük bi 4 kanal amfi cok saçma bence genede malı kötülemiyorum orta sınıf için güzel ama yüksek sınıf için iyi değil saygılar...
clio_jbl_39'n Sistemi
________EmRE CaN_________ ana ünite : alpine 9882ri ön komp : morel pulse6 aktif arka komp : bass amfisi : helix spxl mid amfisi :helix b4 precision subwoofer : 2x infinity 12vq akü : mutlu 60amper + mutlu 60amper alt yapı : ASS 2x 4awg audison 3*rca audison 2x 150a sigorta+sigortalık Powered By Essen Sound
for_live
ærtæn
Aktif Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2007, 03:49:07 ÖÖ »
bende for-x x.1 var açtım içini ve dışı ne kadarsa içideki devrede o kadar duyumlarıma göre for-x in yan sanayılerı varmıs onlardan olmasın o ıcı acılan yani demek istediğim laptoplar marka marka fiyatları değişiyor peki bu laptoplarda kullanılan ram hdd anakart hepsi ayrı ayrı firmalaramı ait sizce bence arkadaşın dediği doğru yani yapım yeri aynı markayı bas itele var bu işlerde
for_live'n Sistemi
ADANA d-dram
Fearless
$ü|<|2ü
Hiperaktif Üye
Sean PeNN.. BeN AFFLeCK..Pekİ KiM BESiNGER ?
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2007, 07:26:31 ÖÖ »
lap top mu:) anfimi
hatlari kariştirdin sanirim bilader:))
Fearless'n Sistemi
TRANSPORTER T5 anaunite:KENWOOD DDX 7037 DOUBLE comp: TS -2088 X T595 Companfi:gmx 904 sub :2X2 JBL P1520 POWER SERIES sub anfi: 2XSIERRA 1200 D cAPS : G/ZERo 20 fAraD dİgİtAL Power Kabloları ; Stinger SWKH0 (0 Awg Kablo Kiti) 3xRCA Kabloları ; Stinger Helix Ön Sigortalık ; Stinger SANLFHOWPT (250 Amper) Arka Sigortalık ; Stinger SHD2ANL (200A+100A tuzla/pendik soru gorus ıstek v.s msn:rengarenk34@hotmail.com
sarpertas
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2007, 04:36:19 ÖS »
clio_jbl_39
bahsettiğin anfi for-x in x-34 modeli.
bildiğin gibi teknoloji sürekli değişmekte.10 yıl önceki anfiler ile şimdikiler kıyaslanamaz dimi
neyse sende çoğu amatör gibi anfiyi ağırlığına göre alanlardansın anlaşılan o.bahsettiğin anfi çipli bi anfi.içinde gereksiz hiçbirşey konulmamış.mesela 1 parçadan 4 tane koymak yerine daha üst olan tek parça kullanılmış.kullanmadan marka karalamayın.kul hakkına girer.dikkat edin laf olsun diye marka ve ürün karalamıyalım.hiç kullanmayanlar dah afazla atıp tutuyor.neymiş birisi kullanıyomuşta ondan duymuş kötüymüş.1 kaç milyarlık anfileri kullananlar bunları tabi beğenmez.biraz araştırmacı olalım.
sevetaudio
ellerine sağlık sonunda beni anlayan biri daha çıktı karşıma.helel olsun uğraşıp araştırmışsın.faydalı olacağını düşünüyorum herkes açısından.
artık markaya para vermeyin ya yurt dışına döviz yatırmayalım arkadaşlar:)
barb_alone
SQ_For All
Global Moderator
Tiryaki Üye
Barbaros Şenbaş EdİrNe / İsTanBuL
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2007, 05:31:32 ÖS »
arkadaşlar kötü die bir şey sölenmiyor hiç bir marka için sadece denilen benimde daha çok sölediğim kendini kanıtlamış markalara yönelin ikinci el olsun ama kendini kanıtlamış marka olsun ..... for-x jameson harward gibi markalar ar-ge çalışması yapıo mu yapmıo mu bilinmio bilen varsa net adresinden göstersin bana ampli yapmak kolay bişi ama kaliteli bir ampli yapmak çok zor bunu sölüyoruz .....
barb_alone'n Sistemi
Forum kuralları ve düzene aykırı olarak düşündüğünüz konu ve cevaplar için moderatöre bildir butonu kullanın Head Unit: Tweeter: Midrange-Midbass: SubWoofer: Tweeter/Midrange-Midbass Amplifikatör: Subwoofer Amplifikatör: Cevaplamamı istediğiniz sorunun link olarak PM atınız Yaradılışımdaki yegane fevkaladelik TÜRK olarak doğmamdır.M.K. Atatürk.
sarpertas
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2007, 11:39:43 ÖS »
arkadaşım söylediğimiz gibi öteki markalar ile aynı anakartı kullanıyor ise E AUDİO 3000D ve Zero GZPA 1.5000SPL Hifonics Goliath GX3000D bu anfileri üretenlerin arges nerede acaba?bunu üreten bir firmaa var demekki.bu markalarda onlardan alıp üstüne 1-2 ufak şey ekleyip piyasaya sürüyorlar.onlarda çoğu şeyde arge yapmıyorlar.kendilerine has anfileri var ise onlarda yapıyorlardır belki.neysebide kalite konusuna değinmişsin.bişey sorucam.aynı anakart aynı özellikler aynı malzeme kullanılarak kalite nasıl değişir? sadece ismini vermek o ürünü kaliteli yapmaz.bizimde demek istediğimiz bu.
sarpertas
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2007, 11:53:26 ÖS »
az önce anfinin arkasını söktüm:) jameson usa 505 modeli ilkkez söktüm:) 2 tane foto çektim.bi ara koyucam.hatta böyle bir bölüm oluştursak derim ben.elidneki anfinin içini söküp foto koyabilecekler için fln öteki arkadaşlarada yardım etmiş oluruz.
xname
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2007, 12:01:22 ÖÖ »
bence bu konuyu özellikle tartismaya gerek yok, zaten bu işle biraz alakalı olan herkes fazlasıyla net bir şekilde hangi markanın hangi kalitede oldugunu biliyor. Sadece polemik topigi olmuş.. :/
xname'n Sistemi
Alpine CDA-9855R
Audison SRX 4
Focal Polyglass 165v2s
Focal TNK Tweeter
Forx 6000.1 Bass Amp.
MTX 9512-44 Woofer.
----------
www.sedatkarasu.com
clio_jbl_39
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2007, 01:45:32 ÖÖ »
clio_jbl_39
bahsettiğin anfi for-x in x-34 modeli.
bildiğin gibi teknoloji sürekli değişmekte.10 yıl önceki anfiler ile şimdikiler kıyaslanamaz dimi
neyse sende çoğu amatör gibi anfiyi ağırlığına göre alanlardansın anlaşılan o.bahsettiğin anfi çipli bi anfi.içinde gereksiz hiçbirşey konulmamış.mesela 1 parçadan 4 tane koymak yerine daha üst olan tek parça kullanılmış.kullanmadan marka karalamayın.kul hakkına girer.dikkat edin laf olsun diye marka ve ürün karalamıyalım.hiç kullanmayanlar dah afazla atıp tutuyor.neymiş birisi kullanıyomuşta ondan duymuş kötüymüş.1 kaç milyarlık anfileri kullananlar bunları tabi beğenmez.biraz araştırmacı olalım.
sevetaudio
ellerine sağlık sonunda beni anlayan biri daha çıktı karşıma.helel olsun uğraşıp araştırmışsın.faydalı olacağını düşünüyorum herkes açısından.
artık markaya para vermeyin ya yurt dışına döviz yatırmayalım arkadaşlar:)
yurt dışına döviz yatırmayalım demişsin bu mallar tr de mi üretilio eğer üretiliosa fabrikasının adresini söle ben kendi fikrimi sölüorum for*x üst sınıf makinelerle karşılastırılamazzzzzzzz ve kullanmam kendi aracımda ve kimseye de al demem tavsiye etmem jameson harward osawa gibi markaların içinde en iyisi for / x ona sözüm yok amma JL , DD , JBL , GZ gibi ampliler le karşılastırıosun sen o zaman for x i sen al kendine resimde gayet açık ve net amplinin çip i warmış her amplide ondan war ben amfiyi ağırlığına göre alanlardanım evet içinde o kadar da fazla parça olsun hiç parça olmayıp ta bi parçaadan bi parçaya kablo ile eklenti yapılmasını sen doğru buluosan buna da teknoloji diosan sana sözüm yok
yaşım 18 e gelio bir cok amfi kullandım ilk baslarken de osawa pa 3000 ile basladım ondan sonra geliştirdim herhalde ne demek istediğimi anlayabilmişsindir
clio_jbl_39'n Sistemi
________EmRE CaN_________ ana ünite : alpine 9882ri ön komp : morel pulse6 aktif arka komp : bass amfisi : helix spxl mid amfisi :helix b4 precision subwoofer : 2x infinity 12vq akü : mutlu 60amper + mutlu 60amper alt yapı : ASS 2x 4awg audison 3*rca audison 2x 150a sigorta+sigortalık Powered By Essen Sound
allen
mehmet ali
Aktif Üye
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2007, 04:40:59 ÖÖ »
Ben forx ve bu konuda bahsi gecen BİR KEFEYE KOYMAYA ÇALIŞILAN MARKALAR hakkındaki sarfettiniz düşüncelere katılmıyorum
SAYGILAR...
allen'n Sistemi
Ana ünite : Sony MEX-DV800 MP3 CD ÇALAR Compenent takımı :Sony XS-HT130SN Compenent amplisi :Roadson USA 505(75rms*2) Subwoofer amplisi :Xetec Gravity 1200 mk2 Subwoofer :KENWOOD KFC-WPS1300D (500+500RMS) Capasitör : cadence 1.2 farat Akü : 110 amper uğur akü kablolama : Sierra 4 ve 6 avg 1,5àr metre güç kabloları, ass rca kablolar, ass y kablo,sierra sub ve mid takımı vs kablosu İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar.
strong__sounds
serdar
Hiperaktif Üye
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2007, 10:16:12 ÖÖ »
4EVER FOR_X
artık fazla uzatmasak
ya arkadaslar bı GZ ıle for-x nasl karsılastırılıyor anlayamıyom şaka yapıyorsunuz dıyecem ama deil
strong__sounds'n Sistemi
ANTALYA Şehitler dün ölmedi, Şehitler bugünde ölmedi, Şehitler yarında ölmeyecek cünkü ŞEHİTLER ÖLMEZ
barb_alone
SQ_For All
Global Moderator
Tiryaki Üye
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2007, 10:38:21 ÖÖ »
4EVER FOR_X
artık fazla uzatmasak
ya arkadaslar bı GZ ıle for-x nasl karsılastırılıyor anlayamıyom şaka yapıyorsunuz dıyecem ama deil
şaka aslında sana öle gelio şaka deilmiş gibi
arkadaşlar gerçekten bu konu çok uzadı reklam kokuyor desem deil konu içerisinde esnaf bu ampliyi satan var mı
şaka desem oda deil
yıllanmış markaların bu konuda bir sürü ödül almış tarihleri arabanın icatına yakın markaları nasıl dün üretime başlamış markalar ile mukayese edersiniz yapmayın yaw ......
barb_alone'n Sistemi
Forum kuralları ve düzene aykırı olarak düşündüğünüz konu ve cevaplar için moderatöre bildir butonu kullanın Head Unit: Tweeter: Midrange-Midbass: SubWoofer: Tweeter/Midrange-Midbass Amplifikatör: Subwoofer Amplifikatör: Cevaplamamı istediğiniz sorunun link olarak PM atınız Yaradılışımdaki yegane fevkaladelik TÜRK olarak doğmamdır.M.K. Atatürk.
strong__sounds
serdar
Hiperaktif Üye
« Yanıtla #15 : Temmuz 07, 2007, 10:50:58 ÖÖ »
şaka aslında sana öle gelio şaka deilmiş gibi
hmmm bende gercek anlamıstım neyse sorun yok o zaman
strong__sounds'n Sistemi
ANTALYA Şehitler dün ölmedi, Şehitler bugünde ölmedi, Şehitler yarında ölmeyecek cünkü ŞEHİTLER ÖLMEZ
barb_alone
SQ_For All
Global Moderator
Tiryaki Üye
« Yanıtla #16 : Temmuz 07, 2007, 01:42:11 ÖS »
barb_alone'n Sistemi
allen
mehmet ali
Aktif Üye
« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2007, 04:00:41 ÖS »
allen'n Sistemi
Ana ünite : Sony MEX-DV800 MP3 CD ÇALAR Compenent takımı :Sony XS-HT130SN Compenent amplisi :Roadson USA 505(75rms*2) Subwoofer amplisi :Xetec Gravity 1200 mk2 Subwoofer :KENWOOD KFC-WPS1300D (500+500RMS) Capasitör : cadence 1.2 farat Akü : 110 amper uğur akü kablolama : Sierra 4 ve 6 avg 1,5àr metre güç kabloları, ass rca kablolar, ass y kablo,sierra sub ve mid takımı vs kablosu İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar.
darkwhite
isa DUMAN
Aktif Üye
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2008, 06:59:46 ÖS »
ben birşey sormak istiyorum konu ile alakalı değil groundzero 1,5000 spl anakart ı nasıl istanbula getirtebiliriz yardımcı olacak arkadaş veya arkadaşlar varmı tşk.
TANEROZCAN48
« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2008, 07:16:51 ÖS »
yine gereksiz polemik olmuş. for-x fiyatına göre gayet iyi ürünler. hata jameson harward ve osawa ile kıyaslanması. unutmayınki iascada ve for-x markanın adı geçiyor. ilk dörde dahi girdiler. hangi yıldı şuan bilmiyorum. ama osawa harward ve jameson daha 1ohmda 500watt rms üzeri mono anfi yapmazken for-x in 6000,1 i var. yiğidi vur hakkını ver demişler. bendede 6*9 hop. var. şuan piyasadaki 6*9 lara 5çeker. jbl decade hariç. arabamda herşey cadence ama sadece 6*9 lar for-x. for-x orta sınıf için ideal ama kimsede üst düzey yada referans serisi ürünlerle kıyaslamasın. günlük kullanım için gayet iyi. bir rf dd cadence soundstream vs gibi markaların üst gruplarıyla kıyaslamak hata olur. bir çok üründe kullanılan bazı malzemeler ortak olabilir. ama elektronikçiler bunu çok iyi bilir bir devre dahi ürünün kalitesini değiştirebilir. birebir aynı ise o zaman boşuna para vermeyelim
TANEROZCAN48'n Sistemi
Ana ünite:Pioneer Avh-p7900dvd Donanım :Pioneer XDV-P9 UB-100 IB100-II BTB-200 İşlemci :Audison Bitone front : tweeter-> Audison TH 1.5 violino midrange-> Audison TH 3.0 voce midbass-> Audison TH 6.5 sax rear : Brax Matrix 2way center:Pioneer ts-cx9 subwoofer : 2 x JL Audio 10w7 Tw+Mid ampl: Audison Thesis Quattro Midbass+ rear ampl: Audison Thesis Quattro Subwoofer ampl : JL Audio 1000.1 front center ampl : DLS A-2 Alt yapı :Audison sonus 0awg 250ah sigortalık Audison sonus 4awg kablo helix 4awg kablo cadence 5f cap BCA 32 Audison FSF 1 f cap audison BFD-41C dağıtım bloğu SBC 41 N-P kutup başı Audison sonus 10-12awg hoparlör kabloları İşlemci rca kablo 0,5 m Dls pro Rca kablolar 3m x 5 adet Dls Ultimate Dyna